Web Analytics
More
    Reklāma

    Ookla Speedtest pārbaudīs tīmekļa pieslēguma piemērotību 4K video straumēšanai

    Jaunākie raksti

    Augstas izšķirtspējas video kļūst arvien pieprasītāki, bet nevajag piemirst, ka pat 4K video straumēšana var būt izaicinājums interneta pieslēguma spējām. Tieši tāpēc Ookla papildinājusi Speedtest lietotni (šobrīd tikai Android) ar iespēju noteikt, vai tavs pieslēgums spēs nodrošināt 4K video straumēšanu.

    Speedtest lietotne parādīs, vai tīmekļa pieslēgums ir gatavs pārraidīt straumētu video ar 4K izšķirtspēju. Speedtest lietotne piedāvās arī pārskatu par vēsturiskiem mērījumiem un to rezultātiem. Tāpat Speedtest lietotne parādīs, kurš no straumēšanas servisiem šobrīd saskāries ar kādām tehniskām ķibelēm un var nestrādāt.

    Reklāma

    Atjaunini vai ielādē Ookla Speedtest lietotni, atrodi Video cilni un veic testu, kas aizņems aptuveni minūti. Šajā laikā redzēsi vairākus īsus video fragmentus ar dažādu izšķirtspēju. Pēc tam Speedtest lietotne paradīs, kādas izšķirtspējas video varēsi bez problēmām vērot viedierīces ekrānā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as as
    15.07.2021 11:19

    Notestēju ar mobilo pieslēgumu. Tele2 Rīgas centrā parādīja, ka varu straumēt 4K.
    Pēdējā šīs vasaras pieredze, braukājot pa LV šosejām un bradājot pa laukiem gan parādīja, ka ne visās vietās iespējams runāt pa parasto GSM tīklu, nerunājot par skatīšanos kartē, Spotify vai youtube ar kaut GPRS 2G ātrumu, jo tīkla vietām nav vispār. Kolēģa LMT pieslēgums nebija labāks, tā kā šo virzienu nemaz nesākam!

    Rudolfs
    15.07.2021 15:54
    Reply to  as as

    Un kurā vietā pasaulē var runāt pa telefonu katra lauka vidū? Vācijā pat mazākās apdzīvotās vietās jāuzkāpj uz otro stāvu, lai varētu pa telefonu parunāt.

    Aigars Axx
    15.07.2021 14:33

    Pie Ragaciema jūras krastā arī var dabūt 4K caur tele2. 2x notestēju.

    Oskars
    15.07.2021 16:54

    Es veletos verst, ka shada iespeja ir IOS lirtotajiem jau sen, tapec nav nekads jaunums. Shaja gadijuma (šobrīd tikai Android) bus kaut ka nevieta.
    https://kursors.lv/2021/02/10/speedtest-turpmak-noteiks-ari-tikla-speju-straumet-video/

    Crack
    16.07.2021 09:48

    Skatoties speedtest.net rankingu atkal jāsecina, ka Latvija diezgan iepaliek no igauņiem un leišiem mobilā netā ātrumā, bet nu kā jau teju visās jomās… Kur problēma, vairāk lietojam(TV u.c.) vai resurss ir tik cik ir?

    Pa vadu gan esam priekšā minimāli leišiem un igauņi diezgan iepaliek.

    Reklāma