Web Analytics
More
    Reklāma

    Getac B360 Pro paaugstinātas izturības klēpjdatora apskats

    Jaunākie raksti

    Getac mums ir sarūpējis uz testu vēl vienu no saviem izturīgajiem klēpjdatoriem Getac B360 Pro. Man uzreiz acīs iekrita tas, ka Getac B360 Pro ticis pie sākuma līmeņa diskrētās videokartes, bet tā vēl arvien ir visai pieņemama Pascal arhitektūras videokarte, kurai atradīsies pielietojums kopā ar citām gana jaudīgajām komponentēm. Jauda un svaigs procesors parasti ir tas, kas ne vienmēr atrodams šāda tipa ierīcēs, kas pamatā fokusējas tikai uz izturīgu korpusu.

    Varētu sākt diskutēt par to, vai Getac B360 Pro tiešām ir klēpjdators, jo tas ir pamatīgos izmēros un sver vairāk nekā 3 kilogramus. Datora pārnēsāšanai ir pat rokturis un Getac B360 Pro pirmajā acu uzmetienā neatšķirsi no nelielas instrumentu kastes.

    Reklāma

    Kur šādi klēpjdatori tiek izmantoti? Mājas lietotājs droši vien izvēlēsies ko kompaktāku un vieglāku, bet Getac B360 Pro varētu būt kā punkts uz “i” dažādiem darbiem, kas saistāmi ar aizsardzību, drošību, komunālajiem pakalpojumiem, ražošanu, lauksaimniecību, mašīnbūvi un remontu, kā arī citām jomām. Respektīvi, tās jomas, kur ir skarbi apkārtējās vides apstākļi (putekļi, mitrums, vibrācijas utt.), taču ir nepieciešamība pēc datora.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Intel Core i7-10710U (1.1 GHz līdz 4.27 GHz ar Intel Turbo Boost Technology, 12 MB Intel Smart Cache)
    • Videokarte: Intel UHD Graphics 10th Gen Mobile + Nvidia GeForce GTX 1050 (4 GB)
    • RAM: 16 GB LPDDR4 (max 64 GB)
    • Ekrāns: 13.3 collas, IPS, 1920 x 1080, 16:9, 60 Hz, matēts, LumiBond 1400 cd/m², skārienjutīgs
    • SSD: 256 GB M.2 NVMe SSD
    • Pieslēgvietas: 2x USB 3.1 Gen 2, 1x USB 2.0 PowerShare, 1x LAN RJ45 1GbE, 1x HDMI, 1x SD Card Reader, 1x 3.5mm audio jack, 1x Docking Connector (iespēja pievienot 2x Serial port + 1x External VGA vai 2x Serial Port + 1x USB 3.1 Gen 2, vai 2x Serial port + 1x Display Port)
    • Bezvadu savienojumi: Wi-Fi 6 802.11ax + Bluetooth v5.1 (Intel Wi-Fi 6 AX200)
    • Tīmekļa kamera: 1080p ar aizbīdāmu vāciņu
    • Izmēri: 342 x 281 x 53.5 mm
    • Svars: 3.1 kg
    • Akumulators: 2x 6900 mAh, hot swappable
    • Papildus: baltā krāsā izgaismoti taustiņi, pret apliešanu mitrumizturīga tastatūra
    • Programmatūra: G-Manager
    • Cena: testam saņemtais dators maksā ap 5800 eiro

    Izskats un uzbūve

    No Getac B360 Pro varam sagaidīt tikai pašu brutālāko uzbūvi – te ražotājs nav kautrējies atstāt redzamas skrūvju galvas, datora stūri ir noapaļoti nevis ērtību vai izturības labad, bet tāpēc, lai tevi nesatraumētu, ja Getac B360 Pro nokrīt uz lietotāja kājas. Datora ārpusē redzam metāla paneļus, ko savieno pamatīgi nostrādāta plastmasa.

    Getac B360 Pro visas pieslēgvietas nosegtas ar vāciņiem, kuriem ir gumijas blīves. Kopskaitā šie vāciņi ir 10, bet šis ir arī viens no datora mīnusiem, jo vāciņu skaits un apzīmējumi uz vāciņiem var būt mulsinoši. Pieslēgvietu klāsts ir plašs, te pat ir Serial Port (šī gan ir klāt pasūtāma opcija), kas daudziem savas jomas profesionāļiem būs patīkams pārsteigums, jo radīs iespēju pievienot novecojušu vai specifisku aparatūru. Diemžēl  uz šī datora neatradīsi USB Type-C pieslēgvietu ar Thunderbolt atbalstu.

    Getac B360 Pro apakšdaļa ir kā nosēta ar skrūvēm, kas notur vietā vāciņus, zem tiem atrodas atmiņas un operatīvās atmiņas pievienošanas iespējas. Tas ir svarīgi, ka varam uzlabot datora tehniskās spējas arī vairākus gadus pēc tā iegādes, jo korpuss ir tik izturīgs, ka ierīce visdrīzāk pārdzīvos mūs pašus. Redzam arī, ka Getac B360 Pro piedāvā iespēju šo datoru iemontēt automašīnā uz statīva vai pie mugursomas. Te talkā nāks speciāla dokstacija.

    Getac B360 Pro ekrāna daļu vietā notur vienkārša, bet spēcīga aizdare, kā arī speciāli iestrādātas skrūves, kas neļauj ekrāna daļu nošķiebt un izlauzt no eņģēm, kad dators ir aizvērts. Nu tad veram Getac B360 Pro vaļā!

    Iekšā redzam pamatīgu un vienlaikus ļoti ērtu tastatūru, kas ir izmantojama arī ar plāniem cimdiem rokās. Datora taustiņi ir izgaismoti, kā arī burti un apzīmējumi uz taustiņiem ir pamatīgi un nepārprotami. Pārdomas par ikdienas ērtībām rada Getac B360 Pro skārienpaliktnis, kas ir padevies izmēros neliels. Situāciju gan mazliet labo tas, ka tam ir fiziskas pogas.

    Līdzi Getac B360 Pro saņēmis tikai 120W uzlādes ierīci, kas ar divu 6900 mAh akumulatoru uzlādi galā tiek aptuveni trīs stundu laikā. Ja būsi izlādējis abus pamatīgos datora akumulatorus zem 30% atzīmes, šis uzlādes process var aizņemt pat vēl vairāk laika.

    Ekrāns

    Getac B360 Pro ticis pie nežēlīgi spilgta 13.3 collu IPS LumiBond ekrāna ar 1400 cd/m². Parasti klēpjdatori aprobežojas ar nožēlojamiem 200… 300 cd/m², retais klēpjdators pārsniedz šo spilgtumu. 1400 cd/m² jau ir spilgtums, ko piedāvā augstas klases viedtālruņi ar HDR atbalstošiem ekrāniem. Tātad Saules gaismā ekrānā varēs saskatīt visu.

    Kopumā ir jāsaka, ka Getac B360 Pro saņēmis ļoti kvalitatīvu 13.3 collu IPS ekrānu ar skārienfunkciju. Es pat teiktu, ka šis ekrāns ne ar ko neatpaliek no biznesa klases klēpjdatoros redzamajiem IPS ekrāniem. Krāsu atveide nav ideāla, bet visu nepieciešamo te varam saskatīt.

    Līdzi nākošajā programmatūrā ekrāns pārslēdzams trīs dažādos skārienrežīmos – ar pirkstu (un ar slapju pirkstu), cimdu režīmā vai ar irbuli. Datoram jau standarta komplektācijā ir iekļauts arī irbulis un ierīcē tas ievietojas kreisajā pusē.

    Izturība

    Daudzi klēpjdatoru ražotāji izvēlas nenorādīt, kādi tieši izturības testi veikti datoriem, vien tiek piesaukts MIL-STD standarts. Getac ar B360 Pro iet patiesāku ceļu, norādot, ka datoram ir IP66 mitruma un putekļu noturība, kā arī aprakstīti visi veiktie MIL-STD-810H un MIL-STD-461G testi. IP66 mitruma un putekļu noturība nozīmē tikai to, ka datoram būtu jāiztur augsta spiediena ūdens plūsma no visām pusēm un datoram jābūt pilnībā pasargātam no putekļiem un smiltīm.

    Getac B360 Pro izturējis augstu un zemu spiedienu, augstas un zemas temperatūras, lietu, mitrumu, vibrācijas, akustisko triecienu, 26 nomešanas reizes no 1.2 metru augstuma uz cietas virsmas un dators pēc tam turpinājis darboties. Tiek solīts, ka dators spēj darboties no -29°C līdz pat 63°C.

    Jāsaka, ka Getac B360 Pro nav pilnībā slēgts korpuss, jo šis nav pasīvi dzesēts klēpjdators. Kādu skādi Getac B360 Pro nodara dzesēšanas sistēmā ticis mitrums – nemācēšu teikt. Šoreiz mums neļāva šādi eksperimentēt.

    Programmatūra

    Getac B360 Pro pavada G-Manager programma, kas piedāvā pielāgot taustiņu darbību, datora veiktspēju, ekrāna darbību, skārienekrāna iespējas, pārskatīt akumulatoru darbību un veikt citas noderīgas darbības.

    Pati G-Manager programma arī izveidota visai dīvaini – it kā viss taisīts liels un pamatīgs, bet vienlaikus šis pamatīgums padara G-Manager programmu visnotaļ sarežģīti izmantojamu, jo visu laiku nākas ritināt cauri saturam, kas nesalien 1080p izšķirtspējas ekrānā.

    Akumulators

    Getac B360 Pro paļaujas uz diviem 6900 mAh akumulatoriem, nodrošinot datoram pamatīgu darbības laiku. Pat nežēlīgākajos darba apstākļos, darbinot arī iebūvēto GTX 1050 videokarti, ar vienu uzlādi būtu jāpietiek 8 līdz 10 stundām, bet Modern Office akumulatora testā Getac B360 Pro pārsniedza 23 stundas. Te gan jāsaka, ka Getac B360 Pro akumulatoru darbības laiku ļoti ietekmē ekrāna spilgtums, jo ar 1400 cm/m² maksimālo spilgtumu Getac B360 Pro darbosies vien aptuveni 5 stundas.

    Visai pamatīgu ietekmi uz akumulatoru darbības ilgumu dod arī Balanced, Extreme, Field, Indoor un Power Saving režīmi, kas pārslēdzami G-Manager programmā.

    Veiktspēja

    Teikšu, kā ir – biju no Getac B360 Pro un 10. paaudzes Core i7 procesora gaidījis labāku sintētisko veiktspēju. Getac B360 Pro nav pasargāts no Intel karšanas problēmām un klēpjdators pie maksimālas slodzes gandrīz uzreiz sasniedz 96 grādus un sāk samazināt procesora takts frekvenci un tādējādi arī veiktspēju.

    Klēpjdators aprīkots ar 256 GB SSD tipa atmiņu. Šoreiz atmiņa uzrāda gana lielus ātrumus šāda tipa datoram – ap 3383 MB/s nolasīšanas un pieņemamu 1668 MB/s ieraksta ātrumu.

    Passmark PerformanceTest 9.0 testā šis klēpjdators sasniedza visai piezemētu 2315.9 punktu rezultātu, kas pamatīgi atpaliek no visiem citiem testētajiem klēpjdatoriem, piemēram, MSI GS65 Stealth Thin (5369.2 punkti), ASUS ROG Strix G (4653.7 punkti) un ASUS ROG Zephyrus G14 (5056) līmenis. 3DMark dati norāda, ka te šoreiz neapskatām spēlēm paredzētu klēpjdatoru, bet vēl arvien vienkāršākajās spēlēs varam sagaidīt tīri ciešamu kadru skaitu sekundē. PerformanceTest 9.0 no šī datora biju gaidījis daudz labāku rezultātu.

    Citi veiktspējas testu dati:

    • PCMark 10: 4418
    • 3DMark Fire Strike Ultra: 957
    • 3DMark Time Spy: 1498
    • Cinebench R20: 1525

    Kopumā var redzēt, ka procesora jauda nedaudz pieklibo, kad Getac B360 Pro salīdzina ar citiem klēpjdatoriem, bet GTX 1050 videokarte ar 4 GB videoatmiņu ir visai spējīga, tā ierindo Getac B360 Pro pamatīgu strēķi virs klēpjdatoriem, kam nākas iztikt tikai ar procesorā integrēto video apakšsistēmu.

    Nobeigumā

    Jā, ir visai grūti norobežoties no Getac B360 Pro cenas, bet te beidzot tiekam pie klēpjdatora, kas arī ir īstens dators, nevis nosacīts dators, kas savākt kopā no komponentēm, ko nu izdevās noliktavas tālākajos pakšos atņemt žurku ķēniņam. Getac B360 Pro ir gana svaigs procesors un ļoti labs, Saules gaismā salasāms skārienekrāns, arī operatīvā atmiņa ir pietiekamam un tā ir paplašināma līdz 64 GB. Getac B360 Pro aprīkots ar ne pārāk ietilpīgu 256 GB PCIe NVMe SSD (maksimums 1 TB), bet to var papildināt ar vēl vienu M.2 SATA SSD tipa cieto disku (maksimums 1 TB). Getac B360 Pro ir pat ticis pie GeForce GTX 1050 videokartes ar 4 GB videoatmiņu, kas ir visai patīkams pavērsiens šāda tipa klēpjdatoram.

    Patīkami redzēt, ka Getac B360 Pro var aprīkot ar dažādiem aksesuāriem (saite ved uz PDF failu), to skaitā ir galda un mašīnas dokstacijas.

    Godīgi sakot, nav īsti skaidrs, kāpēc Getac B360 Pro nav gājis AMD Ryzen ceļu, jo tāpat šim klēpjdatoram netiek piedāvāts Thunderbolt savienojums. Tādējādi Getac B360 Pro varētu kļūt ātrāks un vēsāks. Jāsaprot arī, ka izturība plikā vietā nerodas, tāpēc arī Getac B360 Pro ir liels un smags.

    Patika

    • super izturīgs
    • divi akumulatori (hot swappable)
    • lielisks ekrāns
    • plašs pieslēgvietu klāsts

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • šaušalīgi neērts, ja nākas to nēsāt apkārt
    • grūti atšifrēt, kas ir zem nosegvākiem
    • grūti atvērt dažus nosegvākus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma