Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radīta papildinātās realitātes izstāde, kas unikālā veidā ļauj aplūkot mākslas darbus

    Jaunākie raksti

    Papildinātās realitātes šedevrus dažkārt labi ieraudzīt ne tikai ne tikai modernākajās  pazīstamu ražotāju viedierīcēs, bet arī tepat, Latvijas mākslas telpās. Biedrība “WeRock” kopā ar Marka Rotko mākslas centru radījusi papildinātās realitātes izstādi pasaules slavu un atzinību guvušajam keramiķim, arhitektam un mākslas pedagogam Pēterim Martinsonam, kas tā arī saucas “Pētera Martinsona papildinātā realitāte”.

    Ideja rīkot šo izstādi tieši ar Daugavpilī esošā Marka Rotko mākslas centra palīdzību nav bijusi nejauša, jo mākslinieks (1931–2013) dzimis šajā pilsētā. Būtisku lomu šī projekta tapšanā spēlējusi arī pandēmija, kad mākslas un kultūras baudīšana kļuvusi par privilēģiju. Izstāde tiek rīkota par godu Martinsona deviņdesmit gadu jubilejai. Tā ir unikāla ar to, ka vienkopus var sajust mākslas un tehnoloģiju mijiedarbību – izmantojot mobilās ierīces, caur papildināto realitāti iespējams iepazīt un no citāda rakursa apskatīt keramiķa porcelāna darbus.

    Reklāma

    Izstādes autori uzsver, ka vēlme padarīt mākslu pieejamāku sabiedrībai novedusi pie gluži mūsdienīga risinājuma – platformas arpus.online. Tā parāda mākslas darbus papildinātās realitātes veidolā, dodot iespēju tos brīvi aplūkot caur viedtālruni vai planšetdatoru. Tas ir Latvijā unikāls projekts, un tā ietvaros kā pirmo var apskatīt tieši Marka Rotko mākslas centra kolekcijā esošos Pētera Martinsona keramikas darbus.

    AvotsLSM.lv
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma