Web Analytics
More
    Reklāma

    “Google” radījis risinājumu, kas palīdzēs noteikt ādas veselības stāvokli

    Jaunākie raksti

    Kompānija “Google” nākusi klajā ar jaunu risinājumu, kas šoreiz fokusēts tieši uz veselību. Izmantojot mākslīgo intelektu, tas palīdz cilvēkiem noteikt ādas, matu un nagu stāvokli un veselīgumu. Kompānija cer, ka jau šogad jaunais risinājums nonāks pie pirmajiem testētājiem.

    Darbības princips ir visai vienkāršs – izmantojot viedtālruņa kameru, uzņem trīs problemātiskās zonas attēlus, piemēram, izsitumus uz rokām. Pēc tam atbildi uz virkni jautājumu par ādas tipu un citiem simptomiem. Izmantojot šo informāciju, rīks nosaka  ādas stāvokli, izvēloties kādu no 288 variantiem, kurus tas ir iemācīts atpazīt. Līdz ar to rezultāti varētu būt detalizētāki par vienkārši “labs” vai “slikts”. Tiesa, risinājums diagnozi  neuzstāda, tāpēc, ja vēlēsies uzzināt ko vairāk, būs vien jādodas pie dermatologa.

    Reklāma

    “Google Health” komanda apmācījusi šo rīku, izmantojot miljoniem attēlu par ādas stāvokli. Vairāki tūkstoši no tiem attēlo veselīgu ādu, savukārt 65 000 – dažādas ādas slimības. Pamatojoties uz lietotāja iesūtītajiem attēliem, nosakot ādas stāvokli, sistēma ņem vērā arī tādus faktorus kā dzimums, vecums, ādas tips, rase. Agrīnajos testos “Google” izmantoja 1000 attēlu ar ādas problēmām, un 84% gadījumu, izvēloties vienu no trim variantiem, sistēma identificēja pareizo ādas stāvokli.

    Jaunais risinājums balstās uz kompānijas iepriekšējo veikumu, izmantojot mākslīgo intelektu ādas problēmu noteikšanai. Līdzšinējie sasniegumi ļāva “Google” rīkam identificēt kādu no 26 ādas stāvokļiem ar tādu pašu precizitāti kā to dara dermatologi. Uzņēmums arī sadarbojas ar Stenfordas universitātes pētnieku komandu, lai pārbaudītu, cik labi rīks darbojas veselības aprūpes apstākļos.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    21.05.2021 11:17

    “sajūsmina” titulbilde, kur personāžs smaida par savu slimo roku…

    Reklāma