Web Analytics
More
    Reklāma

    LIAA aicina eksportējošos uzņēmumus un jaunuzņēmumus pieteikties dalībai hakatonā “Born Global”

    Jaunākie raksti

    Latvijas eksportējošo uzņēmumu svarīgāko izaicinājumu risinājumu rašanai, tiek rīkots koprades B2B risinājumu hakatons “Born Global”. Hakatons norisināsies 5 dienas, laikā no 27. septembra līdz 1. oktobrim. Tas vienkopus apvienos vairāk kā 100 Latvijas eksportējošo uzņēmumu un Eiropas jaunuzņēmumu pārstāvjus, kas hakatona laikā strādās pie risinājumu veidošanas izvirzītajiem izaicinājumiem.

    Koprades B2B risinājumu hakatons pašlaik aicina dalībai pieteikties Latvijas eksportējošos uzņēmumus, kuri saskaras ar izaicinājumiem trijos hakatonam izvirzītajos virzienos – cilvēkresursi, digitalizācija un procesu optimizācija, un Eiropas jaunuzņēmumus, kas darbojas tādās jomās, kas spētu rast risinājumus trijos hakatona izaicinājumu virzienos. Hakatonam pieteikties iespējams līdz šī gada 23. septembrim.

    Reklāma

    Hakatona ietvaros tiks meklēti risinājumi uz tādiem galvenajiem izaicinājumiem kā speciālistu trūkums, prasmīga cilvēkresursu vadība pārmaiņu apstākļos, digitālā transformācija un biznesa procesu optimizācija. Viens no risinājumiem izaicinājumu pārvarēšanā ir atvērtās inovācijas un sadarbība ar jaunuzņēmumu ekosistēmu, izmantojot iespējas, ko sniedz tehnoloģiju nozare, un tieši šis risinājums tiks pielietots hakatona laikā.

    “Atvērtās inovācijas ir spēcīgs rīks biznesa attīstībā, kas guvušas lielu popularitāti vadošo uzņēmumu vidū. Eksportējošo uzņēmumu izaugsmei būtiski ir jaunrades procesi, taču ne vienmēr visas inovācijas iespējams radīt uzņēmuma iekšienē. Sadarbībā ar jaunuzņēmumiem, kas gatavi savu laiku un resursus veltīt kopradei, ir iespēja, kas jāizmanto, un jādod iespēja radīt jaunus risinājumus caur sadarbības prizmu. Tas ir veids, kā celt Latvijas eksportējošo uzņēmumu starptautisko konkurētspēju” uzsver LIAA direktors Kaspars Rožkalns.

    Hakatona un tā ietvaros notiekošo aktivitāšu mērķis ir identificēt galvenos izaicinājumus, kas šobrīd kavē eksporta straujāku izaugsmi, un veicināt tādu risinājumu radīšanu, kas sekmētu Latvijas uzņēmumu starptautiskās konkurētspējas pieaugumu un produktu un pakalpojumu eksportu. Lai izvirzītu konkrētus izaicinājumus, kuriem meklēt risinājumus hakatona laikā, 15. septembrī norisināsies darba grupas, kuru laikā Latvijas eksportējošo uzņēmumu pārstāvji mentoru pavadībā diskutēs un strādās pie tā, lai izvirzītu izaicinājumus trijos noteiktajos hakatona virzienos.

    Koprades B2B risinājumu hakatons “Born Global”. Tiešsaistes hakatons norisināsies no 27. septembra līdz 1. oktobrim, tajā aicināti piedalīties gan Latvijas eksportējošie uzņēmumi ar interesi rast risinājumu sava uzņēmuma izaicinājumam kādā no hakatona tematiskajiem virzieniem, gan arī starptautiski dalībnieki un jaunuzņēmumu komandas ar tehnoloģiju idejām šajās nozarēs.

    Hakatona ietvaros 8. septembrī plkst. 10:00 norisināsies atvērtā diskusija “Kā palielināt Latvijas uzņēmēju konkurētspēju?”. Diskusijā aicināts piedalīties ikviens, kuram ir aktuāli mūsdienu inovatīvo uzņēmumu izaicinājumi tādās tēmās kā inovācijas, nākotnes darbs, digitālā transformācija un biznesa procesu vadība. Lai piedalītos pasākumā, lūgums reģistrēties: ej.uz/bornglobal.

    Hakatonu un tā ietvaros notiekošās aktivitātes organizē Latvijas Investīciju un Attīstības aģentūra, Helve un Latvijas Eksportētāju asociācija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma