Web Analytics
More
    Reklāma

    Saliena būs Latvijā pirmais nekustamā īpašuma komplekss ar Tet 10 Gbit/s internetu

    Jaunākie raksti

    Lielākā nekustamā īpašuma projekta Saliena attīstītājs un tehnoloģiju un izklaides uzņēmums Tet vienojušies par nākotnes interneta ieviešanu Salienas nekustamā īpašuma kompleksā. Tādējādi Salienas iedzīvotājiem pirmajiem būs pieejams pasaulē jaudīgākais mājas internets, ļaujot sasniegt ātrumu līdz 10 gigabitiem sekundē (Gbit/s). Līdz šim Latvijā ātrākais pieejamais internets ir līdz 1 Gbit/s.

    Michael Makarov, Saliena Group valdes priekšsēdētājs: „Latvijai šis ir vēsturisks brīdis, jo tiek sperts būtisks solis jaunu tehnoloģisko sasniegumu jomā. Man ir gandarījums, ka Saliena būs pirmā vieta Latvijā, kur šis jaudīgais optiskais internets būs pieejams. Mēs vienmēr piedāvājam saviem iedzīvotājiem tikai labāko, un jaudīgākā interneta ierīkošana Latvijā to apstiprina. Mēs esam izveidojuši kvalitatīvus un pasaules augstākajiem standartiem atbilstošus dzīves apstākļus.”

    Reklāma

    “Salienas iedzīvotāji būs Latvijā pirmie, kuru ikdienā ienāks šobrīd pasaulē visātrākais mājas internets ar neticamo ātrumu līdz pat 10 Gbit/s. Šī tīkla izbūve ir investīcija nākotnē, jo šāds ātrums ne tikai apmierinās pat visprasīgāko iedzīvotāju vajadzības šodien, bet arī sniegs iespēju būt starp pirmajiem nākotnes tehnoloģiju lietotājiem,” saka Tet valdes priekšsēdētājs Uldis Tatarčuks.

    Tet un Salienas attīstītāja noslēgtā vienošanās paredz ar valstī jaudīgāko optisko internetu nodrošināt vairākas privātās mājas Salienā, iedzīvotājiem sniedzot vēl nebijušu interneta lietošanas pieredzi mājās. 10 Gbit/s ātrais internets garantē izcilu pieslēguma kvalitāti un sakaru nepārtrauktību, ātras lejupielādes un augšupielādes, kā arī veicina citu jaunāko tehnoloģiju izmantošanas iespējas.

    10 Gbit/s interneta tīkla ieviešanu Salienā plānots uzsākt jau šovasar. Attīstītājs nākotnē plāno turpināt šo konceptu un Salienas iedzīvotājus nodrošināt ar ātrāko internetu.

    Nekustamā īpašuma komplekss Saliena atrodas starp Rīgu un Jūrmalu. 450 ha lielā platībā tiek attīstīts mūsdienīgs koncepts ar augstvērtīgu dzīvojamo, darba un izklaides vidi. Salienā dzīvo 1500 iedzīvotāju no 15 dažādām valstīm. Pateicoties trim starptautiskajām skolām un bērnudārziem, Saliena kļuvusi par starptautiskās izglītības centru. Kopā ar partneriem tiek attīstīti unikāli Latvijas tirgum projekti – lielākais “outlet” veikalu pilsēta Via Jurmala Outlet Village, reģionā izcilākais golfa laukuma komplekss Jurmala Golf Club & Hotel, jāšanas sporta manēža, Inbox ledus halle un topošā futbola arēna Baltic Sports Village. Iedzīvotāju atpūtai teritorijā izveidoti trīs pilnībā labiekārtoti atpūtas parki 14 ha platībā.

    Tet apvieno tehnoloģijas un izklaidi mūsdienīgā un digitālo progresu virzošā uzņēmumā – rūpējas par tehnoloģijām, internetu, datu drošu pārraidi, to uzglabāšanu un inovācijām, kā arī attīsta televīzijas platformas un kanālus ar oriģinālu saturu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Piens
    06.07.2021 16:09

    Izklausās jau pasakaini 10 Gbit/s, bet noteikti tā pat kā jebkurā privātā lietotaja līgumā būs atruna ka minimālais ātrums, kas janodrošina ir 10 vai 20 Mbit/s, Netfliksam jau protams pietiek, bet pēc līguma abstrahējot sanāk, ka noperc 1L piena paku, un ražotajs tev apsola, ka taja bus vismaz 100ml piena :)

    Aigars Axx
    07.07.2021 00:04
    Reply to  Piens

    Labs! :-)
    Pie tam, nesapratu kā 10 Gbit/s ātrais internets garantē izcilu pieslēguma kvalitāti un sakaru nepārtrauktību?!? Man domāt, ka ātrums pats par sevi neko tādu negarantē.

    0822
    07.07.2021 08:22
    Reply to  Piens

    optikas lietotāji nemaz nezin, ka ir tādi minimāli garantētie ātrumi, slozes pīķi vakaros u.c. labumi, ko apspriež mob.neta lietotāji. droši vien liela daļa nezin arī maksimālo ātrumu, jo nekad to nemēra. fiber just works. kāpēc kādam testēt un mērīt netu, ar kuru nav problēmu vidējam yt/nfx skatītājam?

    Kursors.lv
    07.07.2021 08:58
    Reply to  0822

    Jā, man pēdējo 5 vai pat mazliet vairāk gadu laikā Lattelecom optikai ir bijuši vien kāda viena vai divas reizes, kad tā uz īsu brīdi nedarbojas. Tāpēc tas ir nesalīdzināmi labāks pakalpojums par mobilo internetu ar ko jāsadzīvo vairumam privātmājās vai attālākos ciematos dzīvojošo.

    BillsMintons
    07.07.2021 09:07

    Raksts jau ir nevis par to ka optika ir labāka par mobilo internetu, bet par to ka Salienā būs anormāla ātruma optiskais internets. Bet komentēji raksta ka viņi nekad nav dabūjuši to maksimumālo ātrumu ko sola optikas provaideri. Un tad ir jautājums kapec maksat anormalu naudu par it ka anormālo ātrumu, kura tapat nekad nav.
    Jo purčikā visadi mazie interneta provaideri nesola lielos ātrumus, bet sola mazu cenu un rezultātā lietotājs saņem gan mazu rēķinu gan labu vada internetu, kas brižiem pat varbut ir atraks neka šie lielo interneta provaideru optikas.

    Kursors.lv
    07.07.2021 09:09
    Reply to  BillsMintons

    Purčikā (u.c. mikrorajonos) vispār ir vēl palikuši tie mazie kaktu ISP? Vienā brīdī viņus aktīvi sāka uzpirkt lielie spēlētāji.

    Kuku
    07.07.2021 11:52

    Ja nebūtu to mazo kantoru, tad Ter nekad nebutu devis savu internetu pa 13eur mēnesī.
    Un konkurences trukums novestu pie cenas virs 30eur vai pat augstak.

    Krotow
    07.07.2021 12:50

    10 Gb/s gan jau būs pieslēgums visam ciemam. Ar lēnākiem klientu pieslēgumiem. Kas pilnībā attaisnojas, jo vairākums klientu pat nav spējīgi pilnībā izmantot 10 Gb/s tīkla ātrumu.

    Reklāma