Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamgad ražotie “Apple Watch” varētu noteikt glikozes un alkohola līmeni

    Jaunākie raksti

    Samērā ilgi klīdušas baumas par to, ka “Apple Watch” kaut kad nākotnē varētu saņemt funkciju, kas lietotājam ļauj sekot līdzi glikozes līmenim asinīs. Nu šķiet, kaut kāda daļa taisnības tajā varētu būt. Lielbritānijas veselības tehnoloģiju uzņēmums “Rockley Photonics” nesen apstiprināja, ka “Apple” pēdējos divus gadus ir viens no tā lielākajiem klientiem, un līgums par sadarbību tikšot turpināts. Uzņēmums izstrādā sensorus, kuri seko līdzi glikozes līmenim, asinsspiedienam un pat alkohola līmenim. Tas liek domāt, ka vismaz viens no šiem sensoriem tuvākajos gados varētu būt iekļauts arī “Apple Watch”.

    Lai arī nav nekādas garantijas, ka “Apple Watch” tik tiešām varētu tikt pie kādas no šīm funkcijām, viedpulksteņos esošās plašās veselības monitoringa iespējas mudina domāt, ka uzņēmums uz šo jomu fokusējas īpaši. Turklāt arī nozares pārstāvju vidū ir liela interese izstrādāt risinājumus, kas ļauj ātrāk un ērtāk noteikt glikozes līmeni asinīs. Ja “Apple” spēs šo sensoru iestrādāt savos pulksteņos, tas būtu liels atbalsts ne tikai cukura diabēta slimniekiem, bet arī tiem, kuri vienkārši vēlas ikdienā sekot līdzi savam glikozes līmenim.

    Tikmēr “Rockley Photonics” izpilddirektors Endrjū Rikmens (Andrew Rickman) paredz to, ka uzņēmuma radītā tehnoloģija jau 2022. gadā būs iestrādāta plaša patēriņa elektronikā. Viņš gan nenorādīja, vai tas attiecas arī konkrēti uz “Apple” produktiem. Taču, ja abu uzņēmumu sadarbība izrādīsies tieši tik auglīga, tad jau 2022. gadā ražotie “Apple Watch 8”, iespējams, varētu tikt pie glikozes un alkohola līmeņa noteikšanas sensora.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Geits
    05.05.2021 09:58

    Kā, nepaņemot asins paraugu, iespējams noteikt cukura līmeni asinīs ??? Tikai ar čipu, ko nogādās organismā ar “pretkovid” poti ?

    Krotow
    05.05.2021 11:16
    Reply to  Geits

    Pēc atstarotās gaismas no kapilāriem ādā. Tas gan nenozīmē ka noteikšana būs 100% precīza. Ja gribi zināt, kas tieši notiek ar tavu cukura līmeni asinīs, ej pie ārsta.

    Reklāma