Web Analytics
More
    Reklāma

    Helve kopā ar Citadele banku atklāj Future Hub akseleratora otro programmu

    Jaunākie raksti

    Akseleratora otrās programmas laikā no 2021. gada septembra līdz decembrim jaunuzņēmumiem tiks dota iespēja strādāt pie šobrīd aktuālajiem ilgtspējas izaicinājumiem kopā ar tirgū vadošajiem uzņēmumiem. Akseleratora otrās programmas mērķis ir veicināt kopradi arī starp tirgū vadošajiem uzņēmumiem un nodrošināt ilgtspējīgu inovāciju attīstību starp industrijām. Akseleratora otrajai programmai kā līdzorganizators pievienojusies Citadele banka.

    Lai veicinātu tādu inovāciju attīstību, kas piedāvā ilgtspējīgus risinājumus un tiecas uz labāku nākotni, Helve 2020. gada nogalē izveidoja pirmo atvērto inovāciju akseleratoru Baltijā Future Hub. Akselerators saved kopā Eiropas līmeņa jaunuzņēmums ar Baltijas uzņēmumiem, lai radītu praktiskus risinājumi uzņēmumu ilgtspējas izaicinājumiem. Organizatori informē, ka programmas mērķis ir iedrošināt gan zaļo tehnoloģiju jaunuzņēmumus, gan Baltijas tirgū vadošos uzņēmumus veidot jaunas sadarbības un attīstīties caur kopradi.

    Reklāma

    “Koprades un atvērto inovāciju procesi ir spēcīgs rīks uzņēmumu attīstībai, taču veiksmīgas inovācijas ilgtspējas jomā sniedzas daudz tālāk par vienu uzņēmumu vai pat industriju. Lai kopīgi veidotu ilgtspējīgu biznesa vidi un pasauli mums apkārt, koprade starp industrijām ir tikai loģisks nākamais solis. Jau pirmās programmas laikā novērojām uzņēmumu vēlmi mācīties vienam no otra un sadarboties. Esam gandarīti, ka, Citadele komandai pievienojoties mums kā programmas līdzargonizatoriem, esam varējuši iestrādāt jaunās koprades iespējas akseleratora programmā. Otro programmu uzsāksim ar jaunu mērķi – kopradi ilgtspējas jomā veicināt ne tikai starp jaunuzņēmumiem un uzņēmumiem, bet arī starp pašiem tirgus līderiem,” atklāj Helve līdzdibinātāja un vadītāja Marija Ručevska.

    Citadele banka Future Hub otrajai programmai pievienojas ne tikai kā viens no uzņēmumiem, kas sadarbosies ar jaunuzņēmumiem, bet arī kā programmas līdzorganizatori. Citadele dalības mērķis ir mainīt uzņēmumu skatu uz ilgtspēju un virzīt biznesa vidi saredzēt ilgtspēju kā vienotu mērķi visiem. Akseleratora ietvaros Citadele veicinās kopradi ar citiem uzņēmumiem, izmantojot bankas iekšienē veiksmīgi pierādītus inovāciju procesus, kā arī daloties pieredzē, zināšanās un datos.

    “Ar gandarījumu un lielām cerībām apvienojam spēkus ar Helve komandu un citiem domubiedriem, lai šajā jaudīgajā akseleratorā, kas saved kopā Eiropas līmeņa jaunuzņēmums ar Baltijas uzņēmumus, radītu praktiskus rīkus Baltijas biznesam ilgtspējas izaicinājumu pārvarēšanai. Ir skaidrs, ka tikai kopā ar lielajiem uzņēmumiem, ambiciozajiem jaunuzņēmumiem un pieredzējušiem ekspertiem mēs varam rast labākos risinājumus un attīstīt ilgtspējīgās inovācijas. Citadele ir gatava sniegt savu ieguldījumu un ekspertīzi labāko starpindustriālo ilgtspējīgo biznesa inovāciju ideju attīstīšanā,” saka Vladislavs Mironovs, Citadeles valdes loceklis stratēģijas realizācijas, digitālās un biznesa attīstības jautājumos.

    Baltijas tirgus vadošie uzņēmumi, kas jau ir pievienojušies Future Hub, ir izvirzījuši arī savus ilgtspējas izaicinājumus, kas kalpos kā pamats sadarbības veidošanai ar jaunuzņēmumiem. Akseleratora līdzorganizators Citadele ir izvirzījusi divus izaicinājumus- bankas komanda meklē risinājumus ESG datu analīzei, kā arī ilgtspējīgai kreditēšanai un ieguldījumu produktu izstrādei. No pirmās programmas akseleratoram pievienojas Rimi Baltic Group, kas meklē ilgtspējīgus e-veikala iepakojumu risinājumus. Arī Latvenergo Future Hub pievienojas otro reizi un meklē risinājumu energosistēmas elastībai un veidus, kā digitalizēt elektroenerģijas ražošanas iekārtas. Programmai regulāri tiek pievienoti jauni izaicinājumi. Ar visiem akseleratora izaicinājumiem un uzņēmumiem aiz tiem iespējams iepazīties Future Hub oficiālajā mājaslapā.

    Koprades akselerators pašlaik aicina Future Hub pieteikties Baltijas, Ziemeļvalstu un tuvējā Centrāleiropas reģiona jaunuzņēmumus, kas darbojas tādās jomās kā pārtika, lauksaimniecība, mobilitāte, pilsētvide, enerģētika, piegādes ķēžu loģistika, CO2 mērīšana, ESG un citas. Pieteikties programmai komandas aicinātas arī konkrētiem izaicinājumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma