Web Analytics
More
    Reklāma

    Plastiskās mikroshēmas varētu ļaut internetam pieslēgt jebkuru produktu

    Jaunākie raksti

    Mūsdienās mēs visu laiku ikdienā dzirdam terminu mikroshēmas, kas ir iebūvētas dažādās lielākās un mazākās elektronikas ierīcēs, taču tagad uzņēmums ARM ir radījis uz plastiskas virsmas veidotu mikročipu, kas nākotnē to ļautu izvietot uz jebkura produkta un ierīces pasaulē.

    Ja parasti dažādas mikroshēmas un procesori ir veidoti vienkārši uz stingras pamatnes, tad jaunais ARM prototips ir radīts uz plastiskas virsmas, un tas nosaukts par PlasticARM. Tas gan nav pirmais šāda veida mikročips, tomēr tas ir līdz šim sarežgītākais un attiecīgi visspējīgākais. Tas ir aprīkots ar 32 bitu Cortex-M0 procesoru, kas sevī iekļauj 456 baitu ROM un 128 baitu RAM atmiņas. Jaunā mikroshēma izveidota, sadarbojoties ar fleksiblu elektroierīču izstrādātājiem PragmatIC. Protams, šis mikročips nebūs tik jaudīgs kā standarta mikroshēmas, tomēr galvenā domā ir tieši pielietojumā.

    Reklāma

    Avots: ARM

    Tas, kas PlasticARM padaru tik īpašu, ir izmantotā metālu oksīdu plāno kārtiņu tehnoloģija, kas to principā ļauj izvietot gandrīz uz jebkuras virsmas, kas ir pakļauta salocīšanai, nezaudējot kvalitāti un darbību. Tas nozīmē, ka šādas mikroshēmas varētu tikt izvietotas gan piena pakās, gan uz salātlapām, ļaujot kontrolēt derīguma un piegādes termiņus. Tiesa, šī tehnoloģija ir neefektīva no enerģijas patēriņa, taču tās primārais mērķis nākotnē noteikti ir plašais produktu un virsmu pielietojums, ne efektivitāte. Tāpat šādu mikroshēmu izmantošana tālākā nākotnē varētu radīt “visu lietu internetu” (angliski internet of everything), ļaujot jebko pieslēgt vienotam tīklam.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma