Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropas Savienība soda “BMW” un “VW” par sadarbošanos dīzeļa izmešu tehnoloģiju negodprātīgā lietošanā

    Jaunākie raksti

    Eiropas Komisija sodījusi vācu autoražotājus “BMW” un “Volkswagen” par pārkāpumiem konkurences un pretmonopola jomā, ierobežojot konkurenci dīzeļa emisiju attīrīšanas jomā. Uzņēmumiem kopumā soda naudās būs jāšķiras no 875 miljoniem eiro.

    Kā vēsta ziņu aģentūra Reuters, autoražotāju rīcībā bijušas tehnoloģijas, kas spēj attīrīt dīzeļa emisijas vairāk nekā to pieprasa aktuālā Eiropas Savienības likumdošana, taču ražotāji izvēlējušies nepielietot šo tehnoloģiju pilno potenciālu, tā vietā attīrot izplūdes gāzes tikai tik daudz, cik to pieprasa likumdošana. Šajā stāstā iejaukts arī “Daimler” koncerns, kurš gan izvairījies no soda, jo atklājis informāciju par šo sadarbību.

    Reklāma

    “Volkswagen” apsver iespēju vērsties tiesā pret šo lēmumu, norādot, ka autoražotāju sadarbība tehniskajā jomā pirmoreiz tiek vērtēta kā konkurences pārkāpums, tādējādi radot apšaubāmu precedentu nākotnē.

    “Volkswagen” šajā lietā būs spiests samaksāt 502 miljonu eiro lielu sodu, savukārt “BMW” panāca mierizlīgumu ar Eiropas Komisiju, tā rezultātā samaksājot atlikušos 373 miljonus. Tajā pašā laikā “BMW” vairs netiek turēts aizdomās par nelegālu palīgierīču izmantošanu, lai krāptos izmešu testos.

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Eriks
    10.07.2021 19:27

    Un cilvēki maksā milzu naudas par brāķi saņem naudas sodus eu komisijas lai atmaksā cilvēkiem kas nopirkuši šos sūdus

    Amino
    11.07.2021 08:35

    Raksts droši vien nepilnīgs un nepasaka īsto iemeslu sodam, jo patiesi jāpiekrīt Volkswagen, ka ne tikai sadarbība starp ražotājiem kādos jautājumos, bet arī likumā noteikto emisiju limitu nepārpildīšana nav nekas tāds par ko būtu jāsoda.
    Kam tieši un kādā veidā tika ierobežota konkurence?

    Reklāma