Web Analytics
More
    Reklāma

    Japāņu zinātnieki sasnieguši 319 Tbps interneta savienojuma ātrumu

    Jaunākie raksti

    Ir ticis uzstādīts jauns interneta ātrumas rekords, ko nu jau vairs sen nemēra gigabitos, bet jau terabaitos sekundē, un tagad tie ir 319 Tbps.

    Iepriekšējais rekords – 179 Tbps, kas tika sasniegts pagājušajā gadā, nav noturējies pat vienu gadu, jo jau šī gada jūlijā zinātnieki no Japānas Nacionālā informāciju tehnoloģiju institūta to ir spējuši gandrīz dubultot. Protams, tas ticis sasniegts laboratoriskos apstākļos, kuros tikuši uzlaboti visi soļi, salīdzinot ar iepriekšējo reizi. Optiskā šķiedra šoreiz sastāv no četriem kodoliem nevis viena, un zinātnieki ir izmantojuši 552 kanālu lāzeru dažādos viļņa garumos, papildu izmantojot uz zemes reti sastopamus elementus, kā dabisko pastiprinātāju.

    Reklāma

    Testa rezultātu simulācija bija līdzīga 3000 km garai signālai distancei, kuras laikā netika zaudēta tā kvalitāte un ātrums. Protams, šis viss ir tikai zinātnisks eksperiments, un kopumā šādu risinājumu izmantošana praksē varētu būt ļoti dārgs prieks, jo četru kodolu optiskās šķiedras varētu tikt izmantotas jau šobrīd. Tomēr testu rezultātos iegūtās zināšanas un labās prakses piemēri var palīdzēt nākotnē, piemēram, 6G torņu izveidē, kā arī uzlabot tieši to, lai savienojums ir spējīgs apkalpot lielāku skaitu lietotāju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    geksis
    20.07.2021 19:15

    Es pieļauju domu, ka aluminija pārstrādes rūpnīcas (precīzāk follija ražotāji) varētu sponsorēt šo izpēti, jo vēl jau visi 5G torņi nav nodedzināti. Interesanti zināt kas darīsies, kad izsludinās 6G.

    Arčiņš
    21.07.2021 09:56
    Reply to  geksis

    Antivakceri un 5G pretinieki ir vieni un tie paši cilvēki. Pēc viņu domām, kad visi sapotētie būs atlikuši pekas , nebūs vairs nekādas vajadzības pēc 5G ,kur nu vēl 6G.

    Reklāma