Web Analytics
More
    Reklāma

    “Alibaba” atklāj savu NFT tirgu, kurā varēs pārdot autortiesību licences

    Jaunākie raksti

    E-komercijas gigants “Alibaba” atklājis savu NFT tirgu “Blockchain Digital Copyright and Asset-Trade”. Atšķirībā no citiem līdzīgiem tirgiem, šajā varēs nopirkt ne tikai pašus mākslas darbus vai ko tādu, bet līdz ar tiem arī autortiesību licences, kas dos iespēju tikt pie pilnvērtīgām īpašumtiesībām uz darbu.

    Jaunajam NFT tirgum varēs piekļūt caur “Alibaba” izsoļu platformu “Alibaba Auction“, kurā šonedēļ pievienota jauna sadaļa par digitālajiem aktīviem. Savukārt paši NFT tiks izsniegti, izmantojot platformu “New Copyright Blockchain”, ko centralizēti pārvalda Sičuaņas Blokķēdes asociācijas autortiesību komiteja.

    Reklāma

    Saskaņā ar “Alibaba” piederošo ziņu izdevumu “South China Morning Post” – tirgus galvenokārt cer piesaistīt rakstniekus, mūziķus, māksliniekus, spēļu izstrādātājus un citas radošās personas, kuras savas autortiesību licences līdz ar darbiem kā NFT varēs šādi notirgot.

    Tirgus šobrīd jau ir atvērts un tajā jau izvietoti vairāki NFT, kurus paredzēts izsolīt septembrī. Viens no tiem ir “Zvaigžņu karu” ilustrācija, ko kopā ar visām autortiesībām jau drīzumā varēs iegādāties. Lai vispār piedalītos šajās izsolēs, potenciālajiem pircējiem jāiemaksā depozīts 500 juaņu (ap 65,5 eiro) apmērā. Savukārt par katru nākamo izsoli būs jāmaksā ap 10 eiro liels depozīts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma