Web Analytics
More
    Reklāma

    Tehnisku problēmu dēļ nedarbojas “Facebook”, “Facebook Messenger”, “Instagram” un “WhatsApp”

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka šajā pēcpusdienā, 4. oktobrī, “Facebook” kopā ar pārējām savām lietotnēm pazudis no mūsu redzesloka. Gan pati “Facebook” platforma, gan arī “Messenger”, “Instagram” un “WhatsApp” nestrādā, un neizskatās, ka tas tuvākajās minūtēs (stundās?) varētu mainīties.

    Šādas problēmas, it īpaši tādas, kas ilgušas stundām, iespējams, ir saistītas ar kaut ko lielāku, piemēram, tehnoloģiju, kas ir “Facebook” pakalpojumu pamatā. Varētu būt, ka šodienas traucējums ir viena no šādām reizēm, un labošanas darbi ilgs vēl vairākas stundas.

    Reklāma

    Tomēr šī situācija nav gluži ārkārtēja un neparasta. 2019. gadā “Facebook” cieta no vairāk nekā 24 stundas ilga darbības pārtraukuma. Pēc tam gan uzņēmums ar prieku paziņoja, ka viss esot kārtībā. Taču līdz galam netika atklāts, kas izraisīja traucējumus. Viens gan jāatzīst – toreiz problēmas skāra tikai pašu “Facebook”, nevis vēl citas piesaistītas lietotnes, kā tas ir tagad.

    Izskatās, ka šoreiz dažas no problēmām varētu būt saistītas ar domēna vārdu sistēmu jeb DNS, kas darbojas kā tālruņu grāmata internetam. Kad lietotājs ievada tīmekļa adresi, piemēram, facebook.com, datoram tā jāpārvērš par IP adresi, kas ir ciparu sērija, lai tā varētu piekļūt datiem, kas veido vajadzīgo lapu. Tomēr, kad “Facebook” nedarbojas, šī sistēma nedarbojas: dators meklē numurus, kurus vēlas redzēt, bet to nav. “Facebook” serveriem tie būtu jānodrošina, taču tālruņu grāmata faktiski ir tukša.

    Lai vai kā, cerēsim uz to labāko un ka, no rīta pamostoties, varēsim iekrist savā ikrīta rutīnā un pārskatīt jaunākos draugu ierakstus.

    Jāpiebilst, ka šī nedēļa “Facebook” nav iesākusies veiksmīgi. Nupat jau ziņojām, ka “Facebook” bijusī darbiniece atklājusi skaudrus faktus par šo platformu – uzņēmuma peļņa tiekot turēta augstākā vērtē nekā lietotāju drošība.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Bien Venidos
    04.10.2021 22:19

    На форчане за 15 минут до падения фейсбука, неизвестный выложил предупреждение что щас все е@я и это только начало.

    Bildi gan hz ka ielikt te.

    Dans snaD
    04.10.2021 22:56

    Tad interesanti, tad kāpēc instagramā nevar nosūtīt saites un failus? Tiešām tā ir tikai Facebook iekšējā problēma? Ka tik netiek kaut kas noklusēts..

    Čiekurs
    05.10.2021 10:03
    Reply to  Dans snaD

    Bļin, nu talants saskatīt visur sazvērestības teorijas.
    Nē, tā nebija tikai FB problēma. Nestrādāja ne whatsapp, ne instagrāvis, ne FB.

    Jānis Krampītis
    04.10.2021 23:01

    Twitter’s ir priecīgs.

    Andris
    04.10.2021 23:42

    Telegram arī priecīgs…

    Pagalele
    05.10.2021 01:55

    Beidzot labas ziņas :) cerams šīs miskastes nedarbosies arī turpmāk.

    digitalk
    05.10.2021 09:07

    “varētu būt saistītas ar domēna vārdu sistēmu jeb DNS

    man liekas, neviens DNS starpgadījums nevar būt smieklīgāks, kā linux developeris, kurš samaksāja par nestrādājošu microsoft.com :,D

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Dins
    16.11.2022 07:24

    Atkal nedarbojas Facebook

    Reklāma