Web Analytics
More
    Reklāma

    Par 1,8 miljardiem dolāru pārdota leģendārā Stack Overflow vietne

    Jaunākie raksti

    Par jauniem īpašniekiem paziņojusi mājaslapa Stack Overflow, kura ļoti labi ir zināma tieši programmētāju un izstrādātāju aprindās. To par 1,8 miljardiem dolāru ir iegādājies tehnoloģiju investīciju uzņēmums Prosus.

    Jaunie īpašnieki salīdzinājumā ar pašu Stack Overflow varbūt nav tik zināmi, tomēr viņiem pieder WeChat lietotnes izstrādātāji Tencent, kas norāda, ka šie investori pārzina savu jomu un drēbi. Jau vēsturiski Prosus ir spējuši veikt gudrus darījumus, ceļot uzņēmumu vērtību, tieši tas noticis ar Tencent. Kā norāda viens no Stack Overflow dibinātājiem Džoels Spolskijs (Joel Spolsky), tad mājaslapa turpinās savu attīstību inividuāli, nesaņemot ietekmi no Prosus. Tas nozīmē, ka tiks saglabāta jau esošā komanda, ofiss, kā arī biznesa plāns un stratēģija. Vienīgā izmaiņa šajā situācija ir īpašnieku maiņa, solot, ka viss parējais būs kā iepriekš.

    Reklāma

    Stack Overflow ir viena no Top 50 populārākajām interneta lapām, kuru mēnesī vidēji apmeklē 100 miljonu cilvēku. Šis darījums jau ir oficiāli apstiprināts no abām iesaistītajām pusēm, un pillnīga pāreja tiek plānota līdz šī gada trešā ceturkšņa beigām.

    AvotsProsus
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Peters Leo
    04.06.2021 22:02

    Es pat nezināju, ka viņa ir tik vērta, tas teorētiski bija forums lol, kur kāds ieliek savu IT(programmēšānas biežāk) problēmu – citi atbild. Vai tur vispār lietotāji varēja pelnīt? Reklāmas arī neleca acīs. vienu gan varu atdzīt googlejot pārsvarā tas saits arī izleca.

    Aigars Axx
    05.06.2021 14:09
    Reply to  Peters Leo

    Atdzīt…

    Reklāma