Web Analytics
More
    Reklāma

    “Dodge” elektroauto varētu līdzpastāvēt ar V8 modeļiem

    Jaunākie raksti

    “Dodge” vasaras pirmajā pusē paziņoja par plāniem radīt “elektrisku muskuļauto”, kurš dienasgaismu ieraudzīs ap 2024. gadu. Šāds ražotāja paziņojums, protams, izraisīja zināmu satraukumu klientu un zīmola fanu vidū, liekot uzdot jautājumu – ko tas nozīmē līdzšinējiem modeļiem ar V8 motoriem?

    Ražotāja vadība mierinājusi, ka vismaz pārskatamā nākotnē V8 modeļi nekur nepazudīs. Plānots, ka jaunā elektroauto platforma un pirmās elektriskās “Dodge” mašīnas ieradīsies ap 2024. gadu, taču tas nenozīmē, ka tajā brīdī tiks pārtraukta iekšdedzes dzinēju lietošana “Dodge” ražotajās mašīnās – gan elektriskie, gan ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotie auto kādu laiku varētu līdzpastāvēt.

    Protams, šāda līdzpastāvēšana nebūs mūžīga un “Dodge” ar laiku atteiksies no iekšdedzes dzinējiem. Zīmola vadītāji arī apzinās, ka šāds solis var radīt neapmierinātību ilggadējo klientu vidū, kuri varētu izvēlēties nepirkt jaunās mašīnas. Turklāt, elektriskās mašīnas vismaz sākotnēji, visticamāk, būs dārgākas nekā ar iekšdedzes dzinējiem aprīkotās alternatīvas. Tomēr “Dodge” vadītāji uzskata, ka arī elektriskie auto spēj radīt līdzvērtīgas emocijas V8 mašīnām, īpaši ņemot vērā elektroauto uzrāvienu un jaudas parametrus, kādus iespējams iegūt. Vismaz sākotnēji zināmas neērtības varētu radīt ierobežotā sniedzamība ar vienu uzlādi, taču arī benzīna “Dodge” mašīnas nav no tām, ar kurām var nobraukt simtiem kilometru, neiegriežoties benzīntankā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma