Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon izziņojis Astro – 1000 dolāru robotu no kura nebūs lielas jēgas

    Jaunākie raksti

    Amazon izziņojis Astro robotu, kas izskatās pēc ekrāna, kas uzstutēts uz putekļu sūcēja. Ar to atšķirību, ka Astro neprot uzkopt mājokli. Astro ir sava veida digitālais asistents, kas sekos līdzi pa mājokli, bet tam varēsi aizliegt ienākt guļamistabā.

    Reklāma

    Astro saņēmis izbīdāmu kameru un ekrānu ar pielāgojamu leņķi. Protams, Astro pratīs parādīt dažādas sejas izteiksmes. Robots pārvietojas ar ātrumu līdz vienam metram sekundē, bet tas neprot iziet no telpām un neprot kāpt pa trepēm.

    Amazon izstrādājis mājokļa kartes veidošanu un vizuālu objektu atpazīšanu, kā arī mašīnmācīšanos, kas papildinās Astro zināšanas par mājokli. Robots prot izvairīties no mēbelēm, stūriem, mājdzīvniekiem un citiem šķēršļiem.

    Astro atbalsta Amazon Alexa Together, kas ļauj parūpēties par mājiniekiem – zināsi, kad tie pamostas un dodas savās ikdienas gaitās. Ja esi Ring Protect Pro abonents, Astro kļūs par daļu no mājas sargāšanas sistēmas. Robots atpazīst trokšņus, dūmu detektora skaņu, stiklu plīšanu. Tas spēj arī ierakstīt video un patrulēt mājoklī.

    Pagaidām rodas iespaids, ka robots vairāk neprot, nekā prot.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    R2D2
    29.09.2021 13:03

    skaidrs ka “vairāk neprot, nekā prot”, bet ar kautko ir jāsāk. nevar gribēt, lai uzreiz mazgā māju, taisa ēst un pienes alu :)

    Nelabojams
    29.09.2021 13:10
    Reply to  R2D2

    Tieši tā. Man pirmā doma bija, ka tas ir kaukāds entā līmeņa prototips kaut kam nopietnam, kas varētu parādīties pēc vairākiem gadiem.

    slauceklis
    29.09.2021 18:12

    Līdz profesionāla mīļākā versijai drusku jāpaciešās. ;-)

    30.09.2021 19:25

    Latviešiem un citas valodas ko neatbalsta assistants, jā šis būs bezjēdzīgs, bet nu viņš 100% šķiet vairāk domāts lai samazinātu depresiju un pašnāvības vientuļiem cilvēkiem, nevis putekļus slaucīt.

    Reklāma