Web Analytics
More
    Reklāma

    Iespējams, jau šoruden ar virtuālās realitātes palīdzību varēsi lidināties kosmosā

    Jaunākie raksti

    Lai arī par kosmosu var rakstīt daudz un dikti, atklāti sakot, skarbā realitāte ir diezgan skaidra – lielākā daļa no mums nekad nedosies ceļojumā uz kosmosu, kur nu vēl izkāps ārā no kosmosa kuģa un lidināsies šajos plašumos. Un šeit ir jāsaka – cik labi, ka ir tāda virtuālā realitāte, kas nedaudz citādākā veidā var mūs nogādāt Visuma plašumos. Iespaidīgākā video projekta, kas jebkad radīts kosmosā – “Space Explorers: ISS Experience” 3. un 4. epizode skatītājiem sniegs unikālu iespēju redzēt kosmosu no pavisam cita rakursa. Šo sēriju līdzradītāji – “Felix & Paul Studios” – pielāgojuši virtuālās realitātes kameru un pievienojuši to robotam “Canadarm2”, lai uzņemtu 3D 360 grādu ainas ārpus kosmosa stacijas.

    “Felix & Paul Studios” izmantotā virtuālās realitātes kamera “Outer Space Camera” ir komerciāli pieejamās “Z-Cam V1 Pro” pielāgota versija. Tai ir deviņi 4K sensori, kas var uzņemt 3D 360 grādu attēlus ar 8K izšķirtspēju. Filmēšanas vajadzībām šī kamera arī pārveidota, lai izturētu skarbos kosmosa apstākļus, tostarp UV starojumu, ekstrēmas temperatūras, mikrometeorītu triecienus utt. Šī kamera pievienota robota “Canadarm2” rokai, lai tādā veidā varētu labāk nofilmēt kosmosa stacijas ārpusi.

    Reklāma

    “Space Explorers: ISS Experience” 3. un 4. epizode iznāks šī gada rudenī un ziemā. Tās būs skatāmas mobilajā versijā, izmantojot ierīces, kas atbalsta 5G savienojumu. Tāpat šajā aizraujošajā piedzīvojumā varēs iesaistīties, izmantojot “Oculus” virtuālās realitātes brilles “Rift”, “Quest” un “Quest 2”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    31.08.2021 10:32

    Sapriecājos, bet izrādās ka to rādīs “vadošie mobilie tīkli”. Tuvākais mums ir Deutsche Telekom. Tātad būs jāpērk VR brilles, jādodās uz Vāciju un jāmeklē tuvākā minētā operatora 5G bāze :)

    Reklāma