Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums: Teju puse no amerikāņiem saņem ziņas no sociālajiem medijiem

    Jaunākie raksti

    Jaunākais “Pew Research” ziņojums atklāj, ka gandrīz puse jeb 48% ASV pieaugušo ziņas saņem vismaz vienā sociālajā medijā. Salīdzinājumā ar 2020. gadu šis apjoms samazinājies par 5%, taču joprojām tas ir daudz un liecina par to, ka sociālie mediji netiek izmantoti tikai izklaidei un komunikācijai.

    Noskaidrots, ka kopumā visbiežāk un regulārāk ziņas tiek saņemtas caur “Facebook” – 31% aptaujāto tieši caur šo mediju uzzina aktuālāko informāciju. Salīdzinājumā ar pērno gadu šādi ziņas saņem par 5% mazāk cilvēku. Ļoti iespējams, tas saistīts ar Covid-19, kas veicis savas korekcijas informācijas patēriņā, mudinot izvēlēties drošticamākus avotus.

    Reklāma

    Bez “Facebook” salīdzinoši bieži ziņu saņemšanai kalpo arī “Youtube” (22% aptaujāto regulāri tur saņem ziņas), “Twitter” (13%) un “Instagram” (11%). Vienlaikus daudzi sociālie mediji šajā ziņā piedzīvojuši ziņu lasītāju kritumu.

    Taču, ja skatās atsevišķas aptaujāto grupas, kuras lieto konkrētus sociālos medijus, jāizceļ “Twitter”. No visiem respondentiem, kuri lieto “Twitter”, vairāk nekā puse jeb 55% atzīmējuši, ka regulāri iegūst ziņas tieši no turienes. “Facebook” lietotāji tādi ir 47%. Tāpat salīdzinoši daudz jeb 39% “Reddit” lietotāju apgalvo, ka regulāri saņem ziņas tieši no šīs vietnes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma