Web Analytics
More
    Reklāma

    Ķīnā tiks atvērts pirmais videokartēm veltītais muzejs

    Jaunākie raksti

    Ķīnā tiks atvērts pirmais muzejs, kas būs īpaši veltīts grafiskajiem procesoriem, un tas norāda, ka sabiedrība jau ir pelnījusi šādu izklaidi, kaut gan grafisko procesoru vēsture ir salīdzinoši nesena.

    Vēsturiski no datoru komponentēm tieši Intel radītie pirmie procesori var tikt ierakstīti vēstures grāmatās, jo tie šogad svin savu 50 jubileju, tomēr oficiālais videokaršu sākums ir aptuveni 1999. gads, tātad 22 gadus senā pagātnē. Tomēr Nvidia kopā ar uzņēmumu Colorful ir radījuši vietu, kur redzēt grafisko procesoru attīstību, vēsturi, kā arī saistītās komponentes, tāpat speciālu sekciju veltot e-sportam.

    Reklāma

    Avots: TechSpot
    Avots: TechSpot Nvidia GeForce 256

    Jaunajā muzejā, kas atradīsises Šeņžeņas Industriālajā parkā, netālu no Colorful galvenās ēkas. Tajā tiks izstādītas komponentes pat no 80. gadiem, taču lielākais uzsvars tiks likts uz Nvidia vēsturi, jo tie ir vieni no muzeja veidotājiem. Tāpat muzejā atradīsies vēstures liecības no tādiem uzņēmumiem, kā IBM, 3DLabs, S3, Trident, Intel un ATI pirms to iegādājās AMD. Papildu dažādiem tehnoloģiju sasniegumiem grafisko procesoru attīstībā, speciāla sadaļa būs veltīta Ķīnas e-sportam, kā arī apmeklētāji varēs izbaudīt īpašu virtuālās realitātes spēļu un simulatoru pieredzi, izbaudot pilnu braukšanas pieredzi. Muzejs vēl nav oficiāli atvērts apmeklētājiem, un drīzumā gaidāms paziņojums no Colorful par tā atvēršanu.

    Avots: TechSpot
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    V ideots
    14.06.2021 12:39

    Tiešām pat nepiemin 3DFx???

    digitalk
    14.06.2021 13:40
    Reply to  V ideots

    oriģinālā ir pieminēts, šeit tulkojumā nav.

    ErKaa
    14.06.2021 13:10

    Varu savu Gigabyte Silent Pipe 2 caur Latvijas Pastu nogādāt

    Alberts Kviesis
    14.06.2021 18:11

    Man ir vecs Matrox G400, toreiz uz Pentium2, kā reizi muzejam :)
    Pirms tā pārējie eksponāti izmesti

    Reklāma