Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips 288E2UAE 4K IPS monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Apskatam šoreiz saņemts Philips E Line sērijas 4K monitors, kas pieejams gan ar, gan arī bez tā dēvēto USB hubu jeb iespēju monitoru izmantot par USB sadalītāju. Pie mums atceļoja Philips 288E2UAE monitora versija ar USB sadalītāju, bet par tā nozīmi parunāsim nedaudz vēlāk.

    Bez USB sadalītāja šis pats monitors saucas Philips 288E2A, uzreiz zaudējot visai prāvu summu no cenas, kas tiek prasīta par Philips 288E2UAE monitora versiju ar USB sadalītāju. Šajā bez USB sadalītāja versijā monitors kļūst par lētāko 4K monitoru ar IPS matricu, kāds pieejams pie mums tīmekļa veikalos.

    Reklāma

    Un Philips 288E2UAE monitors nav nekāds nīkulis – tam ir gana pieklājīgs pieslēgvietu klāsts, augstumā regulējama un stabila kāja, kā arī attēls ir pat uz to pusi, ko varētu ātrumā nodēvēt par piemērotu mājas foto entuziastam.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 28 collas, plakans
    • Ekrāna izšķirtspēja: 3840 x 2160 ar 60 Hz, 16:9, ap 157 PPI
    • Paneļa tips: W-LED, pretatspīduma, 3H, matējums 25%, NTSC 106,9 %, sRGB 119,7 %, 1.07 miljardi krāsu, 300 cd/m², 8 bitu + FRC
    • Delta E: < 2 (sRGB)
    • Atjaunošanās frekvence: 60 Hz
    • Reakcijas laiks: 4 ms pelēka uz pelēku
    • Gaišums: 300 cd/m, flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: tipiskais 1000:1, SmartContrast Mega Infinity DCR
    • Pieslēgvietas: 1x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, audio line-out, USB 3.2 x 1 (augšupstraume), USB 3.2 x 4 (lejupstraume ar 1 ātrās uzlādes B.C 1.2 portu)
    • Iebūvēti skaļruņi: 3 W x 2
    • Izmēri: 637 x 494 x 224  mm (ar kāju)
    • Svars: 6 kg (ar kāju)
    • Grozāms: nav
    • Sasvērums: -5/20 grādi
    • Augstuma regulēšana: 100 mm
    • Enerģijas patēriņš: ap 27.6 W stundā (EnergyStar testa metode)
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x HDMI vads, 1x DisplayPort vads
    • Papildu: AMD FreeSync
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 355 eiro

    Izskats un uzbūve

    Philips 288E2UAE pie mums atbrauc super kompaktā iepakojumā, kas ir patīkami gan no zaļā viedokļa, gan arī tā, ka mājās nenākas uzglabāt milzu tilpuma kasti. Iepakojumā iekšā atradīsi pašu Philips 288E2UAE monitoru un visai pamatīgas uzbūves kāju, kas ir izjaukta divās daļās, bet kopā saliekama bez skrūvgrieža meklēšanas. Komplektā ir arī HDMI un DisplayPort vads, kā arī elektrības vads ar barošanas bloku uz tā, bet man par nepatīkamu pārsteigumu Philips 288E2UAE komplektā nav iekļauts USB Type-A uz Type-B vads, lai monitoru varētu izmantot par USB sadalītāju. Cik paskatījos Philips 288E2UAE mājaslapā, tad šo vadu nemaz ražotājs līdzi komplektā nedod.

    Philips 288E2UAE monitors ir ļoti minimālistisks un ar kantainām līnijām, arī kāja ieturēta taisnās līnijās un taisnos stūros. Visai glīts un atturīgs dizains, man patīk daudz labāk par dažu citu ražotāju vēlmi taisīt trejkājus un bezjēdzīgu vietu uz galda aizņemošas liektas kājas. Pār Philips 288E2UAE pēdu var vismaz daļēji pārlikt tastatūru, kas pacelta uz atlokāmajām peciņām, tādējādi tiek sataupīta vieta uz galda.

    Monitora kāja ir pamatīga, turklāt to vari regulēt 100 mm uz augšu, ko šādai cenai no konkurentiem varēja arī nesagaidīt. Kāja nepiedāvā novietot Philips 288E2UAE vertikālā skatā un arī nevarēsi pagriezt to pa labi/ pa kreisi neizkustinot kāju, bet šie visi ir nieki. Vadu novadīšanai atvēlēti nelieli skavas formas izvirzījumi, bet, tā kā vadi no monitora aizmugures nāk āra horizontāli pret sienu, tad savākt resnākus un stīvāus vadus var būt izaicinoši.

    Pieslēgvietu klāsts ir pieklājīgs – lietotājs tiek pie 1x HDMI, 1x DisplayPort, audio line-out, USB 3.2 x 1 (augšupstraume), USB 3.2 x 4 (lejupstraume ar 1 ātrās uzlādes B.C 1.2 portu). Diemžēl USB vads komplektā netiek iekļauts, par USB sadalītāja ātrumiem tāpēc neko nevarēšu pateikt, jo šāda vada manā saimniecībā nav.

    Philips 288E2UAE monitoram ir arī divi nelieli skaļrunīši, bet neceļas roka tos dēvēt par labiem. Interesanti, ka Philips 288E2UAE monitoram nemaz nav izslēgšanas pogas.

    Saskarne

    Philips 288E2UAE saskarnes vadība nodota vienam pašam džoistikam, tas strādā ļoti precīzi, lai arī iepriekš par Philips šajā jomā dzirdēti visādi stāsti. Philips 288E2UAE monitora saskarne varēja būs daudz īsāka, jo zem sadaļām slēpjas tikai pāris iestatījumi, bet cik gan bieži vazājamie par monitora saskarni…

    Pati saskarne ir ļoti vienkārša, jo šis tomēr ir budžeta klases monitors, te no papildu iespējām ir tikai paņemt un blakus nolikt video signālus no HDMI un DisplayPort vienlaicīgi, bet šis nav tā dēvētais ultra wide monitors, attiecīgi šāda pieeja ir ar visai šauru pielietojumu.

    Jaunajam Philips spēļu monitoram ir ātras piekļuves saskarnei, kas precīzi noregulēts spēļu cienītāju vajadzībām, nodrošinot vairākas opcijas. “FPS” režīms (First person shooting – pirmā skata šaujamspēle) uzlabo tumšos toņus spēlēs, ļaujot saskatīt paslēptus objektus tumšās vietās attēlā. Racing (Sacīkšu braukšana) režīms garantē monitoram visātrāko atbildes laiku, spilgtas krāsas un attēla regulējumus. RTS režīmam (Real time strategy – stratēģija reāllaikā) ir īpašs SmartFrame režīms, kas sniedz iespēju izcelt konkrētu apgabalu, kā arī regulēt izmērus un attēlu. Režīmos Gamer 1 (1. spēlētājs) un Gamer 2 (2. spēlētājs) varat saglabāt personiski pielāgotos iestatījumus dažādām spēlēm, garantējot vislabāko veiktspēju.

    Šeit vari arī iespējot arī AMD FreeSync, bet Nvidia G-Sync netiek piedāvāts, kā arī Philips 288E2UAE monitoru neatradu Nvidia G-Sync savietojamības sarakstos. Šis gan arī nav pārlieku svarīgi, jo Philips 288E2UAE monitors darbojas ar 60 Hz, kā arī tas nav īsti spēlēm paredzēs.

    Ekrāns un attēls

    Philips 288E2UAE monitora parādītais attēls ir aptuveni tāds, kādu biju gaidījis no 8 bitu + FRC matricas. Informācija tīmeklī norāda, ka šis monitors spēj parādīt 98.8% sRGB un 71.7% Adobe RGB krāstelpu. Philips 288E2UAE rāda nedaudz siltāku attēlu, nekā vajadzētu, bet tas ir labojams iestatījumos vai ar kalibrēšanu. Tāpat tīmeklis saka, ka Philips 288E2UAE ir ļoti precīzs krāsu attēlojums sRGB režīmā – Delta E zem 1.02 pirms kalibrēšanas.

    sRGB izmantošanai nāksies iespējot sRGB režīmu, bet tas ierobežo ekrāna spilgtumu pie aptuveni 170 cd/m², kas vēl arvien ir pieņemami, bet nav ideāli. Philips 288E2UAE neatbalsta HDR nekādā tā izpratnē, kas varētu būt neliels mīnuss tiem, kuri vēlējās pie monitora pievienot jaunākās spēļu konsoles. Bet tad jau atkal – Philips 288E2UAE nav 120 Hz, kas būtu pa spēkam jaunajām konsolēm.

    Ultra Wide-Color tehnoloģija nodrošina plašāku krāsu diapazonu, lai attēls būtu spilgtāks. Ultra Wide-Color plašākais krāsu spektrs attēlo dabiskākus zaļos, spilgtākus sarkanos un dziļākus zilos toņus. Ar Ultra Wide-Color tehnoloģiju baudiet izklaides līdzekļus, attēlus un pat darba materiālus dzīvākās un spilgtākās krāsās.

    Ikdienā redzēt to gandrīz nevarēs, bet Philips 288E2UAE ir manāms tā dēvētais backlight bleed, kas šādā cenā ir visai parasts defekts.

    Es pats ikdienā lietoju līdzīga izmēra 4K monitoru, kas ir pāris gadus vecs modelis, un jāsaka, ka šoreiz paskatītais budžeta klases Philips 288E2UAE monitors ir panācis pāris gadus vecu 4K IPS monitorus, kas sākotnēji maksāja vismaz divas ar pusi reizes vairāk.

    Nobeigumā

    Philips 288E2UAE monitors par sevi atstāj ļoti pozitīvu iespaidu – tas stāv uz stingras, glītas un augstumā regulējamas kājas. Pats Philips 288E2UAE monitors rāda attēlu, kas nepaliks kaunā, kad to salīdzina ar jau nedaudz padzīvojušiem dārgā gala mājas lietotāju 4K IPS monitoriem.

    Lielākie mīnusi? Philips 288E2UAE gluži nenodēvēsi par spēlēm paredzētu monitoru. Ar 60 kadriem sekundē nekādu CS:GO nepadzenāsi, bet tīri labi varēsi baudīt spēles, kur galvenais ir stāts, nevis svarīga katra sekundes simtdaļa cīņā ar pretinieku. Philips 288E2UAE līdzi netiek dots arī USB vads, lai izmantotu teorētiski visai ātro USB 3.2 sadalītāju. Ja pavisam nedomā izmantot USB sadalītāju, vari izvēlēties arī Philips 288E2A versiju, kas ir jūtami lētāka.

    Patika

    • pieejama cena
    • pamatīga un augstumā regulējama kāja
    • sRGB režīms precīzām krāsām

    Ne tik ļoti pie sirds gāja

    • dīvaini, ka nav izslēgšanas pogas
    • nav komplektā USB vada
    • skaļruņi tik švaki, ka gandrīz bezjēdzīgi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Lemings
    12.05.2021 21:33

    To pašu pogu paturot, monitors neizslēdzas. Tā ir 34″ monitoram.

    Pigors
    14.05.2021 14:24

    Ja vien kāds varētu izskaidrot ārējā barošanas bloka nepieciešamību.

    Pigors
    14.05.2021 20:14
    Reply to  Artis Ābols

    Jā, un klucītis uz galda vai grīdas :)

    Reklāma