Web Analytics
More
    Reklāma

    Kaspersky Password Manager ģenerējot nedrošas paroles

    Jaunākie raksti

    Kaspersky Password Manager (KPM) ir viens no daudzajiem paroļu uzglabāšanas rīkiem, bet atklāts, ka KPM, visticamāk, ģenerē nedrošas paroles, kas uzlaužamas ar tā dēvēto brute-force pieeju.

    Pagājušajā gadā KPM jau brīdināja lietotājus atjaunot nedrošās paroles, bet tagad zināms, kas bijis iemesls šiem paziņojumiem. Kaspersky Lab vēl 2019. gadā uzsāka piedāvāt informāciju par vājām parolēm un piedāvāja to vietā ģenerēt jaunu, drošu paroli, kas nemaz nav tik droša.

    Reklāma

    Donjon izpētes komanda norāda, ka Kaspersky Lab izmantotais paroļu ģenerators nerada pietiekami nejaušas (random) paroles, tātad tās nav drošas un ir uzlaužamas. KPM izmantojot tikai paroles ģenerēšanas pulksteņa laiku par mainīgo lielumu, kas ļaujot šādi ģenerētas paroles uzlauzt ļoti īsā laikā. Ar tā dēvēto brute-force pieeju tas prasītu tikai dažas minūtes.

    Donjon skaidro, ka laika izmantošana ir ļoti vājš mainīgais, jo tādējādi pasaulē vienā laika sprīdī tiek ģenerētas vienādas paroles. Starp 2010. un 2021. gadu ir tikai 315619200 sekundes, tātad KPM var izveidot tādu pašu paroļu skaitu ar ierobežotu zīmju daudzumu. Ja šī nianse ir zināma, tad paroles uzlaušana aizņem vien dažas minūtes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0822
    08.07.2021 22:45

    Arti, medūzā izskaidrots par rindkopu garāk, bet nudien ilustratīvāk.
    es kā lajs padomāju – kāpēc solis ir sekunde, nevis milisekunde? mazliet vairāk variantu.

    Uldis
    13.07.2021 11:51

    nepiekrītu..

    Reklāma