Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft apsola savus produktus padarīt vieglāk labojamus

    Jaunākie raksti

    Uzņēmums Microsoft, sekojot akcionāru spiedienam, ir piekritis savas ierīces padarīt vieglāk labojamas, lai to ērtāk varētu darīt arī gala lietotāji vai neautorizētie servisi. Tas ir liels panākums Right-to-Repair kustības pārstāvjiem.

    Jau pagājušajā gada jūnijā akcionāru grupa As You Sow pieteica prasību par to, lai Microsoft savus radītos produktus padarītu vieglāk labojamus, piedāvājot detaļas, instrumentus un atbilstošas instrukcijas. Pirms šīs prasības, Microsoft, līdzīgi kā citas lielās tehnoloģiju kompānijas, principā veidoja monopolu šajā nozarē, ļoti sarežģījot iespēju labot savas ierīces. To principā ir iespējams darīt tikai oficiālajos servisos, un arī šī statusa iegūšana ne vienmēr ir vieglākais process.

    Reklāma

    Pagājušajā nedēļā Microsoft ir oficiāli paziņojis, ka apstiprinās akcionāru prasību, lai šo kārtību mainītu. Viens no pirmajiem soļiem būs neatkarīga eksperta nolīgšana, kurš izvērtēs esošo labošanas procesu, lai to padarītu krietni pieejamāku un samazinātu elektronisko atkritumu daudzumu. Novērtējums būs jāsniedz līdz 2022. gada beigām. Šis ir nozīmīgs solis, jo to darīs tieši viens no lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem, kas nozīmē, ka zem spiediena ar laiku varētu nonākt arī citi tirgus dalībnieki. Tiesa, nekur nefigurē precīzi datumi, kad būtu jānotiek kādiem reāliem darbiem, pagaidām runājot par analīzi un izpēti.

    AvotsGizmodo
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma