Web Analytics
More
    Reklāma

    “Hyundai” pārtrauc elektriskā krosovera “Kona” ražošanu vietējam Dienvidkorejas tirgum

    Jaunākie raksti

    “Hyundai” problēmas ar elektriskā krosovera “Kona” baterijām ir ļoti labi un plaši dokumentētas – Dienvidkorejā vien fiksēts vairāk nekā ducis gadījumu, kad mašīnas nodeg, kā rezultātā autoražotājs kopā ar bateriju piegādātāju “LG Chem” izsludināja lielāko un dārgāko elektroauto atsaukumu līdz šim. Tā vērtība ir aptuveni 1 miljards dolāru, bet atsaukums skāra vairāk nekā 70 tūkstošus eksemplāru. Tiek ziņots, ka mašīnas pārdošanas apjomi pēc atsaukuma dramatiski kritušies, turklāt, vairāki īpašnieki sūdzējušies, ka baterijas nomaiņas process bijis juceklīgs un sarežģīts.

    Kā vēsta ziņu aģentūra “Yonhap”, korejiešu autoražotājs savās mājās vairs nepiedāvās “Kona” elektrisko krosoveru tieši bateriju problēmu dēļ. “Hyundai” koncentrēsies, lai tirgū virzītu savu jaunās paaudzes auto “IONIQ 5” un tam sekojošos modeļus.

    Lai arī Dienvidkorejā “Kona” elektriskā versija vairs netiks piedāvāta, “Hyundai” mašīnu turpinās piedāvāt citās valstīs, piemēram, ASV tirgū. Gada sākumā elektriskā “Kona” saņēma pusmūža atjauninājumu jeb feisliftu, tāpēc autoražotājs cer atpelnīt veiktos ieguldījumus mašīnas uzlabošanā. “Kona” gan joprojām piedāvā teicamu cenas/veiktspējas attiecību, savukārt “Hyundai” uzsver, ka potenciālajiem īpašniekiem nav pamata satraukumam, jo autoražotājs proaktīvi strādā pie tā, lai novērstu jebkādas drošības problēmas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma