Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips 272E1GAEZ/00 spēlēm paredzētā monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Nē, šis nav kārtējais super budžeta klases spēlēm paredzētā monitora apskats, es pats biju pamatīgi izbrīnīts par Philips 272E1GAEZ/00 spēlēm paredzētā monitora uzbūves kvalitāti. Protams, nākas nedaudz piemaksāt par to, lai viss gluži nebūtu veidots no vislētākās plastmasas, bet šoreiz jāsaka, ka tas ir to vērts.

    Nedaudz vairāk mani mulsina 1920 x 1080 izšķirtspēja, kas nav traki slikta ikdienas darbiem, bet mūsdienās noteikti prasās 1440p vai pat 4K, lai varētu baudīt strādāšanas priekus. Pat YouTube video tiek daudzos gadījumos piedāvāti ar izšķirtspēju, kas pamatīgi pārsniedz 1080p, bet pats ražotājs 272E1GAEZ/00 monitora modeli nodēvējis par spēlēm paredzētu. 1080p vēl arvien ir tā izšķirtspēja, ko parasti izvēlamies spēļu baudīšanai, ja vien datorā neatrodas kāda traki jaudīga un dulli dārga videokarte.

    Reklāma

    Philips 272E1GAEZ/00 spēļu monitoram ir ātras piekļuves saskarne, kas piemērota spēļu cienītāju vajadzībām, nodrošinot vairākas populārās opcijas – FPS režīms (First person shooter – pirmā skata šaujamspēle) uzlabo tumšos toņus spēlēs, ļaujot saskatīt paslēptus objektus tumšās vietās. Racing (Sacīkšu braukšana) režīms garantē ekrānam visātrāko reakcijas laiku, spilgtas krāsas un attēla regulējumus. RTS režīmam (Real time strategy – stratēģija reāllaikā) ir īpaša SmartFrame funkcija, kas dod iespēju izcelt konkrētu apgabalu, kā arī regulēt izmērus un attēlu. Režīmos Gamer 1 (1. spēlētājs) un Gamer 2 (2. spēlētājs) iespējams saglabāt sev pielāgotos iestatījumus dažādām spēlēm.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 27 collas, plakans ekrāns
    • Ekrāna izšķirtspēja: 1080p (1920 x 1080), 16:9, ap 81 ppi
    • Paneļa tips: VA + W-LED, 25% non-glare, 3H cietības aizsargpārklājums, 16.7 miljoni krāsu
    • Atjaunošanās frekvence: 144 Hz
    • Reakcijas laiks: 1 ms MPRT (4 ms pelēka uz pelēku)
    • Gaišums: 350 cd/m, flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: 3000:1
    • Pieslēgvietas: 1 x HDMI (HDCP 1.4), DisplayPort (DisplayPort 1.2 mode), audio line-out
    • Iebūvēti skaļruņi: 2x 3 W
    • Izmēri: 613 x 545 x 224  mm (ar kāju)
    • Svars: 5.5 kg (ar kāju)
    • Grozāms: nav
    • Sasvērums: -5/ 20 grādi
    • Augstuma regulēšana: 100 mm
    • VESA Compatible: 100 x 100 mm
    • Enerģijas patēriņš: ap 32.2 W
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x HDMI vads, 1x DisplayPort vads
    • Papildu: AMD FreeSync Premium, NTSC 101.5 %, sRGB 121.9 %
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 280 eiro

    Izskats un uzbūve

    Philips 272E1GAEZ/00 spēlēm paredzētais monitors iepakots klasiskā kastē, kur iekšā atradīsi pašu monitoru, kas jau piestiprināts pie kājas, atliks vien to ar vienu pirkstu skrūvi (thumb screw) pievienot pie statīva pēdas un esi gatavs doties spēļu pasaulē. Tā kā Philips 272E1GAEZ/00 jau ir daļēji pievienots pie kājas, tad iepakojuma kaste nav tā mazākā, bet var iztikt. Iepakojumā ir arī pamācība, HDMI vads, DisplayPort vads un barošanas vads ar ārējo barošanas bloku.

    Philips 272E1GAEZ/00 dizains ir visai atturīgs, pat gandrīz būtu to jādēvē par biznesīgu, bet tas manī vieš pārdomas, jo Philips pats pozicionē 272E1GAEZ/00 kā spēlēm paredzētu monitoru ar 1080p izšķirtspēju, tad arī varēja kādu geimerīgāku izskatu vai fizisku iespēju (austiņu turētāju, mouse bungee) pievienot. Monitora vadība nodota ekrāna labajā apakšdaļā izvietotām pogām, pret pašām pogām man iebildumu nav – labāk dažas pogas, nevis viens grūti izmantojams džoistiks ekrāna vadībai. Varēja gan iztikt bez pogu apzīmējumiem ekrāna priekšpusē, bet te jau atkal katram lietotājam savi ieradumi un untumi.

    Monitora aizmugurē ir viena HDMI un viena DisplayPort pieslēgvieta, kā arī austiņu izeja. Philips 272E1GAEZ/00 ir arī stereo skaļruņi, bet tie nav nekādi dižie. Lietot var, bet spēlēs sprādzienus labāk baudīt austiņās.

    Izvēlētie materiāli ir negaidīti kvalitatīvi, kājas uzbūvē daļēji izmantots metāls, kāja ir ļoti stabila, bet Philips 272E1GAEZ/00 nav arī nekāds diži lielais vai ultra smagais monitors. Kāja ļauj Philips 272E1GAEZ/00 regulēt 100 mm augstumā, kā arī atgāzt ekrānu, bet neļauj to sarotēt vai pagriezt uz sāniem. Vadu savākšana nav smalka un izmeklēta, bet tā strādā atšķirībā no daža glaunā silikona savilcēja, kas ik pa laikam mēdz atmudžināties vaļā.

    Ja šausmīgi ir kāre piesieties, tad jāatzīst, ka Philips 272E1GAEZ/00 sanāk no sienas atstumts nedaudz vairāk, nekā varēja vēlēties, bet te jau atkal nostrādā pieradums un galda izmēri.

    Attēls

    Philips 272E1GAEZ/00 27 collās piedāvā 1080p izšķirtspēju kopā ar 3000:1 kontrastu un 144 Hz attēla atsvaidzi, ko novērtēs spēļu spēlētāji ar viduvējas jaudas datoriem.

    Philips aprīkojis 272E1GAEZ/00 ar Ultra Wide-Color tehnoloģiju, kas nodrošina plašāku krāsu diapazonu, kā arī, lai attēls būtu spilgtāks. Ultra Wide-Color plašākais krāsu spektrs attēlo dabiskākus zaļos, spilgtākus sarkanos un dziļākus zilos toņus. Ar Ultra Wide-Color tehnoloģija ļauj baudīt video, attēlus un pat darba materiālus dzīvākās un spilgtākās krāsās.

    Spēlējot nevajadzētu veikt izvēli starp saraustītu spēli un sakropļotiem kadriem. AMD FreeSync Premium spēlētājiem sniedz plūstošu spēli bez vizuāliem defektiem. Diemžēl Philips 272E1GAEZ/00 neatradu Nvidia G-Sync saderības tabulās, bet izskatās, ka šīs saderības tabulas sen nav atjaunotas.

    SmartContrast ir Philips tehnoloģija, kas analizē redzamo saturu un automātiski pielāgo krāsas un kontrolē fona apgaismojuma intensitāti, lai dinamiski uzlabotu kontrastu, tādejādi nodrošinot vislabākās kvalitātes digitālos attēlus un video vai, spēlējot spēles, tumšos toņus. Izvēloties ekonomisko režīmu, kontrasts un fona apgaismojums tiek pielāgots, lai tas vislabāk atbilstu ikdienas biroja lietojumprogrammām un samazinātu elektrības patēriņu. Manuprāt, SmartContrast visai labi darbojas tieši enerģijas taupīšanai, bet dažbrīd ir sajūta, ka SmartContrast netiek līdzi tam, kas ekrānā redzams un rodas dīvaini kontrasta un spilgtuma pielāgojumi. Katram pašam ar šo būs jāeksperimentē.

    Tā dēvētais backlight bleeding var sacīt, ka nav nemaz, bet VA tipa ekrāniem ar backlight bleeding izteiktu problēmu parasti nav. Uz aci šķiet, ka Philips 272E1GAEZ/00 spilgtums nespēj sasniegt solītos 350 cd/m², bet nekādu mērierīču mums nav.

    Philips izmanto Pixel Orbiting tehnoloģiju, lai novērstu attēla iedegšanu, to gan slēdzam ārā, jo rakstot tekstus sāk nedaudz reibt galva.

    Interneta dzīles vēsta, ko Philips sola nodrošināt ar 272E1GAEZ/00, kā arī to, ko zēni ir izmērījuši, kas faktiski nāk no šī monitora. Te gan jānorāda, ka ražotāji nemēra ekrānu datus ar tiem pašiem pāris simtus eiro maksājošiem aparātiem, kas pieejami foto un video entuziastiem. Zemāk tabulā esošie dati izgrābti no tīmekļa:

    Solītais Faktiskais
    sRGB 121.90% 99%
    Adobe RGB n/d 88%
    NTSC 101.50% 86%
    DCI-P3 n/d 94%
    Spilgtums 350 cd/m² 260 cd/m²
    Kontrasts 3000:1 2820:1

    Nobeigumā

    Ja apskatām tikai 27 collu 1080p 144 Hz geimingam paredzētos monitorus, tad Philips 272E1GAEZ/00 noteikti ir labākais redzētais eksemplārs un noteikti savā cenā arī vispār viens no jēdzīgākajiem pirkumiem, bet te ir jānorāda, ka arī citi nav slinkojuši un pakausī elpu dveš jau līdzīga izmēra spēlēm paredzēti monitori ar 1440p izšķirtspēju un arī vismaz 144 Hz attēla atsvaidzi. Pārsvarā gan dominē 1440p 144 Hz+ liektie ekrāni, kas darbam īsti feini nav, liektajiem ekrāniem parasti arī ir problēma ar melno krāsu un kontrastu.

    Man patika, ka Philips 272E1GAEZ/00 ir ļoti patīkams kontrasts un krāsu dabīgs attēlojums, kā arī monitors ir lielisku uzbūvēts un gana atturīgi izskatās. Varbūt būtu gribējies, lai Philips 272E1GAEZ/00 ir vēl viena HDMI pieslēgvieta, tad šis monitors būtu pavisam universāls, pie tā varētu slēgt klāt darba datoru, spēļu datoru un spēļu konsoli.

    Patika

    • glīts 144 Hz attēls, labs kontrasts
    • lieliska uzbūve šai cenu kategorijai
    • pieklājīga cena

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • ikdienas darbiem prasās 1440p izšķirtspēju
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma