Web Analytics
More
    Reklāma

    “Fitbit”, iespējams, strādā pie krākšanas noteikšanas funkcijas

    Jaunākie raksti

    Elektronikas ražotājs “Fitbit” jau kopš 2017. gada savas ierīces aprīko ar miega izsekošanas funkciju. Kopš pirmsākumiem šī iespēja galvenokārt balstīta uz sirdsdarbības ātruma un kustību mērījumiem, sniedzot uzskatāmus datus par miega cikliem. Taču uzņēmumam padomā ir viens veids, kā nedaudz citādāk izsekot lietotāja miega kvalitātei. Atrasti pierādījumi, ka “Fitbit” strādā pie krākšanas un trokšņu noteikšanas iespējas.

    Šīs funkcijas darbībai, visticamāk, tiks izmantots “Fitbit” viedpulkstenī vai aprocē iebūvētais mikrofons, lai varētu noteikt, vai lietotājs naktī krāc, un, ja jā, cik liela daļa procentuāli no miega tiek aizvadīta šādi. Balstoties uz šiem datiem, lietotāju ierindos vienā no trim grupām atkarībā no krākšanas intensitātes. Piemēram, 10 – 40% nozīmētu mērena krākšana. Attiecīgi – jo vairāk procentu saņem, jo tava krākšana ir ilgāka un intensīvāka.

    Reklāma

    Tomēr viena problēma, kas jau tagad ir skaidra, mikrofons var uztvert ne tikai lietotāja radītās skaņas, bet arī blakus esošā cilvēka. Līdz ar to, ja neguli viens, krākšanas noteikšanas funkcija neuzrādīs tavus reālos datus.

    Bez krākšanas noteikšanas jaunais risinājums varētu arī izmērīt trokšņa līmeni guļamistabā. “Fitbit” uzrādīs datus par to, cik klusa vai skaļa ir apkārtējā vide lietotāja miega laikā. Piemēram, ļoti kluss pielīdzināms 30 decibeliem, savukārt ļoti skaļš – 90 un vairāk decibeliem.

    Kā jau tas ir sagaidāms, šāda veida funkcijas samērā ātri “apēd” ierīces bateriju. Ja atstāsi ieslēgtu mikrofonu uz visu nakti, baterijas līmenis ātri vien nokritīsies. Tāpēc, ja pārmaiņas pēc esi izdomājis izmantot šo krākšanas un trokšņa līmeņa noteikšanas funkciju, ieteicams viedpulksteni vai aproci pirms gulētiešanas uzlādēt vismaz līdz 40%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma