Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS izziņo ZenDrive U8M ar M-DISC atbalstu

    Jaunākie raksti

    ASUS izziņojis veco, labo DVD rakstītāju ar USB Type-C savienojumu, bet ar to viss nebeidzas, jo ZenDrive U8M piedurknē slēpjas daži triki, kas var izrādīties būtiski šajos trakajos laikos.

    ZenDrive U8M atbalsta M-DISC ierakstu, kas varbūt nav ļoti izplatīts standarts, bet tas ļauj mājas apstākļos ierakstīt diskus, kas neizdzisīs 1000 gadus. Šī tūkstošgades ideja šķiet kaut kur dzirdēta.

    Reklāma

    ZenDrive U8M dizaina ziņā ierindojas kopā ar ASUS ZenBook klēpjdatoru modeļiem, bet ZenDrive U8M prot sadarboties arī ar Mac datoriem. ZenDrive U8M piedāvā ērtu rezerves kopiju veikšanu, kā arī datus var šifrēt un aizsargāt ar paroli. ZenDrive U8M nāks komplektā ar Nero BackItUp programmatūru.

    Avotsguru3d
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis
    11.05.2021 09:34

    Ieraugot raksta virsrakstu nodomāju – tas ir joks? Izziņo disku rakstītāju!? :D
    Bet nopietni, lai arī es pats vēl salīdzinoši nesen izmantoju ārējo disku rakstītāju lai ierakstītu MP3 izlasi ko klausīties patsmit gadīgā auto, es tik un tā uzskatu ka optiskie diski ir miris standarts… pat ja tas ripulis saglabāsies kaut vai 100 gadus – domājiet būs vairs kur tādu nolasīt? cik gadi ir pagājuši kopš izmantojām disketes? kādi 20? 25? viss… Kāpēc lai ar diskiem nebūtu tāpat?

    Last edited 2 years ago by Uldis M.
    digitalk
    11.05.2021 10:30
    Reply to  Uldis

    miris standarts nenozīmē, ka nevienam nevajag nolasīt datus. disketes var nolasīt joprojām bez lielām problēmām. ar optiku ir sarežģītāk, jo bieži degradējas lāzerdiode, tāpēc ir tikai apsveicami, ka Asus turpina ražot jaunas iekārtas. kam vajag — pirks.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Krotow
    11.05.2021 11:47

    Par pirmajiem kompaktdiskiem arī teica, ka tie izturēšot 100 gadus. Realitātē ražotie datu diski velk +/- 25 gadus un ierakstāmie reizēm pat pēc 3-4 gadiem vairs nelasās. Tagad atvēzējušies uz 1000 gadiem… stāstiet, zēni, stāstiet.

    Idejas autoriem lai ir cerība ka pēc 1000 gadiem ražos kaut ko līdzīgu lāzerdiodēm, kuras pašreizējos disku rakstītājos pēc kāda laika nolietojas un izbeidzas.

    Reklāma