Web Analytics
More
    Reklāma

    “Oclean X Pro Elite” elektriskās zobu birstes apskats

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģijas ienāk visur. Arī tādā jomā kā zobu tīrīšana un higiēna šobrīd jau vairāki ražotāji piedāvā risinājumus, kā viedā un efektīvā veidā tikt pie skaista smaida. Elektriskā zobu birste ir viens no šādiem viedpalīgiem, un jāatzīst, ka līdz šim biju tikai lasījusi citu lietotāju pieredzes stāstus par šādām ierīcēm. Tieši tāpēc man ir liels prieks, ka esmu tikusi pie iespējas izmēģināt “Oclean X Pro Elite” elektrisko zobu birsti un varēšu ne tikai ienest svaigas vēsmas savos zobu tīrīšanas paradumos, bet arī padalīties ar pieredzi ikdienas lietošanā.

    Reklāma

    Galvenie tehniskie parametri

    • Izmēri: 2,4 x 2,4 x 24,8 cm;
    • Svars: 110 grami;
    • Uzlāde: darbojas ar Qi bezvadu ātrās uzlādes tehnoloģiju. Pilna baterija 3,5 stundās. Bez uzlādes darbojas līdz pat 35 dienām, tīrot zobus regulāri 2x dienā divas minūtes;
    • Jauda: 1,5W; 42 000 apgriezienu minūtē;
    • Operētājsistēma: Oclean OS;
    • Tīrīšanas sistēma: Maglev 2.0;
    • Trokšņa līmenis: <45 dB, salīdzinoši citām – >70 dB;
    • Ūdensizturības līmenis: IPX 7;
    • Darbība: Tīrot zobus, nosaka astoņas “aklās zonas”, ik pēc 30 sekundēm atgādina, ka jāmaina tīrīšanas zona. Pēc 2-3 minūtēm atkarībā no tīrīšanas plāna automātiski izslēdzas;
    • 32 intensitātes līmeņi, 12 tīrīšanas plāni, 4 režīmi;
    • Savienojamība: Bluetooth 5.0, atbalsta “Android” un “iOS” ierīces.

    Izskats un komplektācija – vienkārši un pārdomāti

    Pārejot no skaitļiem pie faktiem, jāsāk ar “Oclean X Pro Elite” komplektācijas revīziju. Bez pašas zobu birstes lietotājs tiek arī pie lādētāja, kas nodrošina bezvadu uzlādi. Padomājot par ierīces ikdienas glabāšanu, komplektā nāk līdzī arī pie sienas stiprināms turētājs, kas ar magnētu palīdzību notur zobu birsti savā vietā. Protams, ka neiztrūkstoša ir arī lietošanas instrukcija, ko ieteicams izlasīt ikvienam, kuram iepriekš nav bijusi darīšana ar šādu ierīci.

    “Oclean X Pro Elite” zobu birste pieejama gaiši pelēcīgā krāsā, savukārt lādētājs un turētājs ir baltā krāsā. Materiālu ziņā lielas dažādības nav. Ierīce veidota lielākoties no plastmasas, savukārt aksesuāros iestrādāti arī silikona elementi. Dizaina ziņā, manuprāt, zobu birste izdevusies visai eleganta un tajā pašā laikā vienkārša. Savukārt tekstūra ir diezgan patīkama un neslīdīga, neradot bažas, ka tīrīšanas laikā var izslīdēt no rokas. Ērtākai lietošanai un iestatījumu pārvaldībai zobu birstē iestrādāts neliels skārienjūtīgs displejs, kas arī zobu tīrīšanas laikā ļauj mainīt uzstādījumus. Zem tā – ieslēgšanas/izslēgšanas poga. Kopumā ierīces izskats ir diezgan vienkāršs, kas ir labi. Zobu birste, manuprāt, nav tā, kam nepieciešami kādi lieki elemeni, jo primārais mērķis ir viens.

    Divas ieteicamas lietas, kas vispirms jāizdara

    Saņemot ierīci, ko nekad neesmu lietojusi, jutu vajadzību šoreiz iepazīties ar lietošanas instrukciju, lai saprastu, ko drīkst darīt, ko labāk nē un kas specifisks attiecas tieši uz “Oclean X Pro Elite” zobu birsti. Pasteigšos nedaudz priekšā, sakot, ka ierīces lietošana ir vienkārša, tāpēc instrukcija būtībā der tam, lai pārliecinātos, ka visu dari pareizi.

    Telefonā nepieciešams instalēt “Oclean” lietotni (pieejama Android un Apple ierīcēm), no kuras var pārvaldīt ierīces uzstādījumus, sekot zobu tīrīšanas progresam, iepazīties ar dažādiem faktiem, padomiem un ieteikumiem par zobu kopšanu. Taču, lai gūtu pēc iespējas lielāku labumu no “Oclean” gudrās zobu birstes, ieteicams atbildēt uz pāris jautājumiem par saviem ēšanas paradumiem un zobu veselību. Pamatojoties uz atbildēm, lietotājam tiks ieteikts atbilstošākais no kopumā 12 zobu tīrīšanas plāniem.

    Pārvaldi gan caur lietotni, gan pašu ierīci

    Kā jau lielai daļai ierīču, arī “Oclean X Pro Elite” uzstādījumus un darbību var kontrolēt gan caur mobilo lietotni, gan pašu zobu birsti. Ar aplikācijas palīdzību iespējams detalizēti iepazīties ar informāciju par ierīci, baterijas atlikumu, zobu tīrīšanas plāniem un izvēlēties ieteikto vai vienkārši savām vēlmēm atbilstošāko. Katru no šiem plāniem iespējams arī pielāgot atkarībā no vajadzības, mainot intensitāti, tīrīšanas laiku, režīmu.

    Visus šos iestatījumus var arī mainīt zobu tīrīšanas laikā caur ierīces skārienjūtīgo ekrānu.  Šādi iespējams regulēt gan intensitāti un laiku, gan arī tīrīšanas plānu un režīmu.

    Kas attiecas uz pašu zobu tīrīšanu – patīk tas, ka var uzlikt pauzi, kas noder pirmajās reizēs, kad vēl īsti nezini, kā apieties ar ierīci un centies saprast, kā ērtāk to lietot.

    Ikdienas lietošana

    “Oclean X Pro Elite” lietoju apmēram nedēļu, un pa šo laiku ir radies gan priekšstats par elektrisko zobu birsti kā ikdienas viedpalīgu, gan konkrēti “Oclean X Pro Elite” iespējām un ko varētu uzlabot, lai sniegtu vēl labāku lietotāja pieredzi.

    Lai arī pirmās zobu tīrīšanas reizes bija visai haotiskas, ar laiku pieradu pie šīs ierīces un sāku to pareizāk izmantot. Pati lietošana kopumā ir ļoti vienkārša – lai sāktu tīrīt zobus, tikai jāieslēdz poga. Savukārt, kad tīrīšanas laiks pagājis, ierīce pati izslēdzas. Pareiza lietošana šajā gadījumā pat varētu vairāk saistīties ar tīrīšanas tehniku, pēc pirmajām reizēm droši, ka amats jau būs rokā. Ja netici, zobu tīrīšanas analīze aplikācijā to parādīs.

    Zobu higiēnists tavās mājās?

    Tīrot zobus, ar katru reizi varēju just, kā uzlabojas tīrīšanas kvalitāte, un zobu birste te ir labs palīgs. Noderīgi šķiet tas, ka ierīce ar vibrējošiem signāliem ik pa 30 sekundēm dod ziņu, kad jāmaina tīrīšanas zona, tādējādi ļaujot daudz maz kārtīgi parūpēties par visiem zobiem. Pēc katras tīrīšanas reizes bija sajūta, ka esmu apmeklējusi higiēnistu, un te laikam var sajust to 42 000 apgriezienu minūtē efektivitāti!

    Ausis priecāsies

    Atsevišķi gribu paslavēt ierīces klusumu. Lai arī nevaru salīdzināt ar citām elektriskajām zobu birstēm, “Oclean X Pro Elite”, manuprāt, ir diezgan klusa, vismaz skaņa nav traucējoša un īsti to pat nedzird. Ražotājs arī norādījis, ka, salīdzinot ar citām elektriskajām zobu birstēm, kurām trokšņa līmenis sasniedz pat 70 dB, “Oclean X Pro Elite” tie ir 45 dB, kas ir ievērojami mazāk. Tiem, kuriem ir lielāka pieredze ar elektriskajām zobu birstēm, zināmu atšķirību šajā ziņā noteikti jutīs.

    Pārvaldība no displeja īsti nestrādā

    Lietotāju ērtības labad ražotājs piedāvā zobu birstes kontroli veikt gan caur lietotni, gan pašu ierīci. Doma, protams, laba, bet praksē tas īsti nestrādā. Šeit runa ir par skārienjūtīgo displeju, kas dažkārt ieķērās un visai grūtā ceļā sanāca nomainīt uzstādījumus.

    Savs tīrīšanas plāns katrai nedēļas dienai

    Tā kā “Oclean X Pro Elite” ļauj izvēlēties kādu no 12 zobu tīrīšanas plāniem, bija arī interese vismaz daļu no tiem izmēģināt. Tā arī sanāca, ka gandrīz katra diena tika iesākta ar citu tīrīšanas plānu – Sensitive cleaning, Gentle teeth spa, Gum care, Quick cleaning, Standart cleaning vai Standart whitening. Taču kopumā biežāk lietoju tieši Standart Cleaning plānu, kas aizņem 2 minūtes laika.

    Paturpinot vēl par šiem zobu tīrīšanas plāniem, gribas atzīmēt, ka ražotājs padomājis par dažādām lietotāju kategorijām – jaundzimušajiem, zobu skavu nesātājiem, vīna cienītājiem, tiem, kuriem ir jūtīgi zobi vai arī kuriem vienkārši ir vēlme kārtīgi un pamatīgi iztīrīt zobus.

    Uz vannasistabu ar telefonu

    Vēl viens mīnuss, kas īsti pat nav mīnuss, bet citādāk to nosaukt nevaru, saistīts ar Bluetooth savienojumu. Lai ierīce varētu korekti parādīt ne tikai laiku, bet arī ļautu  mobilajā ierīcē redzēt zobu tīrīšanas datus, nepieciešams stabils savienojums, kas zobu birstei piekliboja. Līdz ko telefons bija drusku tālāk, citā telpā, savienojums pazuda. Šādā veidā diemžēl pazaudēju daļu datu. Līdz ar to prasītos spēcīgāku savienojumu.

    Komplimenti par uzlādi

    Patīkama pārmaiņa, salīdzinot ar citām ierīcēm, piemēram, “Apple Watch” un “iPhone”, ir tā, ka “Oclean X Pro Elite” nav jāuzlādē katru dienu vai pāris reizes nedēļā. Ražotājs norāda, ka, tīrot zobus divreiz dienā pa 2 minūtēm, ar pilnu bateriju var nodzīvot apmēram mēnesi.

    Pilnai uzlādei nepieciešamas apmēram 3,5 stundas. Šajā ziņā ļoti ieteicams pasekot līdzi, kad ierīce ir uzlādēta un pie 100% uzreiz noņemt no lādētāja, jo “pārlādēšana” var radīt pat bojājumus. Šajā ziņā patiesi izveidojies slikts ieradums turēt ierīces pie vada krietni ilgāk nekā vajag, jo vienkārši nav laika vai ir slinkums aiziet šos pāris soļus līdz lādētājam.

    Līdzīgi kā lielai daļai telefonu un citu ierīču, arī “Oclean” zobu birstēm vairs nenāk līdzi  strāvas adapteris, kas ir solis ilgtspējas virzienā. Vēl viena patīkama lieta – ražotājs ierīci aprīkojis ar Qi bezvadu ātrās uzlādes tehnoloģiju, kas ierīces bateriju ļauj uzpildīt arī ērti un vienkārši arī uz citiem saderīgiem lādētājiem.

    Cena un pieejamība

    Raksta tapšanas brīdī “Oclean X Pro Elite” elektriskā zobu birste vēl nebija pieejama  elektropreču veikalos Latvijā. Taču labā ziņa ir tā, ka ierīci var iegādāties ražotāja “Oclean” oficiālajā mājaslapā par 99 eiro. Piegāde uz Latviju ir bez maksas + tiek nodrošināta divu gadu garantija.

    Papildus informāciju par produktu un jomu var iegūt arī Oclean Latvija Facebook un Instagram sociālo tīklu kontos.

    Kopējās sajūtas burtiski dažos vārdos

    Tā kā iepriekš nekad nebiju lietojusi elektrisko zobu birsti, šoreiz nebija, ar ko salīdzināt un vadījos vairāk pēc savām sajūtām, kā būtu labi, kas ir izdevies un kas ne tik ļoti. Tieši tāpēc varu teikt, ka kopumā man patika izmēģināt “Oclean X Pro Elite” elektrisko zobu birsti. Tā piedāvā daudz labu iespēju, ir arī zināmi mīnusi, kas nedaudz patraucēja lietošanu, taču tie izteikti nesabojāja garastāvokli. Galvenais, manuprāt, ir tas, ka tehniskā ziņā zobu kopšana ar šo ierīci ir vienkārša un rezultāts mani apmierina.

    Patika:

    • Patīkams, uz ērtumu fokusēts dizains;
    • Zems trokšņa līmenis;
    • Iespēja labu laiku nedomāt par uzlādes nepieciešamību;
    • Visai plaša tīrīšanas plānu izvēle;
    • Ērtā uzglabāšana.

    Nepatika:

    • Skārienjūtīgais displejs strādā lēni un bieži ieķerās;
    • Bluetooth savienojums ar telefonu ir pārāk vārgs.
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    19 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    trel
    06.07.2021 16:13

    Skārienjūtīgais ekrāns principā nav lietojams. Vienreiz sakonfigurēju visu un cenšos ekrānu vairs neaiztikt.

    Klaunāde
    07.07.2021 08:59

    Tehnoloģiju portāls 🤣🤣🤣

    Gada nogalē būtu forši uztaisīt aptauju, par stulbāko apskatīto lietu.

    Kursors.lv
    07.07.2021 09:07
    Reply to  Klaunāde

    Tu netīri zobus? Fuuuuuuui.

    Klaunāde
    13.07.2021 08:47

    Tīru gan. Un zini, uz tualeti arī eju. Apskats wc papīram?

    Kursors.lv
    13.07.2021 09:02
    Reply to  Klaunāde

    Jā, tu droši vari veidot apskatu arī tualetes papīram.

    Guntars K
    15.07.2021 11:49

    Varu derēt, ja rullim pievienos lokšņu uzskaites displeju, Kursors uzrakstīs rakstu. :D

    Kursors.lv
    15.07.2021 12:01
    Reply to  Guntars K

    Tikai tad, ja tas būs e-ink displejs :)

    Tasesmues
    10.07.2021 15:35
    Reply to  Klaunāde

    Man gan interesē arī šādu lietu apskati

    Tom
    07.07.2021 09:32

    Es vienīgais nevaru atrast Latviju izvēloties shipping adresi pie checkout?

    Run Lola Run
    07.07.2021 12:34

    Šādā apskatā noteikti gribētu zobu higienista vērtējumu. Savu elektrisko zobu birsti un zobu birstes bērniem izvēli saskaņoju ar higiēnisti. Viņai bija konkrēti un vērā ņemami argumenti par labu vienam zobu birstes veidam.

    Kursors.lv
    07.07.2021 12:37
    Reply to  Run Lola Run

    Vai nav tā, ka der jebkurš veids, kas var motivēt tīrīt zobus un darīt to ilgāk/pamatīgāk?

    xxx
    07.07.2021 16:51

    Daaaaaaaaaaaaaargi

    Ivars Indāns
    07.07.2021 22:01

    Tiešām šitie birstītes plastmasas sariņi vibrē ar 41.000 Hz?
    Pats lietoju līdzīgu, tiesa, ar mazāku frekvenci, bet nedomāju, ka tas fiziski ir iespējams.

    Anger Lemon
    07.07.2021 23:14

    Rakstā nav nekas minēts par uzgaļiem. Tas ir būtisks aspekts, jo jāmaina ik ceturksni.

    Tasesmues
    10.07.2021 15:35

    Par tādu cenu es labāk palieku pie oral b. Un visi to bluetooth add on ir interesanti pirmās 2 reizes.
    Mums ģimenē ir 2k, 6k un 9k sērijas. Bluetooth ir pieejams pēdējam divām, bet kā jau teicu, tas nafig nav vajadzīgs.
    Uzlikt taimeri lai izslēdzās gan ir laba lieta, es izmantoju oral b smart clock

    Guntars K
    15.07.2021 11:51

    Abi ar sievu pie šīm vibrējošām nevaram pierast. Kā pieskaries ar plastikāta daļu zobiem, tā sajūta kā pie zobārsta. Nav vēl mēģinātas tās, kuras svārstās. Jādomā ar tām būtu labāk.

    Reklāma