Web Analytics
More
    Reklāma

    Saeima lemj pagaidām nenoteikt stingrākus ierobežojumus skrejriteņiem

    Jaunākie raksti

    Saeima noraidījusi opozīcijas deputātu priekšlikumu turpmāk ar velosipēdiem un elektroskrejriteņiem atļaut pārvietoties tikai pa brauktuvi un velosipēdu ceļiem. Priekšlikuma iniciatori uzskata, ka velosipēdistiem un elektroskrejriteņu vadītājiem ir jāpārvietojas tikai pa brauktuvi vai velosipēdu ceļiem, lai netraumētu gājējus. Saeimas deputātu vairākums šādam domu gājienam gan nepiekrita, lemjot neieviest stingrākus ierobežojumus.

    Spēkā esošā likuma redakcija nosaka, ka velosipēdisti un braucēji ar skrejriteņiem nedrīkst braukt pa ietvi, ja ir izveidots veloceļš. Nedrīkst arī pārvietoties ar tādu ātrumu un veidu, kas traucē gājējiem.

    Reklāma

    Deputātu starpā arī raisījās diskusijas par iemesliem un mērķiem šādam priekšlikumam, norādot, ka jāturpina darbs pie infrastruktūras attīstības, lai iedzīvotāji droši varētu pārvietoties ar sevis izvēlēto transportlīdzekli, vienlaikus neapdraudot ne sevi, ne citus uz ielām esošos cilvēkus.

    AvotsLSM
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    10.09.2021 14:09

    Pietiktu arī pasekot līdzi esošajai kārtībai, par pienākumu veikt kontroli primāri pašvaldības policijas darbiniekiem. Pilnīgs anarhisms šajā jomā. Gan tā braukšanas kultūra un noteikumu ievērōšana, gan šo drandoļetu atstāšana kur pagadās – ikdienas nihilisms, kas nekādi nevairo vēlēšanos šos skrejriteņus redzēt pat tuvumā

    Rudolfs Putnins
    10.09.2021 16:34

    Tur jau tā lieta, ka, izņemot kampaņveidīgi, policija pilnībā liek mierā skūteristus un velomežoņus. Tiek pieņemti plakātiski likumi vai arī spiests no nomas operatoru puses skūterus ganīt elektroniski. Braukšanas kultūru tas nemaina nevienā acī!

    Alberts Kviesis
    11.09.2021 13:09

    Jāapkopo viedokļi un jāiebliež manabalss.lv. Vienīgi jāatrod kāds, kurš gribēs blamēties. P.Timrots? – es parakstītos 100pt..

    Aigars Axx
    11.09.2021 13:26

    Viedokli, protams, var izteikt, bet saeima tāpat to var noraidīt.

    Reklāma