Web Analytics
More
    Reklāma

    Latviešu radītais e-velo amfībija–kemperis “Z-TRITON” piesaista 150 000 eiro un dosies sevi parādīt Eiropai

    Jaunākie raksti

    Nevarētu teikt, ka latvietim trūkst inovatīva un radoša domāšana. Patiesībā inovācijas un unikāli risinājumi atrodami itin bieži. Viens no tiem ir e-velo amfībija-kemperis jeb transportlīdzeklis, ar ko var braukt gan pa zemi, gan ūdeni. Šādu braucamo radījis latviešu startaps “Z-TRITON”, kas nupat piesaistījis 150 000 eiro lielas investīcijas un oktobra sākumā dosies sevi atrādīt Eiropai.

    Šis spēkrats ir no videi draudzīgā transportlīdzekļu gala – aprīkots ar elektromotoru. Uzņēmums norāda, ka tas esot viegli un ērti vadāms, dodot iespēju izbraukāt lielākus gabalus, kā arī doties jautrās ekspedīcijās dabā – braukāt gan pa mežiem, gan ezeriem.

    Reklāma

    “Z-TRITON” nupat izdevies veiksmīgi noslēgt pirmssēklas investīciju raundu, piesaistot kopumā 150 000 eiro lielu finansējumu. Lielāko artavu snieguši Latvijas un Igaunijas eņģeļinvestori, kā arī Singapūras riska kapitāla fonds “Mistletoe”. Ar šo finansējumu “Z-TRITON” varēs pabeigt sava transportlīdzekļa prototipu. Pašreiz lielāko interesi par to izrāda Rietumeiropa un Ziemeļamerika.

    Ņemot vērā produkta gatavības pakāpi un interesi, “Z-TRITON” oktobra sākumā dosies Eiropas tūrē, piestājot četrās pilsētās – Ženēvā (2. oktobrī), Parīzē (5. oktobrī), Amsterdamā (7. oktobrī) un Berlīnē (9. oktobrī), kur izrādīs e-velo amfībijas-kempera demo versiju. Šīs pieturvietas nav izvēlētas nejauši – tajās izrādīta lielākā interese par šo braucamo un veikti pirmie pasūtījumi. Tūres laikā uzņēmums piedalīsies arī Šveices pilsētā Ženēvā notiekošajā izstādē “OPEN HOUSE”, kur vieta inovatīviem un oriģināliem risinājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    fufcix
    17.09.2021 13:19

    nevaru iedomāties, kā var ar šādiem e-velo braukāt gan pa mežiem, gan ezeriem. izskatās pēc gludas šosejas transporta.

    Gundars
    17.09.2021 14:29

    Es saprotu, ka esmu neglābjami vecmodīgs – bet tie “pirmsēklas” “enģeļinvestoru” iedotie 150tk “amfībij-kempera” “spēkrata” virzīšanai skarbajā vispasaules tirgū liekas pamaz.

    17.09.2021 17:58
    Reply to  Gundars

    no raksta “Ar šo finansējumu «Z-TRITON» varēs pabeigt sava transportlīdzekļa prototipu.”

    rēķinot, ka bildē jau ir 2 prototipi, kuri būvēti pašu spēkiem, tad 150K vajadzētu pietikt demo versijas pabeigšanai un reklāmas tūrei pa Eiropu.

    bik
    17.09.2021 14:29

    Malači

    Ernests
    17.09.2021 15:13

    Lai tik cilvēki darbojas. Veiksmi!

    Guntars K
    20.09.2021 17:37

    Absolūti bezjēdzīgs un neērts risinājums. Atlika vien kā šo velo pasākumu daudz ērtāka izpildījumā uzsēdināt uz pontonlaivas, kuru tu arī ar savu kāju spēku kustini uz priekšu un vari arī no tās pašas vietas copēt un parādītos kaut kas daudz maz domas vērts. Bet šis ir kaut kas unikāli muļķīgs.

    Reklāma