Web Analytics
More
    Reklāma

    “Latvijas Valsts Meži” aicina pieteikties meža nozares hakatonam

    Jaunākie raksti

    No 27. septembra līdz 1. oktobrim tiešsaistē norisināsies pirmais meža un ar to saistīto nozaru starptautiskais hakatons, kas notiek “SilvaTech” akcelerācijas programmas ietvaros. Pieteikties aicināti gan individuāli interesenti, gan komandas. Dalībnieki var pieteikt savas idejas vai risināt uzņēmuma “Latvijas Valsts meži” (LVM) definētus izaicinājumus.

    Līdz 24. septembrim var pieteikties dalībai starptautiskajā mežsaimniecībai veltītajā tiešsaistes hakatonā, ko organizē LVM sadarbībā ar Eiropā vadošo B2B akcelerācijas programmu “Startup Wise Guys”. Hakatonam var pieteikties starptautiskas komandas vai arī individuāli interesanti neatkarīgi no tā, vai pašiem ir sava ideja. Dalībniekiem būs iespēja izveidot komandas vai pievienoties kādai citai komandai. Par to ikviens varēs lemt pirmajās hakatona dienās 27. un 28. septembrī, kuru mērķis ir izveidot komandas.

    Reklāma

    Hakatonam tiks reģistrētas ne vairāk kā 20 komandas. Priekšroka tiks dota tām komandām, kas var piedāvāt risinājumu hakatona izaicinājumiem, vai tām idejām, kas atbilst “SilvaTech” akcelerācijas programmas tēmām.

    Hakatona organizatori ir definējuši šādus izaicinājumus, kam hakatona ietvaros tiks meklēts risinājums:

    • Karjeru monitorings
    • Ravēšanas robots
    • GPS mežkopības instrumentiem
    • Virtuālais žogs
    • Drona programmatūra jaunaudžu apsekošanai
    • Stādu koordinātas
    • Mežaudzes augstuma noteikšana
    • Kūdras biezuma attālināta noteikšana
    • Interneta zonas pastiprinātājs

    Ņemot vērā, ka izaicinājumi un arī risinājumi tāpat, kā pati nozare, ir specifiska, hakatona organizatori īpaši aicina pieteikties speciālistus ar zināšanām un pieredzi mākslīgā intelekta, mašīnmācīšanās, ģeotelpiskās informācijas tehnoloģijās. Īpaši gaidīti ir arī robotikas speciālisti. Tāpat svarīga loma būs profesionāļiem no dažādām informācijas tehnoloģiju (IT) jomām, kā arī speciālistiem ar pieredzi biznesa attīstīšanā.

    Hakatons norisināsies tiešsaistē, MS Teams vidē, angļu valodā un noslēgsies ar prezentācijām LVM darbiniekiem un žūrijai. Labākās komandas, kas iegūs starptautiskas profesionāļu žūrijas augstāko vērtējumu, būs aicinātas tālāk strādāt “SilvaTech” programmas pirmsakcelerācijas posmā, kas ir nākamais solis iespējai vienoties ar LVM par kopīgas inovācijas attīstīšanu. Pirmsakselerācijas programma arī notiks tiešsaistē. Ar mentoru un video lekciju palīdzību tās dalībnieki varēs attīstīt tālāk savu ideju vai produktu, mācīties par pārdošanu un investīciju piesaisti, kā arī komandas veidošanu un uzņēmuma vadīšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma