Web Analytics
More
    Reklāma

    IKEA SYMFONISK muzikālā gleznas rāmja apskats

    Jaunākie raksti

    IKEA un Sonos sadarbība nav nekas jauns, turklāt pastāv vispārējs uzskats, ka šīs sadarbības augļi ir lieliska iespēja iegūt īpašumā Sonos bezvadu skaļruņus par visai piezemētu cenu.

    Pētījumi parāda, ka vismaz 74% cilvēku samazinās stress, kad tiek klausīts iemīļotais skaņdarbs. Mūzika arī dodot spēku, kas pārspēj kafijas sniegto efektu. Un kāpēc gan lai mūzika neskanētu no ierīces, kuras izmēri iederēsies jebkurā mājoklī?

    Reklāma

    Pie mums šoreiz ir atbraucis IKEA SYMFONISK (IKEA kataloga numurs 504.857.64) glezna ar muzikālo rāmi, vismaz tā IKEA paši dēvē šo Wi-Fi bezvadu skaļruni. SYMFONISK ir daļa no Sonos ekosistēmas, bet kaut kādu pašiem vien zināmu iemeslu dēļ IKEA un Sonos nu it nemaz neaizraujas ar SYMFONISK tehnisko datu publicēšanu.

    SYMFONISK glezna ar visu rāmi ir 41 cm plata un 57 cm augsta, ierīce ir aptuveni trīs pirkstu biezumā un sver aptuveni 5 kilogramus.

    SYMFONISK paredzēts piesliet pie sienas, kad tā novietota uz grīdas vai plaukta, ierīci varēsi novietot ainavas vai portreta skatā. Tāpat SYMFONISK varēsi piekārt pie sienas, tad gan nāksies pieskrūvēt līdzi doto adapteri. Iepakojumā iekšā arī atradīsi smuku, audumā iepītu elektrības vadu.

    Pieslēgvietu klāsts šai gleznas tipa ierīcei nav neko plašs – te atradīsi pieslēgvietu elektrības vadam, Ethernet vada pievienošanas iespēju un arī iespēju padot tālāk elektrību uz otru SYMFONISK, ja esi iegādājies vēl vienu gleznas formas skaļruni, lai veidotu stereo skaņu. Sonos ekosistēma ļauj vienlaikus izmantot vairākus SYMFONISK vienā vai vairākās mājokļa istabās. Pamatā gan Sonos paredzējis izmantot SYMFONISK kā Wi-Fi skaļruni.

    Attēls: IKEA

    Ierīces vadība tiek nodota viedtālruņa lietotnes rokās, kā arī uz paša SYMFONISK tā aizmugures daļā ir skaļuma regulēšanas pogas un Play/ Pause poga. Caur priekšā esošo audumu var redzēt diodi, kas ziņo par SYMFONISK darbību.

    IKEA paši SYMFONISK uzskata par vietu taupošu mūzikas ierīci, kas vienlaicīgi arī slēpjas no mazāk uzmanīga vērotāja skata. SYMFONISK skaļruņi apvienojami kopā ar citiem Sonos skaļruņiem, veidojot ērtu un kvalitatīvu skaņas ekosistēmu.

    Attēls: IKEA, citi pieejamie dizaini

    SYMFONISK var iegādāties baltā vai melnā krāsā, kā arī iespējams pēc tam piepirkt klāt pāris citus noformējuma dizainus. Apskata tapšanas sākumā gan SYMFONISK gleznas tipa skaļrunis nebija Latvijā iegādājams, bet šonedēļ tas beidzot ir pieejams par 179 eiro.

    Iestatīšana

    Tā kā man bija aizdomas, ka Sonos tomēr neļaus IKEA izmantot savu lietotni, devos uzreiz uz līdzi doto super īso instrukciju, lai gūtu informāciju no oficiāla avota. Instrukcija vēsta sekojošo, turklāt dara to latviski un nepārprotami.

    Izgriezums no IKEA instrukcijas

    Skaidrs. Ķeramies pie Sonos S2 lietotnes meklēšanas. Google Play veikalā ir tikai parasta Sonos lietotne bez nekādiem papildu burtiem un cipariem, kā arī Sonos S1 lietotne, kas acīm redzami nav S2 lietotnes versija. Liels bija mans izbrīns, ka Sonos S2 lietotne faktiski ir aktuālā Sonos lietotne Play veikalā bez nekādiem cipariem vai burtiem klāt. Google meklējumos pavadīju 15 minūtes savas dzīves, ko vairs nekad neatgūšu. Kāds velns dīda rakstīt instrukcijā burtus, kuri ir lieki un maldinoši? Turklāt tā ir IKEA instrukcija. Kurš vēl prot sacerēt tik precīzas instrukcijas kā IKEA? Šoreiz par instrukciju IKEA saņem divnieku desmit ballu sistēmā.

    Tālāk gan iestatīšanas laikā nerodas nekādi pārpratumi, jo te visus procesus pilnībā pārņem Sonos. Te tikai vēlētos piebilst, ka SYMFONISK darbosies tikai tajā mājas Wi-Fi tīklā, kurā ir arī atskaņojošā ierīce (viedtālrunis), tu nevarēsi SYMFONISK pievienot viesiem paredzētajam Wi-Fi tīklam, bet viedtālruni atstāt savā pamata Wi-Fi. Vienmēr cenšos visas testu ierīces pievienot viesiem paredzētajam tīklam, kurā nav NAS, televizori un citas manas iekārtas. Iestatīšana nobeidzas ar SYMFONISK atjauniājumu uzstādīšanu.

    Tālākā SYMFONISK iestatīšana nav nepieciešama, vari uzreiz pāriet uz mūzikas baudīšanu. SYMFONISK piedāvā digitālo ekvalaizeri un pastāv arī iespēja iestatīt modinātāju vai laiku, kad SYMFONISK pats izslēgsies. Ja ir vairākas SYMFONISK vai Sonos Wi-Fi skaņas ierīces, tagad vari tās savienot vienotā mājas mūzikas tīklā.

    Attēls: IKEA

    Skanējums

    Ņemam nost priekšējo, dekoratīvo paneli, lai redzētu, kas tad lācītim vēderā. Kā var labi novērot, SYMFONISK vēderā slēpjas atsevišķi izdalīti augsto un vidējo frekvenču skaļruņi, un redzam arī atveri zemo frekvenču skaļrunim. Visai viltīgi uztaisīts, lai samazinātu nepieciešamos izmērus.

    SYMFONISK bass ir pietiekams un šī Wi-Fi mono skanda skan daudz labāk par ikdienišķo Bluetooth tumbiņu. Bet, atšķirībā no Bluetooth tumbiņām, SYMFONISK ir izteikta skaņas virziendarbība. SYMFONISK skan feini, kad atrodies tās priekšpusē, bet četri soļi pa labi vai pa kreisi un skanējums pamatīgi izmainās. Un ne uz to labāko pusi. Šis ir mirklis, kad prasītos istabā izvietot vismaz divas SYMFONISK skandas.

    Blakus istabā SYMFONISK skanējumu gandrīz nemaz nevar dzirdēt. Iespējams, ka tas pat ir labi, lai netraucētu mājiniekus. Te gan var būt nianses, ja SYMFONISK pieskrūvēsi pie kopīgas sienas ar blakus istabu.

    Nevajag piemirst, ka SYMFONISK ir Wi-Fi skaļrunis, te nekāda māžošanās ar Bluetooth vai austiņu vadiem nenotiek. SYMFONISK atbalsta Apple AirPlay 2, kas nozīmē, ka skaņu no Apple TV varēsi pa tiešo palaist uz SYMFONISK, bet ierindas viedie televizori nepratīs savienoties ar SYMFONISK.

    Sonos lietotne ļauj ar SYMFONISK atskaņot lokāli glabātas mūzikas datnes, bet pieļauju, ka mūsdienās tas nav dikti aktuāli. Sonos lietotnē ir atbalsts Sonos Radio un TuneIn servisam, bet SYMFONISK lieliski atskaņo arī visu no Spotify, Tidal, Apple Music un arī daudziem citiem mūzikas servisiem. Visus atbalstītos straumēšanas servisus vari meklēt Sonos atbalsta lapā.

    Nobeigumā

    IKEA SYMFONISK blakus kosmiskajām Sonos skaļruņu cenām izskatās ļoti cienījami. Turklāt IKEA kaut kā izdevies pašam Sonos iemānīt ideju par Sonos lietotnes un kopējās ekosistēmas izmantošanu.

    Lielākais SYMFONISK mīnuss manās acīs ir melīgā instrukcija. Tur bija jābūt rakstītam – izmantot Sonos lietotni, nevis vecāko Sonos S1 lietotnes versiju. Man arī jāatzīst, ka Sonos lietotne nav pati loģiskākā un vienkāršāk pārskatāmā, bet Sonos lietotni nenāksies izmantot ikdienā, ja vien negrasies atskaņot lokāli glabāto mūziku. Sonos lietotne izveidota pelēcīga un, par spīti tās vienkāršajām divām vai trim pamata funkcijām, lietotnē ir viegli apjukt un neatrast vēlamo iestatījumu. Vismaz man Sonos lietotne šķita ļoti dīvaini izveidota.

    Attēls: IKEA

    SYMFONISK ideāli sadarbojas ar Spotify, Apple Music un citiem pie mums populāriem servisiem, bet pie ierindas viedā televizora pieslēgt SYMFONISK tiešā veidā nevarēsi. Cik atradu internetā, tad SYMFONISK ir iespējams pievienot jau pie esošas Sonos mājas kino ekosistēmas, bet tad gan vajadzēs pilntiesīgu Sonos mājas kino ierīci, piemēram, Sonos Beam, kas maksā ap 450 eiro. Pārbaudījis šo saderību gan neesmu.

    Ja mājās ir brīvi lieli sienu laukumi un nav bail no elektrības vada, tad SYMFONISK gleznas tipa skanas ir burvīgs risinājums. Ļoti patika. Es gan laikam sasparotos divu SYMFONISK gleznu iegādei, lai būtu stereo skaņa. Un es ņemtu balto, mazāk uzkrītošo SYMFONISK.

    Patika

    • pieņemama cena
    • izskatās glīti un atturīgi
    • jēdzīgi skan
    • vienu reizi iestati un tad lieto uzreiz no Spotify vai citas straumēšanas lietotnes

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • melīga instrukcija
    • netiek norādīti nekādi tehniskie dati
    • nevarētu teikt, ka pati Sonos lietotne ir saprātīgi veidota
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    16.09.2021 15:19

    Upsī, viņiem bija iespēja uztaisīt lielisku panela skandu, bet viņi izvēlējās nedabiski sašaurinātu kastes skandu. Nu labi – ja tā būtu paneļa skanda, tad to būtu nepareizi skrūvēt tik tuvu pie sienas.

    Last edited 2 years ago by KKTK
    Yaroslavbrshnik
    17.09.2021 00:58

    Un Apple homepod paliek 2x letāks, ar 360 grādu skanu un visu šo pašu funkcionalitāti.

    fufcix
    17.09.2021 09:11

    ja nav norādīti tehniskie dati,
    tātad zem vidējiem :-)

    Alberts Kviesis
    17.09.2021 09:33

    Bilde aplikācijā maināma? Tā varētu būt jēdzīga funkcija. Bet statisks kvadrāts uz sienas ar vadu? wtf

    Alberts Kviesis
    17.09.2021 10:33
    Reply to  Artis Ābols

    bet tad jau stilīgas tumbeles koka karkasā ar baltiem skaļruņiem un bez lētas plastmasas izskatīsies gaumīgāk, nekā IKEA standarta plakāts. Ja vēl DIY – ok, var mēģināt izaust kaut ko krāsainu vai patiesi jēdzīgu.. gaumīgajiem un steidzīgajiem balsoju par tumbeļu pāri (www.avex.lv)

    Gints
    19.09.2021 13:32

    Protams, ka “tubeļu” pāris sevišķi (skaņas ziņā) vienmēr būs labāks.
    Es visadi testējis, klausījies Bang&Olufsen beoplat a9 skaļruni pa 2.7k, un godīki sakot par pusi mazaku cenu var dabūt kriteni labāku skaņu no Tevis pieminētā “tumbeļu” pāra.
    Ļoti daudzi cilveki nekad pat nav dzirdējuši kvalitatīvu sistēmu, musdienas vispār daudzi klausās uz kaut kadiem 360 bluetoth vientumbeļiem.
    Šis labākajā gadījumā derētu priekš wc ejot dušā, vai garāžā fona skaņām…

    Eggy Mega
    18.09.2021 08:51

    Neesmu pētījis sīkāk, kamēr nav nepieciešamības, bet vai sapārojot 2 šīs vai jebkurus citus monoblokus, tie tiešām iegūst stereo skanējumu?

    Alberts Kviesis
    23.09.2021 15:00
    Reply to  Artis Ābols

    Filozofija vienkārša – no stereo vai daudzkanālu skaņas tiek izgatavots ‘flat’ viens kanāls, un tālāk pa bluetooth – .. arī atļauja pievienoties vienai ierīcei. Tādēļ uzskatu, ka rakstā pieminētais variants ar divām gleznām un viduvēju skaņu cauri neies dēļ BT savienojuma īpatnībām (lasīt – vienas pievienotas iekārtas ierobežojums). Tehniski nav iespējams, ja nu vienīgi, aizvelkot vēl vienu fizisku vadu, caur audio-out (kura nav)

    Ivo
    11.12.2022 10:40

    Jaunākie raksti pa kreisi ,,peld,, pa virsu tekstam traucējot lasīt.

    Kursors.lv
    11.12.2022 10:43
    Reply to  Ivo

    Paldies par norādi, paskatīšos.

    Reklāma