Web Analytics
More
    Reklāma

    Piegāžu problēmu dēļ Mercedes spiesti ierobežot V8 dzinēju izmantošanu nākamā gada automašīnās

    Jaunākie raksti

    Neskatoties uz došanos elektrifikācijas virzienā un jaunu, elektrisku modeļu piedāvāšanu, vācu autoražotājs Mercedes nav atteicies no V8 motoru lietošanas savās mašīnās. Taču problēmas piegādes ķēdē, kā arī citi sarežģījumi piespieduši Mercedes ierobežot V8 dzinēju lietošanu 17 modeļos Ziemeļamerikas tirgū 2022. gada modeļa mašīnām.

    Vairāki avoti saņēmuši Mercedes iekšējās lietošanas ziņojumu, kurā par iemeslu šādam risinājumam tiek minēti traucējumi piegādes ķēdēs. Galvenokārt šī problēma ietekmēs “AMG” modeļus, kuros pārsvarā izmantots 4.0 litru motors ar divām turbīnām un hibrīdsistēmu, taču no V8 vismaz nākamgad nāksies atteikties trim S-klases versijām un arī vienam no Maybach modeļiem. Mercedes gan pagaidām oficiāli neatsakās no V8, tāpēc šo varam uzskatīt par piespiedu pauzi.

    Reklāma

    Izņēmums ir AMG GT līnijas modeļi, jo tie izmanto motoru ar citu kodu, proti, M 178, kas vairāk orientēts izmantošanai autosacīkstēs. Pagaidām nav zināms, kas notiks ar “Aston Martin” modeļiem, kuri izmanto Mercedes V8 motorus, savukārt klientiem, kuri jau pasūtījuši kādu no modeļiem ar nākamgad nepieejamo dzinēju, pasūtījums tiks atcelts.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma