Web Analytics
More
    Reklāma

    Masks paziņo, ka tomēr netiks radīts “Model S Plaid+”, jo tas būtu pārāk labs elektroauto

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotāja “Tesla” vadītājs Īlons Masks nācis klajā ar paziņojumu, atklājot, ka tomēr netiks radīts “Model S Plaid+”, jo viņš uzskata, ka parastais “Plaid” pats par sevi esot gana labs auto.

    Kad tika prezentēta “Model S” jaunā versija, tika atrādīts arī “Plaid+”, kam bija jākļūst par piedāvājuma augstāko punktu un labāko versiju. Ražotājs solīja, ka šis modelis ar vienu uzlādi varēšot nobraukt vairāk nekā 800 kilometrus, bet līdz 100km/h mašīna ieskrietos zem divām sekundēm. Sākotnēji šī modeļa piegādēm bija jāsākas gada beigās, pēc tam datums tika pārcelts uz nākamā gada vidu, bet tagad modelis atcelts pavisam.

    Masks medijam Electrek pastāstījis, ka apmēram 640 kilometri ar vienu uzlādi ir brīdis, kad ir sasniegta pietiekami liela sniedzamība ar vienu uzlādi un jebkas vairāk par šo robežo jau ir lieki. Masks savu nostāju skaidro ar visai loģisku argumentu – ir ārkārtīgi maz braucienu, kuros šoferis, veicot tādu attālumu, nepiestās tualetes pauzei vai vienkārši, lai izstaipītos un izlocītu kājas, šajā laikā tad arī palādējot savu auto. Lielākā atsķirība starp “Plaid” un “Plaid+” bija apmēram 180 papildus kilometri, kurus būtu iespējams veikt ar vienu uzlādi.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Normunds
    08.06.2021 11:26

    Kaimiņu portāls gan raksta, ka tas iespējams esot saistīts ar bateriju izejvielu cenu pieaugumu. Tb ieguvums pret 30k sadārdzinājumu ir nekāds.

    Usinss
    08.06.2021 12:59
    Reply to  Normunds

    Masks bieži izdomā nejēdzīgus projektus un tad tos atceļ. Boring company arī vairs nebūvēs nevienu tuneli kopš izgāzās vegasā, kur solīto 200KM/h vieta bija 60 km/h ātrs brauciens pa tuneli ar Tesla. kuru vadīja šoferis… Tā ir, ambīcijas lielas, bet ne vienmēr piepildās.

    Uldis
    09.06.2021 21:46

    Iespējams super ieskrējienu (zem 2 sekundēm) grib atstāt Roadsteram. Citādi pircējs neredzēs jēgu ņemt sporta Roadsteru, ja klasiskais sedans, kurš ikdienā ir praktiskāks būs tik pat ātrs

    Reklāma