Web Analytics
More
    Reklāma

    Sensibo Pure viedā gaisa attīrītāja apskats

    Jaunākie raksti

    Parasti netīru, putekļu un putekšņu pilnu gaisu asociējam ar to, kas notiek aiz istabas logiem, bet nevajag piemirst, ka šo gaisu mazgā un tīra lietus, sniegs un arī vējš aizdzen prom netīro gaisu. Bet kas notiek pašā mājoklī, kur guļam astoņas stundas un bieži arī strādājam vēl astoņas stundas turpat blakus?

    Telpu gaisu var vēdināt un to noteikti vajag darīt, bet vēdināšanas ceļā pie mums var iekļūt putekļi un citas gaisā esošās daļiņas. Atliek vien paskatīties uz plauktiem un Saules stariem, kad tie iespīd istabā, lai redzētu, ka te gaiss nebūt nav tīrs.

    Reklāma

    Lielākas problēmas tas rada cilvēkiem, kuri ir jūtīgāki pret putekļiem, kuriem ir astma vai alerģija pret gaisā esošām daļiņām. Tad talkā var nākt gaisa attīrītāji. Kombinēts HEPA un aktīvās ogles filtrs attīrīa gaisu ne tikai no nepatīkamiem aromātiem, bet gan arī no putekļiem, putekšņiem un netīrumu daļiņām. Ar filtra palīdzību efektīvi tiek novērstas daudzas problēmas – pie tām ir pieskaitāms siena drudzis vai alerģiskas reakcijas uz sadzīves putekļiem, pelējuma sporām, putekļu ērcītēm un citām kaitīgām daļiņām.

    Šoreiz pie mums atbraucis Sensibo Pure viedais gaisa attīrītājs, kas spēj filtrēt gaisā esošās daļiņas, kā arī smakas un pat mikrobus. Sensibo Pure ir pārvaldāms ar lietotni un tas saprot vairāku digitālo asistentu komandas.

    Tehniskās nianses

    • Telpas platība, m²: līdz 16 līdz 27
    • LED darbības indikatori: ir
    • Vadība: ar lietotni, taustiņi uz ierīces un digitālā balss asistenta vadība
    • Darba režīmi: Auto, nakts
    • Trokšņa līmenis, dB(A): līdz 53
    • Filtri: kombinēts lielo daļiņu prefiltrs + HEPA + aktīvās ogles filtrs
    • Ierīces svars, kg: 1.94
    • Izmēri, mm: 195 x 195 x 388
    • Cena: apskata tapšanas laikā ap 150 eiro, parastā cena 290 eiro
    • Nomaināmā filtra cena: 104 eiro par divu filtru komplektu, iespējams arī abonēt filtrus no 4.33 eiro mēnesī

    Izskats un uzbūve

    Sensibo Pure ir ne pārāk liela cilindra formas ierīce, kas istabā neaizņems daudz vietas, bet te uzreiz ir jāsaprot, ka Sensibo Pure veidots vienas ne pārāk lielas istabas gaisa tīrīšanai. Sensibo Pure ir aptuveni 40 centimetrus augsts un tā diametrs ir ap 20 centimetriem. Sensibo Pure ir aptuveni 1.4 metrus garš elektrības vads. Vads gan varēja būt garāks, tas visai pamatīgi var ietekmēt Sensibo Pure izvietošanu telpā.

    Ierīces ārpusē izvietots kontroles pogu panelis un arī LED indikators, kas ziņo par gaisa kvalitāti. Sensibo Pure ir vienkārši atverama apakšējā daļa un tur arī atradīsi nomaināmo filtru. Viens filtrs maksā ap 50 eiro, bet uzreiz nākas pirkt divu filtru komplektu vai arī pastāv iespēja tos abonēt.

    Gaisa attīrītājs sūc gaisu pa nosacīto sānu apakšējo daļu un izpūš gaisu pēc tam vertikāli augšā, kas ir visai loģiski, jo putekļi krīt uz leju pie zemes, tur arī tie tiek iesūkti un noķerti filtrā.

    Vienkāršākā Sensibo Pure vadība veicama ar pogām uz ierīces – varēsi ieslēgt un izslēgt ierīci, pārslēgt gaisa attīrītāja darbības jaudu vai arī atstāt Sensibo Pure automātiskajā režīmā, kurā ierīces darbību balsta uz gaisa kvalitātes sensoru. Sensibo Pure arī paļaujas un tīmekļa sniegto informāciju, lai pielāgotu ierīces darbību ar Pure Boost iespēju. Pēdējā poga uz Sensibo Pure atbild par paziņojumu par filtra nomaiņas nepieciešamību.

    Sensibo Pure iespējams pasūtīt vienu, bet vari arī iegādāties komplektus no diviem, trim un četriem Sensibo Pure katrai istabai mājoklī.

    Lietotne

    Sensibo Pure pavada Sensibo lietotne, turklāt ražotājs pat iesaka izmantot lietotni, nevis darbināt Sensibo Pure kā ne-viedu ierīci. Pieejama Sensibo Android un iOS lietotne.

    Sensibo Pure sākotnēji savienojas ar QR koda palīdzību, bet iestatīšanas laikā atliek ievadīt mājas Wi-Fi paroli un ierīce uzsāks jau pavisam citu – viedu – dzīvi. Pēcāk vari arī Sensibo Pure izmantot kopā ar Alexa, Google Assistant vai Apple HomeKit.

    Lietotne spēj paveikt visu, kas iespējams ar pogu spaidīšanu, bet lielākais Sensibo Pure ieguvums no interneta ir laika ziņu ņemšana vērā par gaisa kvalitāti. Ziedputekšņu laikā un citos zemākas āra gaisa kvalitātes laikos Sensibo Pure strādās ar lielāku jaudu.

    Tajā pašā laikā Sensibo Pure ņems arī vērā, kad pats neesi mājās un tad tas darbosies ātrāk un skaļāk. Naktī un laikā, kad esi mājās, Sensibo Pure centīsies būt tik kluss, cik nu vien ir iespējams.

    Tiek minēts, ka Sensibo Pure prot sadarboties ar Sensibo AC Controller, bet šo nevarēju pārbaudīt. Jārēķinās, ka Sensibo mudinās arī izmantot pāris abonēšanas opcijas, kuras ir visai uzskatāmi iekļautas lietotnē, bet tās vari ignorēt.

    Gaisa tīrīšana

    Sensibo Pure paredzēts nelielas, aptuveni 16 kvadrātmetru istabas gaisa tīrīšanai, bet ar Pure Boost aktivizēšanu vari rēķināties, ka ierīce spēs iztīrīt gaisu telpā ar platību līdz 27 kvadrātmetriem. Ja vēlies vienlaicīgi tīrīt gaisu vairākās telpās, vari iegādāties vairākus Sensibo Pure filtrus, tos visus varēsi pārvaldīt ar vienu lietotni.

    Attēls: Sensibo

    Visi trīs filtri Sensibo Pure gadījumā faktiski ir viens cilindra formas filtrs. Man dīvaini šķiet, ka Sensibo Pure gadījumā nav atdalīts pirmais lielo putekļu un dzīvnieku spalvu filtrs no HEPA un no aktīvās ogles filtra. Tādējādi, visticamāk, nāksies biežāk mainīt Sensibo Pure vienīgo filtru, jo lielos putekļus nevarēsi nekā atsevišķi novākt, ja tie tomēr tiek līdz HEPA filtram. Citos gaisa attīrītājos redzēts, ka tiek izmantoti vismaz divi atsevišķi filtri, no tiem pirmais spalvu un lielo putekļu filtrs parasti ir pat mazgājams.

    Skats caur filtru no iekšpuses uz āru

    Tiek solīts, ka HEPA filtrs novāks 99.9% no gaisā esošajām daļiņām, kuru izmērs pārsniedz 0.1 mikrometru. 0.1 mikrometrs ir aptuveni viena simtā daļa no cilvēka mata biezuma. Filtru vaļā neuzšķēdru, bet šķita, ka HEPA filtra slānis ir ļoti plāns un nenopietns, kad to salīdzina ar citiem redzētajiem gaisa attīrītājiem.

    Aktīvās ogles filtrs rūpējas par dažādu smaku novākšanu. Aktīvās ogles filtrs cīnās pret mājdzīvnieku specifisko aromātu, pret gatavošanas laikā radītajām smakām un smaržām, kā arī pret tabakas dūmiem.

    Kopumā jāsaka, ka Sensibo Pure sola izvākt no gaisa ārā visu to pašu, ko sola citi gaisa attīrītāju ražotāji. Atliek vien izvēlēties sev piemērotāko dizainu, izmēru, funkciju klāstu un nomaināmo filtru cenu un iespējas tos viegli pasūtīt.

    Iepriekš gan redzēti gaisa attīrītāji, kuriem visi trīs filtri ir atdalīti – vari kārtīgi iztīrīt priekšējo filtru no spalvām un putekļiem, mainīt HEPA filtru un atsevišķi arī aktīvās ogles filtru pēc nepieciešamības. Sensibo Pure gadījumā visus filtrus nākas nomainīt vienlaicīgi.

    Nobeigumā

    Sensibo Pure ir viens no kompaktākajiem redzētajiem gaisa attīrītājiem, tas vienlaikus ir arī ļoti kluss, kā arī attīrītājs darbojas aktīvāk tajā laikā, kad neesi mājās. Tikai ilgākā laikā varētu pateikt, vai Sensibo Pure sadarbība ar laika prognozi kaut ko dod, bet es arī neesmu tik jūtīgs, lai vēja atnesti putekļi kaut ko ietekmētu manā ikdienā.

    Uz Sensibo Pure izvietots vesels lērums ar pogām, bet šo pieeju īsti neizprotu, jo tāpat ražotājs mudina izmantot lietotni, lai pārvaldītu gaisa attīrītāju. Viss cits veidots minimālistiskā dizainā, vien pogu skaits ir paliels izdevies. Pati lietotne šķita pārdomāta un ēra.

    Laikam lielākā problēma ir Sensibo Pure filtru cenas. Turklāt visi trīs filtri ir salīmēti kopā, tos atsevišķi nomainīt vai neizmantot nav iespējams. Man arī radās iespaids, ka HEPA filtrs ir dīvaini plāns.

    Sensibo Pure ikdienā darbojas nemanāmi, tas ir liels pluss šāda veida ierīcēm. Īpaši tas ir pluss tāpēc, ka Sensibo Pure paredzēts mazākām istabām, kur dažādi trokšņi ir vēl vairām manāmi.

    Patika

    • plašs iespēju klāsts
    • iespēja paļauties uz laika prognozēm
    • ierīce nekad nekļūst skaļa, kad esi mājās
    • iespēja savienot ar Alexa, Siri un Apple HomeKit
    • filtru abonēšana, ja tāda ir nepieciešama

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • 16 kvadrātmetri pat guļamistabai nav daudz
    • īss elektrības vads
    • visai augstas filtru cenas
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nelabojams
    22.09.2021 20:08

    Filtru cenas un abonēšana skaidri parāda, kam šis daikts ir domāts :D

    Reklāma