Web Analytics
More
    Reklāma

    Mobilā spēle Pokemon Go piecu gadu laikā apgrozījusi piecus miljardus dolāru

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļā populārā papildinātās realitātes mobilā spēle Pokemon Go svin savu piecu gadu jubileju, un šajā laikā tā ir sasniegusi piecu miljardu dolāru lielu apgrozījumu, vidēji gadā apgrozot vienu miljardu dolāru.

    Domāju, ka vismaz katrs būs dzirdējis par šādu vārdu salikumu – Pokemon Go, bet ja ne, tad tā ir mobilā spēle, kuras darbībā tiek izmantota papildinātā realitāte (AR). Tas nozīmē, ka lietotājs dodas ārā, pagriež sava telefona kameru pret apkārtni un ķer pokemonus, tāpat notiek dažādas cīņas un citi uzdevumi. Spēle šajā laikā ir iemantojusi lielu popularitāti un ir vispopulārāka tieši šajā AR segmentā.

    Reklāma

    Uzņēmums Sensor Tower, kas nodarbojas ar dažādu datu analīzi, ir publiskojis apgrozījuma datus un citus saistītos rezultātu spēlei Pokemon Go. Tātad vidēji tā katru gadu ir apgrozījusi vienu miljardu dolāru, bet veiksmīgākais gads līdz šim ir bijis 2020. gads ar 1,3 miljardiem. Tāpat ļoti veiksmīgs izskatās šī gada pirmais pusgads, pagaidām apgrozot 642 miljoni dolāru, kas nozīmē, ka priekšā varētu būt vēl viens ļoti sekmīgs spēles periods. Salīdzinot ar 2019. gadu, tad iepriekšējā gadā ieņēmumi auguši par 41%, bet 2021. gada pusgada ieņēmumi pret 2020. gadu auguši par 34%.

    Avots: SensorTower

    Visvairāk savus līdzekļus spēlē līdz šim ir atstājuši amerikāņi, kuri kopumā šķīrušies no 1,9 miljardiem dolāru, kas sastāda 36,6%. Otrajā vietā ar 32% atrodas Japāna, bet ar krietni mazāku daļu ar 5,4 procentiem trešo vietu ieņem Vācija. Tāpat spēle visvairāk lejupielādēta ASV ar 155,5 miljoniem reižu, sekojot Brazīlijai un Indijai. Šajā reizē Android lietotāji tomēr ir dāsnāki, jo Google Play ieņēmumi ir 2,7 miljardi, sastādot 52,8%, kamēr AppStore ienesis 2,4 miljardus dolāru jeb 47,2%. Attiecīgi Android spēles versijas lejupielāžu skaits it 487 miljoni, bet Apple ekosistēmā 144,8 miljoni.

    Vai jums šī spēle vēl ir aktuāla?

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Itanium
    08.07.2021 13:37

    Tad nopelnījusi vai apgrozījusi?

    Lauris
    08.07.2021 13:52
    Reply to  Itanium

    Tie taču sīkumi, galvenais skaļš virsraksts

    Reklāma