Web Analytics
More
    Reklāma

    Londonas pilsētas lidosta ir pirmā lielā lidosta, kas kontrolei sāk izmantot “digitālo torni”

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen Londonas pilsētas lidosta (LCY) savā ikdienas darbā ir sākusi izmantot digitālo lidojumu kontroles torni, kas to padara par vienu no pirmajām lielajām starptautiskajām lidostām šīs tehnoloģijas pielietošanā.

    Principā tās nav pārāk krasas izmaiņas, tomēr šāda digitālā torņa izmantošana pārveido ierasto lidmašīnu un lidostas pārraudzības kārtību, jo tagad darbinieki skrejceļus spēj pārraudzīt ar 14 augstas izšķirtspējas kamerām, bet paši atrasties vairāk nekā 140km attālumā no tās. Jaunais 50 metru augstais digitālais tornis nomainījis jau vairāk nekā 30 gadus darbojošo klasisko kontroles torni, kas atrodas lidostā uz vietas, tā celtniecību uzsākot 2018. gada janvārī. Kopumā tas ir aprīkots ar 14 kamerām, kuras nodrošina 360 grādu pārredzamību lidostai, lai nodrošinātu paralēlo skrejceļu darbību. Tāpat papildus tiek izmantotas divas kameras, kas spēj mainīt pārredzamo attālumu.

    Reklāma

    Šobrīd darbinieki atrodas Lielbritānijas gaisa satiksmes kontroles biroja NATS telpās un uz Londonas pilsētas lidostu skatās caur ekrāniem, ko iepriekš būtu darījuši vecajā tornī, atrodoties fiziski lidostā. Tā arī ir lielākā un fundamentālākā darba pārmaiņa. Protams, šeit ļoti svarīga ir precīza un ātra datu pārraide, kuru nodrošina optiskie tīkli. Kā norāda eksperti, tad šādu torņu izmantošanu ļaus efektīvāk pārvaldīt lidostu jau šobrīd, gan arī nākotnē, kad gaidāms ļoti straujš lidojumu kāpums, atgriežoties dzīvei pēc pandēmijas. Sākot no vasaras, šis tornis pilnībā pārņems kontroles darbus pār lidostu, protams, tas ir pietiekami daudz testēts reālos ikdienas scenārijos, pārliecinoties par drošu pāreju no klātienes uz attālināto vadību.

    Avots: NATS
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma