Web Analytics
More
    Reklāma

    “Audi” nākamā gada Dakāras rallijā piedalīsies ar elektroauto un ārkārtīgi spēcīgu braucēju sastāvu

    Jaunākie raksti

    Dakāras rallijs ir vienas no grūtākajām sacīkstēm pasaulē, pārbaudot gan braucēju, gan mašīnu spējas. Vācu autoražotājs “Audi” nākamgad dosies uz sacensībām, tajās plānojot piedalīties ar elektroauto un autoražotājam ir milzīgas ambīcijas – “Audi” vēlas kļūt par pirmo ražotāju, kurš uzvarējis prestižo sacensību kopvērtējumā ar elektrisku mašīnu.

    Lai savas ambīcijas piepildītu, “Audi” savākuši ļoti spēcīgu un pieredzējušu braucēju komandu – elektriskos “Audi” tuksneša smiltīs nākamgad vedīs 14-kārtējais Dakāras čempions Stefans Petrasels un trīskārtējais uzvarētājs Karloss Saincs, viņiem pievienojoties titulētajam zviedru braucējam Matiasam Ekstromam, kurš pēdējās sezonās vairākkārt redzēts Rīgā, startējot pasaules rallijkrosa čempionāta posmos.

    Petransels norāda, ka Dakāra ir viens no pēdējiem lielajiem piedzīvojumiem autosportā, savukārt Saincs jau piedalās elektriskās bezceļu sacīkstēs, startējot “Extreme E” sacīkšu seriālā. “Audi” plāno startēt ar prototipu, kurā tiks izmantots elektriskais jaudas agregāts, kas izstrādāts “Audi Formula E” komandas vajadzībām. Ņemot vērā, ka rallija posmi ir vairākus simtus kilometru gari, turklāt, apmaldīšanās un papildus kilometru veikšana ir pilnīgi reāla situācija, bateriju uzlādei tiks izmantots iekšdedzes dzinējs, kurš pildīs tikai un vienīgi ģeneratora funkciju, auto uz priekšu pārvietojoties ar elektrisko piedziņu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    CooL
    02.06.2021 15:42

    Vāji, stipri vāji Audi :D. Tālajos gados mūsu Dambis ar krietni mazāk naudas to paveica. Kamēr elektro auto bez ģenerātoriem nav spējīgs veikt rallija posmus, tikmēr elektro auto pierāda, ka ir nekam derīgs.

    KKTK
    02.06.2021 17:00

    Audi parāda savu tehnisko vājumu, ja reidz nākas par lielu naudu noalgot visus iespējamos potenciālos Dakāras uzvarētājus.

    Reklāma