Web Analytics
More
    Reklāma

    VEF teritorijā būs skatāma papildinātās realitātes izstāde “Novatoru klubs”

    Jaunākie raksti

    Bijušās Valsts elektrotehniskās fabrikas (VEF) teritorijā līdz 30. novembrim būs apskatāma vēsturiskās rūpnīcas tehnoloģiskajiem sasniegumiem un unikālajam mantojumam veltīta papildinātās realitātes izstāde “Novatoru klubs”.

    PSRS laikā VEF tika īstenoti ievērojami atklājumi un izgudrotas jaunas tehnoloģijas, veidojot pretstatu apkārt esošajai stagnācijai. Tajā laikā Novatoru klubs apvienoja tehnoloģiju entuziastus, rīkojot zinātniskās konferences, ekskursijas un pasākumus. Bija pieejami izglītojoši resursi un bibliotēka ar informāciju par jaunākajiem zinātnes sasniegumiem dažādās valodās.

    Reklāma

    Arī mūsdienu mākslinieki iet pavisam jaunu ceļu, izvēloties savu mākslu eksponēt jaunā un vēl maz apgūtā formātā – papildinātajā realitātē. Izstādē “Novatoru klubs” seši latviešu jaunās paaudzes mākslinieki interpretēs dažādus VEF ražotos unikālos izgudrojumus.

    Santa France ir izveidojusi savu redzējumu par ēdināšanas kombinātu “Vefietis”. Aleksandrs Breže aplūko radioaparātu VEF-202, savukārt Eltons Kūns piedāvā savu interpretāciju par pedāļu ģeneratoru un sporta vingrošanas tiesāšanas sistēmu GIMNAST-2. Elīna Virdziniece attēlo lidmašīnu I-12 un telefona aparātu TA-68, tikmēr gaismas avīzei klāt ķērusies Kristiāna Marija Sproģe. Gustavs Voldemārs Lociks izstādes apmeklētājus iepazīstinās ar mikroprocesora komplektu UMK-1.

    Izstāde ir pieejama no  30. septembra VEF teritorijā, Brīvības gatvē 214, Rīgā. Papildinātās realitātes izstādi iespējams apskatīt ar viedtālruņa vai planšetes palīdzību, ierīcē lejupielādējot lietotni “SAN app” un to pavēršot pret konkrētu punktu, kurā virtuālais objekts ir novietots. Izstāde apskatāma līdz 30. novembrim.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma