Web Analytics
More
    Reklāma

    Melinda Geitsa un Makenzija Skota apvienojas, lai veicinātu sieviešu izaugsmi un līderību

    Jaunākie raksti

    Miljardieru Bila Geitsa un Džefa Bezosa bijušās sievas – Melinda Geitsa un Makenzija Skota – apvienojušās, lai veicinātu sieviešu līderību. Viņas novirzījušas 40 miljonus dolāru tam, lai nākamajā desmitgadē stiprinātu amerikāņu sieviešu ietekmi un varu, mudinot sievietes nebaidīties un kļūt par līderēm.

    40 miljonu dolāru lielo finansējumu abas sievietes novirzījušas uzvarētājiem konkursā “Equality Can’t Wait Challenge”, kuru rīko Melindas Geitsas investīciju firma “Pivotal Ventures”, ko, savukārt, atbalsta Makenzija Skota un viņas tagadējais vīrs Dens Džūets (Dan Jewett). Šis konkurss tiek uzskatīts par pirmo, kas koncentrējas uz dzimumu līdztiesību ASV un sieviešu līderības stiprināšanu.

    Reklāma

    Konkursā ar savām iniciatīvām dzimumu līdztiesībā kopumā piedalījās 550 dalībnieki, atlasot četrus labākos projektus. Tie ietver valsts atbalstītas infrastruktūras izveidi bērnu aprūpei un citiem aprūpes veidiem, apmācību veidošanu sievietēm, kurām interesē karjera IT jomā, sieviešu līderības iedzīvināšanu jau skolas laikā u.tml. Katrs no uzvarētājiem saņēma attiecīgi 10 miljonus dolāru sava projekta izveidei.

    Skota savā paziņojumā norādījusi, ka apbalvotās komandas ir spēcīgas savā jomā un palīdzēs sievietēm kļūt par līderēm gan personiskajā dzīvē, gan karjerā. Savukārt Geitsa piebilda, ka ir ļoti nepieciešams radīt tādas organizācijas, kuras gatavas iedrošināt gan meitenes, gan sievietes sasniegt savas virsotnes.

    Melinda Geitsa un Makenzija Skota ir vienas no bagātākajām personām pasaulē un ir parakstījušas “The Giving Pledge”, kas nozīmē, ka lielāko daļu savas bagātības viņas novirzīs cēliem mērķiem. Melinda Geitsa darbojas “The Gates Foundation”, kas pēdējā pusotra gada laikā veicinājis Covid-19 pētniecību un vakcināciju. Savukārt ar “Pivotal Ventures” palīdzību tiek atbalstītas sievietes, kuras strādā nozīmīgākajās jomās, piemēram, tehnoloģijas, kandidē uz augstiem amatiem utt. Savukārt Makenzija Skota ziedojusi gandrīz 1,7 miljardus dolāru no savas bagātības 116 organizācijām, kas darbojas tādās jomās kā rasu vienlīdzība, LGBTQ+, funkcionāla demokrātija un klimata pārmaiņas.

    AvotsCNN
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uname
    03.08.2021 11:35

    Abas ieguva savu naudu un ietekmi, izšķiroties no miljardieriem vīriem.
    Viņas varētu ieguldīt naudu, lai atbalstītu sieviešu mērķtiecīgu satikšanos ar bagātiem vīriešiem un mērķtiecīgu škiršanos vēlāk.

    Reklāma