Web Analytics
More
    Reklāma

    IBM mākslīgā intelekta tehnoloģija spēj noteikt Parkinsona slimības progresu

    Jaunākie raksti

    Ir dzirdēts, ka ārsti aizvien plašāk izmanto mākslīgo intelektu, lai identificētu smadzeņu audzējus, nieru slimības un dažādus vēža veidus. Kompānijas IBM un Maikla Dž. Foksa fonda pētnieki apgalvo, ka viņi izstrādājuši programmu, kas var paredzēt, kā progresēs Parkinsona slimības pacienta simptomi gan laika, gan smaguma ziņā. Pētnieki interneta resursā “The Lancet Digital Health” apgalvo, ka viņu izstrādātais risinājums varētu mainīt to, kā šī slimība tiek kontrolēta, ļaujot ārstiem labāk prognozēt slimības gaitu.

    IBM norādījis, ka primārais mērķis ir izmantot mākslīgo intelektu, lai sniegtu ieguldījumu Parkinsona slimības pacientu ārstēšanā un klīnisko pētījumu izstrādē.

    Reklāma

    Jāsaka, ka izrāviens programmas izstrādē nebūtu iespējams bez Maikla Dž. Foksa fonda veiktā pētījuma. Tajā ir dati par vairāk nekā 1400 Parkinsona slimības pacientiem, iekļaujot informāciju par simptomiem un slimības progresēšanas modeļiem. Tas ir līdz šim lielākais un detalizētākais pētījums par Parkinsona slimību un sniedzis lielu ieguldījumu mākslīgā intelekta tehnoloģijā balstītās programmas izveidē.

    Tiek lēsts, ka Parkinsona slimība skar vairāk nekā sešus miljonus cilvēku visā pasaulē, un pašlaik nav zināms, kā to izārstēt. Taču IBM un Maikla J. Foksa institūts kopdarbā centīsies labāk izprast šo slimību un palīdzēt, ja ne šī brīža, tad vismaz nākotnes pacientiem. Pašlaik viņi turpina darbu pie mākslīgā intelekta modeļa izstrādes. Savukārt plāni nākotnei ietver spēju ar mākslīgā intelekta palīdzību sniegt sīkāku dažādu slimības stadiju raksturojumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aibuems
    01.08.2021 21:56

    drīzāk gan šādi: Maikla Dž. Foksa fonds!
    https://lv.wikipedia.org/wiki/Maikls_D%C5%BE._Fokss

    p.s. vai nebūtu jauki “Kursorā” atjaunot pamanīto kļūdu norādīšanas funkciju Ctrl-Enter?

    aibuems
    02.08.2021 09:27

    https://en.wikipedia.org/wiki/The_Michael_J._Fox_Foundation
    = Fonds, nevis institūts. Fonds ir organizācija, kas sagādā finansējumu. Pētnieki strādā iekš IBM.
    Nu, tas ir dīvaini, ka “Endgadget” izpratnē tas ir “researchers from IBM and Michael J. Fox Foundation (MJFF)”. Drusku saputrots.
    Pirmavots https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS2589-7500(21)00101-1/fulltext

    digitalk
    02.08.2021 10:06

    varēja jau iziet ārpus raksta tulkošanas un Kursora lasītājiem pāris teikumos paskaidrot, kas ir MJF un kāpēc viņš fondu nodibināja. ne jau visi uz viņa filmām izauguši, un zin viņa cīņu ar slimību.

    ps. pēdējā rindkopā vēl aizķēries viens “institūts”.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    aibuems
    02.08.2021 15:00

    Un vēl… Paldies par rakstu kopumā. :)

    Reklāma