Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei FreeBuds 4 austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Iepriekš izdevās izbaudīt Huawei FreeBuds Pro austiņu iespējas un skanējumu, bet nu ir kārta Huawei FreeBuds 4. Ja ņemam un brutāli salīdzinām, tad Huawei FreeBuds 4 aptuveni atbilst Apple AirPods filozofijai un uzbūvei, kamēr FreeBuds Pro austiņas ir līdzīgas Apple AirPods Pro modelim ar silikona ausu ieliktņiem un attiecīgi arī basīgāku skanējumu un labāku aktīvo trokšņu slāpēšanu.

    Man ir jāsaka uzreiz, ka Huawei FreeBuds 4 austiņas skan savām fiziskajām dotībām (lasi – nav cieši iespiestas lietotāja ausīs) visai labi vai pat ļoti labi, tomēr var redzēt, ka daudzas iespējas Huawei atstājis tieši izmantošanai kopā ar HarmonyOS un attiecīgiem Huawei planšetdatoriem, viedtālruņiem un televizoriem.

    Reklāma

    Apskata tapšanas laikā Huawei FreeBuds 4 cena ir ap 130 eiro, kas ir ļoti daudz šāda tipa un iespēju austiņām. Ir jau ražotājam izdevušās daudzas FreeBuds 4 uzbūves nianses noslīpēt, bet vismaz man šādā cenā prasītos bezvadu uzlādi, bet toties ir mitruma izturība, lai ar Huawei FreeBuds 4 austiņām varētu sportot.

    Pāris tehniskie dati

    • Skaļrunīši: 14.3 mm (diemžēl ražotājs citus datus nesniedz)
    • Savienojums: Bluetooth 5.2
    • Akumulatori: katra austiņa 30 mAh, uzlādes kastīte 410 mAh
    • Uzlāde: USB Type-C
    • Trokšņu slāpēšana: aktīva trokšņu slāpēšana, zvana trokšņu slāpēšana
    • Krāsas: Silver Frost, Ceramic White
    • Izmēri un svars: katra austiņa 41.4 x 16.8 x 18.5 mm, ap 4.1 grams; kastīte 58 x 21.2 mm, 38 grami
    • Papildu: skāriena vadība, ausīs ievietošanas sensors, IPX4 mitruma noturība
    • Cena: ap 130 eiro

    Izskats un uzbūve

    Huawei FreeBuds 4 ne ar ko super nespēj izcelties, tās vienkārši šķiet labi būvētas un kastīte uz izjūtām nešķiet tukša un pārāk viegla. FreeBuds 4 austiņas pieejamas tumšā sudraba vai keramiski baltā krāsā. Sudrabotais modelis ir ar matētu kastīti, bet pašas austiņas ir ar spoguļpārklājumu, kas vismaz man nešķiet ideāli, jo redzami visi netīrumi.

    FreeBuds 4 kastīte ir visai maza izmēra, tā smuki veras vaļā un ar mīlīgu klikšķi aizkrīt ciet. Vienīgā uzlādes iespēja ir USB Type-C vads, FreeBuds 4 diemžēl nav bezvadu uzlādes. Vienā kastītes galā (ja tā drīkst teikt par apaļu kastīti) ir paslēpta podziņa, kas kalpo Bluetooth savienojuma izveidei ar viedierīci. Es sākotnēji nekādi nevarēju saprast, kā izveidot FreeBuds 4 austiņu savienojumu ar viedtālruni, pat ņēmu talkā līdzi doto papīra instrukciju, bet tāpat nevarēju saprast, kur tieši ir šī poga. Tagad man ir par to kauns, bet savienojuma izveides podziņa tiešām ir glīti nomaskēta.

    Uz austiņu kastītes (ārpusē) izvietotaa LED diode, kas ziņo par kastītes akumulatora un pašu austiņu uzlādi. Sīkāka informācija par uzlādes līmeņiem meklējama uawei AI Life lietotnē.

    Lietotāja ausīs FreeBuds 4 ieguļ visai labi, bet esmu radis pie silikona uzgaļu austiņām, tāpēc ir nedaudz dīvaini pierast pie šādām atvērtāka tipa true wireless ausīm. Tāpat jāsaka, ka ir jāpiešaujas, lai FreeBuds 4 austiņas varētu izmānīt no kastītes, tās iekšā tur magnēti un šie magnēti ir nedaudz par spēcīgiem.

    Kopumā ar FreeBuds 4 viss ir forši, austiņas un kastīte ir nostrādāti godam, bet nepamet sajūta, ka 130 eiro ir par sālītu.

    Iespēju klāsts un lietotne

    FreeBuds 4 austiņas pavada Huawei AI Life lietotne, tā rūpējas par dažādiem iestatījumiem un aparātprogrammatūras atjaunināšanu. Pie manis FreeBuds 4 austiņas sabija vairāk nekā divas nedēļas, to laikā tika saņemts viens atjauninājums.

    Noteikti viena no svarīgākajām FreeBuds 4 austiņu iespējām ir aktīvā trokšņu slāpēšana. Aktīvā trokšņu slāpēšana pieejama trīs režīmos – izslēgts vai aktīvā trokšņu slāpēšana iespējota ar diviem dažādiem slāpēšanas režīmiem klusākām un skaļākām vidēm. General ir visai agresīva aktīvā trokšņu slāpēšana visādas trokšņainības vidēs. Man pat General režīms šķita pārāk traks, tāpēc paliku pie Cosy režīma, kas ir gana komfortabls ikdienai.

    Aktīvā trokšņu slāpēšana iespējojama un izslēdzama gan lietotnē, gan arī ar skārienvadību uz pašām austiņām, bet nianses pieregulējamas tikai lietotnē.

    Ar skārienvadības aprakstu dikti neaizraušos, vien pievienošu te Huawei sniegto informāciju. Lietotnē var arī pielāgot, ko kurš skāriens vai piesitiens nozīmē. Skārienvadība ir visai precīza.

    Tāpat lietotnē vari iestatīt, lai FreeBuds 4 austiņas prot smuki apieties ar vairākām savienotajām Bluetooth ierīcēm – var pielāgot, kura ierīce ir galvenā, kura ierīce tiks kā pirmā savienota ar austiņām.

    FreeBuds 4 pat ir iebūvēta iespēja, kas ik pa laikam sievietes balsī pavaicā, vai gadījumā nav jāatputina dzirdi.

    Ražotāja mājaslapā var redzēt, ka FreeBuds 4 iespējas un daudzas ērtības atstātas tieši Huawei pašu HarmonyOS darbinātām ierīcēm. Diemžēl kopā ar FreeBuds 4 neviens HarmonyOS planšetdators vai viedtālrunis netika atsūtīts, tāpēc nevarēšu par šo spriest.

    Vislielākā skāde HarmonyOS sakarā ir FreeBuds 4 aiztures mazināšana, kas ar HarmonyOS tiek solīta nieka 90 ms ilgumā, bet ar EMUI viedtālruņiem – 150 ms. FreeBuds 4 kopā ar Samsung Galaxy S21 sērijas viedtālruni nodrošināja standarta aptuveni 350 ms aizturi, kas ir pielāgojama VLC pleijerī, YouTube skatīties ar šādu aizturi ir kaitinoši, bet spēles izbaudīt diez vai izdosies.

    Akumulators

    Huawei sola visai dullus akumulatoru darbības laikus, tos gan FreeBuds 4 nesasniedz. Bez trokšņu slāpēšana FreeBuds 4 būtu jādarbojas 4 stunda, bet to vietā ir nepilnas 3, pat drīzāk 2.5 stundas. Ar iespējotu trokšņu slāpēšanu FreeBuds 4 būtu jādarbojas 2.5 stundas, bet ir knapa pusotra stunda.

    Nav jau gluži krimināli, bet 4 stundu darbība šāda tipa austiņām ir ļoti daudz, Huawei varēja to nemaz nesolīt.

    Skanējums un mikrofons

    FreeBuds 4 skan tīri mīlīgi, bet es vēl arvien dotu priekšroku slēgta tipa austiņām ar silikona uzgaļiem. Tās ir ērtākas, basīgākas, tās spēj nodrošināt jēdzīgāku aktīvo un arī pasīvo trokšņu slāpēšanu. Faktiski FreeBuds 4 ir milzīgi 14.3 mm skaļrunīši (slēgtā tipa in-ear austiņām jau 10 mm un 11 mm skaitās daudz), bet tie neko daudz nedod, jo ausīs netiek radīts vajadzīgais spiediens. Man arī šķita, ka FreeBuds 4 skan nedaudz par klusu.

    FreeBuds 4 fona trokšņi tiek novērsti visai efektīvi, bet trokšņu slāpēšanas iespējošana padara skanējumu nedaudz dīvainu un pat rada nepatīkamas sajūtas. Droši vien pie šī varētu pierast, bet īsti ideāli tas nav.

    Mikrofons skan sekojoši:

    Nobeigumā

    Huawei izdevies izveidot visai interesantu AirPods kopiju, bet lielākā FreeBuds 4 austiņu problēma ir to cena, kā arī tas, ka Huawei kaut kādu dīvainu iemeslu dēļ vismaz daļēji vēlas FreeBuds 4 ieslēgt iekš pašu izveidotās HarmonyOS ekosistēmas. Vai es pirktu FreeBuds 4 austiņas, zinot, ka tās kopā ar Samsung dod aptuveni 350 ms aizturi, bet kopā ar HarmonyOS tikai 90 ms? Tieši pretēji – lai tad FreeBuds 4 pērk tie kopskaitā trīs HarmonyOS lietotāji Latvijā.

    FreeBuds 4 skanējums šādām atvērtā tipa in-ear austiņām nav slikts, bet tas varētu būt daudz, daudz labāks, ja FreeBuds 4 nāktu ar silikona uzlikām. Arī šis man šķiet kā minimums dīvaini.

    Nevajag piemirst, ka FreeBuds 4 iespēju izmantošanai nāksies uzstādīt viedtālrunī Huawei AppGallery lietotni un arī Huawei AI Life lietotni no AppGallery. Varbūt arī divas lietotnes nav pats trakākais, bet AppGallery ir nejauka tieksme censties pārņem jau viedtālrunī esošo lietotņu atjaunināšanu. Rodas sajūta, ka AppGallery speciāli lietotņu versijas pārsauc nedaudz citādāk, lai varētu no Google Play veikala pārņemt un atjaunināt lietotni ar it kā jaunāku (diez ka nu vai tā arī ir) versiju. Huawei, jūs speciāli darāt visu, lai citu viedierīču lietotāju jūs ienīstu?

    Patika

    • mitruma noturība
    • ērtums
    • uzbūves kvalitāte

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • cena
    • atvērtā tipa austiņu skanējumus un trokšņu slāpēšana
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ivonna
    13.08.2021 07:56

    Es par to “dīvaini, ka bez silikona uzlikām”. Nu bet neder visās ausīs tās uzlikas 🤷🏼‍♀️ ne silikona, ne citādi “pašpielāgojošies” materiāli. Un tad ir prieks, ka daži tomēr vēl izlemj ražot bez.

    digitalk
    13.08.2021 10:39
    Reply to  Ivonna

    +1

    citādi bāž visādus sūdus ausīs un pēc tam sūdzas, ka ausis iekaist (kā tikko forumā).

    Krotow
    14.08.2021 18:40
    Reply to  Ivonna

    Citiem atkal “bezuzliku” slīdeņi krīt ārā no ausīm. Nu neesam visi piedzimuši ar viena izmēra ausīm. Viens gan – visas ausīs liekamās austiņas regulāri jātīra. Neaizmirstot pie reizes izmazgāt savas ausis.

    digitalk
    23.08.2021 13:24
    Reply to  Krotow

    priekš tam klasiskiem ear buds’iem ir švammītes, lai neslīd ārā no auss gliemežvāka.

    Krotow
    23.08.2021 13:34
    Reply to  digitalk

    Ar tām kā nu ir paveicies piedzimt. Sev joprojām neesmu atradis ausīs ieliekamās austiņas, kas tur labi turētos ar vai bez švammēm/uzliktņiem.

    azad
    23.08.2021 12:35

    Gadus 15 atpakaļ nopirku Sony playeri par 70Ls, tas ir labākais mūzikas atskaņotājs ko esmu lietojis un austiņas ir labākās kādas esmu lietojis. Nemainītu ne pret kādām austiņām, kaut viņas 300EUR maksātu. Šīs visas ir tikai prikoli, ko var izmantot, lai runātu pa telefonu un kaut kādu mūziku fonā klausītos, lai nav klusumā jāstaigā. Bet kvalitatīvs mūzikas skanējums tur nav ne tuvu.

    Reklāma