Web Analytics
More
    Reklāma

    Nodrošinās bezmaksas mācību iespējas 240 sievietēm 7 dažādās IT jomās

    Jaunākie raksti

    Lai 240 sievietēm palīdzētu apgūt pamatzināšanas, kas nepieciešamas turpmākām mācībām informācijas tehnoloģiju (IT) jomā, lai vēlāk uzsāktu darba gaitas, nevalstiskā organizācija Riga TechGirls kopā ar IT uzņēmumu Accenture atklāj ceturto pieteikšanās sezonu stipendiju programmai She Goes Tech.

    Mācības ir piemērotas sievietēm, kurām nav pamatzināšanu datorzinātnē, bet ir vēlme un motivācija sākt karjeru IT jomā, piemīt analītiskā domāšana un ir labas angļu valodas zināšanas. Pieteikšanās programmai She Goes Tech ilgs līdz 15. maijam. Mācības notiks attālināti, darba dienu vakaros, lai tās var apvienot ar darba pienākumiem vai studijām. Plašāk par mācībām varēs uzzināt Riga TechGirls organizētajā tiešsaistes meetup pasākumā 29. aprīlī (pieteikšanās Riga TechGirls Facebook kontā).

    Reklāma

    IT mācību laikā 240 sievietēm būs iespēja Riga TechGirls piesaistīto pasniedzēju vadībā apgūt tādas programmēšanas valodas kā Java, JavaScript, .Net un Scala, kā arī plašāk uzzināt par Low Code izstrādes principiem, kas ļauj cilvēkam, kuram nav programmēšanas zināšanu, radīt mājaslapas un mobilās lietotnes. Šogad She Goes Tech piedāvā plašu mācību programmu klāstu, jo varēs apgūt arī DevOps principus, kas vērsti uz projekta izstrādi un uzturēšanu, kā arī pirmo reizi tiks plānotas SAP Analytics mācības.

    “Dzīvojam pārmaiņu laikā, kad liela daļa cilvēku daudz aktīvāk izvērtē un pārskata savas karjeras iespējas, novērojama pastiprināta interese par pārkvalifikāciju. Šobrīd sievietes daudz aktīvāk nekā iepriekš meklē veidus, kā apgūt jaunas iemaņas, lai iekļautos darba tirgū, vienlaikus spētu darba pienākumus samērīgi savienot ar privāto dzīvi. Par karjeru IT jomā liela interese ir jaunietēm, kuras studē vai ir apguvušas citas profesijas, sievietēm, kuras pandēmijā ir palikušas bez darba, kā arī jaunajām māmiņām, kuras apsver profesijas maiņu. Pavasara She Goes Tech programma ir plaša, lai ikviena sieviete varētu atrast sev piemērotāko IT mācību virzienu,” uzsver Riga TechGirls vadītāja Anna Andersone.

    “IT nozare attīstās, joprojām darba tirgū ir liels pieprasījums pēc IT speciālistiem, tāpēc ir atbalstāmas iniciatīvas un aktivitātes, kas palīdz pēc iespējas plašākam cilvēku lokam apgūt nepieciešamās pamatzināšanas un iemaņas. Uzņēmums arī šajā vasarā organizē IT mācības un praksi Accenture bootcamp, kur var pieteikties ikviens, kam ir nepieciešamās pamatzināšanas, tāpēc dalībnieces pēc She Goes Tech programmas aicinu turpināt tālākas mācības un praksi,” skaidro Accenture vadītājs Latvijā Maksims Jegorovs.

    Lai aizvien vairāk sieviešu sāktu karjeru IT nozarē, Riga TechGirls kopā ar partneriem 2019. gadā izveidoja apmācību programmu She Goes Tech. Tā ir īpaši piemērota sievietēm, kas vēlas mainīt karjeru. Plašāk par mācībām un pieteikšanos: www.shegoestech.lv

    Saņemtie pieteikumi tiks izvērtēti līdz jūnija sākumam, pēc tam sāksies testu kārtošana. Tajos tiks pārbaudītas dalībnieču analītiskās domāšanas spējas un angļu valodas zināšanas. Liela vērība tiks pievērsta sieviešu motivācijai un vēlmei sākt karjeru IT jomā, tiks vērtēti arī CV.

    Reģistrēties stipendijām var www.shegoestech.lv līdz 15.maijam!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma