Web Analytics
More
    Reklāma

    “SpaceX” nākamgad rīkos Mēness misiju, kas tiks apmaksāta vienīgi ar “Dogecoin” valūtu

    Jaunākie raksti

    Tie, kuri Īlonam Maskam aktīvi seko līdzi “Twitter”, noteikti jau būs pamanījuši viņa, maigi izsakoties, aizrautību ar kriptovalūtu “Dogecoin” (DOGE). Tā tika radīta 2013. gada beigās, un sākotnēji bija domāta vairāk kā joks. Tās vērtība pēdējās nedēļās manāmi augusi, lielākoties pateicoties tieši Maskam. Nu viņš savu atbalstu “Dogecoin” vēlas izrādīt tā pa īstam un paziņojis, ka “SpaceX” pakalpojumus tagad būs iespējams apmaksāt ar šo valūtu. Pirmā misija, kas tiks finansēta ar “Dogecoin”, tā arī sauksies “DOGE-1” un notiks nākamgad.

    Misijas ietvaros kosmosā tiks nogādāts miniatūra izmēra kosmosa izpētes satelīts “Doge-1”, kas sastāv no vairākiem kuba formas moduļiem (angliski šādus satelītus sauc par CubeSat). Ar tā palīdzību primāri tiks veikta Mēness izpēte, izmantojot kameru un sensorus. Satelītu plānots palaist 2022. gada pirmajā ceturksnī ar “SpaceX” raķetes “Falcon 9” palīdzību. Zināms, ka šo Mēness misiju ir pasūtījis un ar “Dogecoin” apmaksās uzņēmums “Geometric Energy Corporation”.

    Pats Masks jau 1. aprīlī “Twitter” bija ierakstījis, ka “SpaceX” uz Mēness nogādās īstu “Dogecoin”. Ņemot vērā, ka tā bija joku diena, iespējams, nebija daudz cilvēku, kuri šim izteikumam noticēja. Bet te nu ir redzams progress.

    “SpaceX” komercpārdošanas viceprezidents Toms Očinero uzsver, ka partnerība starp abiem uzņēmumiem “parādīs, ka kriptovalūtu iespējams izmantot arī ārpus Zemes orbītas, kā arī ieliks pamatus starpplanētu tirdzniecībai”. Vienlaikus paziņojumā norādīts, ka pilnībā no sākuma līdz beigām apmaksāt šo Mēness misiju tikai ar “Dogecoin” ir sarežģīts uzdevums. Taču ar to tiks finansēti visi darījumi, kas notiks starp uzņēmumiem – “SpaceX” un “Geometric Energy Corporation”.

    Pašreiz, 10. maijā, kriptovalūtas “Dogecoin” vērtība sasniedz 0,5 ASV dolārus. Tas ir neliels kritiens pēc tam, kad 8. maijā tika sasniegts jauns rekords jeb 0,7 USD par vienu šādu digitālo monētu.

    AvotsVerge
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma