Web Analytics
More
    Reklāma

    “Facebook” no ziņu plūsmas lēnām “izravē” ar politiku saistītus ierakstus

    Jaunākie raksti

    Paralēli visiem citiem darbiem un problēmām “Facebook” cenšas uzlabot ziņu plūsmas saturu. Tā kā ar politiku saistīti ieraksti platformā nav vēlami, lielākoties ņemot vērā notikušo ASV prezidenta vēlēšanu laikā, “Facebook” tos lēnām ņem ārā no ziņu plūsmas. Uzņēmuma blogā teikts, ka šāda pieeja tagad tiek izmēģināta jau vairāk nekā 80 valstīs, ieskaitot Zviedrijā, Spānijā, Īrijā, Kanādā, Brazīlijā, Indonēzijā. ASV šī funkcija kļuva pieejama vispirms, kur atsevišķi lietotāji jau kopš februāra var novērtēt, kā patīk “mazāk politiska” ziņu plūsmas versija.

    “Facebook” jaunākais atjauninājums devis lielu progresu šajā jomā, krietni “patīrot” ziņu plūsmu no politiskiem ierakstiem un iesaistot šajā izmēģinājumā vēl 75 valstis. Uzņēmums neatklāj, kuras valstis ir pievienojušās, taču norāda, ka katrā no tām tikai “pavisam nelielam skaitam” lietotāju redzamas izmaiņas ziņu plūsmā. Kompānijas pārstāvis uzsver, ka šajā izmēģinājumā nav iekļautas valstis, kurās gaidāmas vēlēšanas vai kurās ir “lielāks konfliktu risks”.

    Reklāma

    Jāpiebilst, ka “Facebook” vadītājs Marks Zakerbergs par plāniem ziņu plūsmā samazināt ar politiku saistītu ierakstu apjomu paziņoja šī gada janvārī – dažas nedēļas pēc bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa atbalstītāju iebrukuma Kapitolijā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma