Web Analytics
More
    Reklāma

    Kyvol Cybovac S31 robota putekļu sūcēja apskats

    Jaunākie raksti

    Turpinām mūsu ierasto pavasara akciju ar dažādu mazāk un vairāk viedu mājokļa tīrīšanas un uzkopšanas ierīču apskatiem. Šoreiz pie mums ir nonācis tīrības mīlētāja, bet arī sliņķa vieglā pakāpē prieks un lepnums – robots putekļu sūcējs, kas pats prot iztukšot savu tvertni pēc sūkšanas.

    Paskatījos, ka šodienas varonis Kyvol Cybovac S31 ir lētākais pie mums veikalos iegādājamais robots putekļu sūcējs ar komplektā nākošu uzlādes staciju, kurā iebūvēta arī lielākas ietilpības tvertne automātiskai gružu iztukšošanai no robota salīdzinoši mazās tvertnes. Konkurentiem šāda iespēja ir cenu kategorijā jau ļoti tuvu pie 1000 eiro, kamēr Kyvol Cybovac S31 robots putekļu sūcējs maksā ap 560 eiro.

    Reklāma

    Kyvol Cybovac S31 ticis pie visiem vai gandrīz visiem labumiem, ko piedāvā augstāko plauktiņu robots putekļu sūcējs – tam ir lāzera navigācija, pavadošā lietotne un pat iespēja veikt mitro uzkopšanu. Kyvol Cybovac S31 ir arī ticis pie uzlabotas balss vadības, kas paļaujas uz Amazon Alexa un Google Assistant iespējām.

    Kyvol zīmols pastāv no 2019. gada, Kyvol ražo inovatīvas un lietotājiem draudzīgas ierīces – robotus putekļu sūcējus, mājokļa uzkopšanas ierīces un citas viedas ierīces. Kyvol vēlas atvieglot cilvēku ikdienu un iedrošināt veselīgam dzīvesstilam.

    Tehniskās nianses

    • Maksimālais darbības laiks: 240 min
    • Akumulatora ietilpība (mAh): 5200
    • Uzlādes laiks (h): 5
    • Ūdens trauks (ml): 110
    • Putekļu trauka izmērs (ml): 500
    • Sānu birstes: 2
    • Attālināta vadība: ar balsi vai ar lietotni
    • Kāpšanas slieksnis (mm): 20
    • Trokšņu līmenis (dB): zem 45
    • Sūkšasnas jauda (Pa): 3000
    • Uzkopjamā platība: līdz 300 kvadrātmetriem
    • Tīrīšanas režīmi: Auto, Spot, Zone
    • Izmēri (mm): 350 x 350 x 98
    • Filtrs: trīskāršs augstas veiktspējas filtrs
    • Papildu: Wi-Fi, plānota tīrīšana, vairāku virsmu automātiska atpazīšana no cietas grīdas līdz vidēja augstuma paklājiem
    • Cena: ap 560 eiro ar visu automātiskās putekļu krātuves tīrītāju

    Izskats un uzbūve

    Kyvol Cybovac S31 komplekts sastāv no paša robota putekļu sūcēja un uzlādes dokstacijas, kas vienlaikus ir arī lielā gružu tvertne. Ja Cybovac S31 robots veidots no glancētas plastmasas, tad dokstacijai izvēlēts mazāk uzkrītošs matēts materiāls. Uzreiz jāsaka, ka gan robots, gan dokstacija visai jūtami pievelk putekļus, bet ir redzēti konkurentu roboti, kas ar sīkajiem puteklīšiem noklājas ātrāk.

    Kyvol Cybovac S31 būtu dēvējams par viedo lāzera robotu putekļu sūcēju, tam neiztrūkstoši ir nelielā bāka uz muguras, kur iekšā atrodas lāzera sensors. Jāsaka, ka visi modernie roboti ar šo lāzera bāku darbojas ļoti precīzi un pārdomāti. Ja netici robota spējām, vari to palaist pirmajā braucienā un pasekot līdzi robota gaitām un mājokļa kartes izveidē. Uzreiz sapratīsi, ka robots spēj nedaudz pagrozīties istabas vidū, lai aptuveni nomērītu tās izmērus un objektu atrašanās vietu. Pēc tam tīrīšanas laikā mājokļa karte tiek uzlabota, bet par to parunāsim vēlāk.

    Robotam ir visai neliela putekļu tvertne un tā ir izvelkama no sāna (šādam cilindriskam objektam laikam tā būs ārpuse), nevis kā citiem redzētiem robotiem, kur jāpaceļ augšējo vāku un tad var izņemt putekļu tvertni. Kyvol Cybovac S31 putekļu tvertnes izņemšana noteikti varēja būt ērtāka, bet nevajag piemirst, ka šo tvertni mums nenāksies pašiem tik bieži tīrīt.

    Izmantojot uzlādes doku, Cybovac S31 spēj uzkrāt putekļus līdz 60 dienām, ietaupot problēmas ar biežu konteinera iztukšošanu. 4.3 litru putekļu savācējs ir pietiekami liels, lai bez lietotāja iejaukšanās uzkrātu putekļus līdz diviem mēnešiem. Vienkārši nomaini atkritumu maisu, kad tas ir pilns. Cybovac S31 lietotnē iespējams iestatīt robota mazā konteinera iztīrīšanu pēc katras sūkšanas vai arī katras otrās, trešās vai arī to atstāt lietotāja manuālas aktivizēšanas ziņā. Te nonākam pie Cybovac S31 vienas nelielas problēmas, jo putekļu pārsūkšana no robota mazās tvertnes uz dokstacijas lielo tvertni ir pārsteidzoši skaļa. Katru reizi gandrīz palēcos, kad Cybovac S31 pats iztīrījās. Pats robots darbojas ļoti klusi – ar aptuveni 45 dB. Te arī jāatzīmē, ka dokstacija no robota izsūc ārā tikai vieglos gružus (mati, pūkas, putekļi), bet cieti un lielāka izmēra krikumi (piemēram, LEGO detaļas) paliek iekšā robotā.

    Cybovac S31 komplektācijā ietilpst 500 ml liela putekļu tvertne un 110 ml ūdens tvertne, lai noņemtu pat vissarežģītākos traipus no grīdām. Vienkārši pievieno ūdens tvertni, lai notīrītu visus putekļus, dubļus un pēdas. Ūdens tvertnē var liet tikai ūdeni, nekādus misterus Properus tur gāzt iekšā nedrīkst. Diemžēl Cybovac S31 līdzi netiek dots plastmasas paklājs pie uzlādes doka, tāpēc mitrās tīrīšanas lupatiņu pēc katras mazgāšanas reizes uzreiz ir jānoņem, lai nesabojātu koka vai lamināta grīdas segumu.

    Iestatīšana un lietotne

    Cybovac S31 robota pirmā iestatīšana ir visai ērta – atliek vien ielādēt pavadošo lietotni, tur tiek parādīti visi soļi. Patīkami, ka lietotnē viss ir parādīts precīzi, jo redzēts, ka konkurenti robotu iestatīšanas laikā liek spiest uz robota pogas, kuras tur nemaz neatrodas. Cybovac S31 robots sadarbojas tikai ar 2.4 GHz Wi-Fi, tas būtu jāņem vērā, ja izmanto kādu modernu bezvadu maršrutētāju un esi atspējojis 2.4 GHz.

    Kyvol lietotnē nāksies izveidot savu lietotāja kontu, bet tas tiek darīts, lai varētu palaist Cybovac S31 robotu darbībā arī atrodoties ārpus mājokļa.

    Kyvol lietotnē vari ērti iestatīt tīrīšanas laikus, klusos periodus, kad Cybovac S31 robots nedrīkst izdvest ne skaņu, vari redzēt mājokļa karti, kā arī nospraust zonas, kur Cybovac S31 robots drīkst un nedrīkst tīrīt. Ar Kyvol lietotni iespējams aktivizēt Cybovac S31 robota sadarbību ar Amazon Alexa vai Google Assistant balss vadībai.

    Papildiespējas

    Presicion LDS navigācija ar 29 sensoriem ļauj Cybovac S31 ātri izlemt labāko tīrīšanas ceļu un uzzīmēt detalizētu reāllaika mājas karti, nodrošinot efektīvāku un visaptverošu tīrīšanu salīdzinājumā ar citiem parastajiem tīrīšanas robotiem.

    Attālinātā tīrīšana un balss vadība: atlasiet tīrīšanas režīmus, iestatiet aizliegtos apgabalus vai ieplānoto tīrīšanu, jums ir nepieciešami tikai daži klikšķi lietotnē Kyvol. Turklāt jūs varat kontrolēt S31 ar balsi, izmantojot Amazon Alexa un Google Assistant.

    Viedā tīrīšana un reāllaika kartēšana: uzlabotā lāzera navigācijas sistēma ļauj Cybovac S31 robotam izvēlēties visefektīvāko tīrīšanas ceļu reāllaikā izveidot mājas karti.

    Tā kā esmu šajās robotu putekļu sūcēju niansēs kļuvis totāli izlaidīgs, tad man no Cybovac S31 robota iespējam pietrūka dubulta grīdu sūkšanas iespēja. Redzēts, ka konkurentiem ir lietotnē iespēja aktivizēt uzreiz divkāršu braucienu skaitu, jo tomēr gadā, ka robots ar savām sānu ūsām kaut ko pagrūž malā. Ar dubulto tīrīšanu gandrīz 100% šādi izmētātie gruži tika savākti.

    Akumulators

    Cybovac S31 robotam ir lielas ietilpības 5200 mAh akumulators, tas nodrošina līdz pat 240 minūtēm ilgu nepārtrauktu tīrīšanu, kas ir lieliski piemērots lielām mājām līdz 300 kvadrātmetriem.

    Manu necilo aptuveni 70 kvadrātmetru mitekli (70 kvadrātmetri pirms tie ir piekrauti ar visu sadzīves ārprātu, ar ko apaugam gadu gaitā) Cybovac S31 robots iztīrīja ar aptuveni 12 līdz 15% enerģijas patēriņu no akumulatora.

    Pilnai Cybovac S31 robota uzlādei ir nepieciešamas 4 līdz 5 stundas.

    Uzkopšana

    Jāsaka, ka Cybovac S31 robotam ir tikai viena tīrīšanas nianse, kas man īsti nepatika – robots no sevis iesūkto gaisu pūš ārā nevis uz augšu, bet horizontāli. Attiecīgi tiek gaisā pacelti putekļi, ko robots nav paspējis savākt. Iespējams, šādas izpūstā gaisa virziens izvēlēts tādēļ, ka Cybovac S31 robots pats veic savu iztīrīšanu dokā – doks nevarētu pievienoties pie robota pretējā gadījumā. Skāde nav liela un pārsvarā kaut kādi nieki paceļas gaisā, kad Cybovac S31 robots pabrauc zem mēbelēm un pagriež savu astesgalu pret sienu.

    Cybovac S31 robots putekļu sūcējs viegli savāc netīrumus, mājdzīvnieku matus un putekļus, kas paslēpti dziļi paklāju iekšpusē, ar īpaši spēcīgu sūkšanu līdz 3000 Pa. Turklāt tā maksimālais darbības laiks ir 4 stundas, kas padara to ideāli piemērotu lielām mājām.

    Tā kā Cybovac S31 robots ir visai saprātīgs un izvēlas loģiskus (arī cilvēkaprāt) maršrutus, tad uzkopšana ir tuvu ideālai – visi gruži tiek uzknābāti gan no cietajiem, gan mīkstajiem grīdu segumiem. Cybovac S31 robots ir pirmais, ko nebija vajadzība ieslēgt maksimālajā sūkšanas jaudā, jo man mājoklī ir tikai koka grīdas kopā ar dažiem īsspalvu paklājiem. Pieļauju, ka jaudīgāko sūkšanu vajadzētu tieši ļoti pūkaino paklāju īpašniekiem.

    Labā ziņa – Cybovac S31 robots ne reizi neieķērās darbības laikā. Redzēti roboti, kas pamanās ieraut sevī kādu paklāja stūri vai ko tādu, bet ar Cybovac S31 robotu viss ir labākajā kārtībā. Tas pat spēj tikt galā ar resnākiem datora vadiem, bet pavisam plānos viedtālruņa uzlādes vadiņus gan nevajadzētu atstāt Cybovac S31 robota ceļā.

    Nobeigumā

    Ja vēlies nolikt robotu putekļu sūcēju istabas stūrī un uz diviem mēnešiem par jebkādu tā apkopi aizmirst, tad Cybovac S31 robots ir lētākais iespējamais variants. Cybovac S31 robots nāk uzreiz komplektā ar dokstaciju, kura prot iztīrīt robota mazo gružu tvertni automātiski. Lielo dokstacijas tvertni varēsi tīrīt ik pa 60 dienām.

    Cybovac S31 robots savā gudrībā un iespēju klāstā ir līdzvērtīgs konkurentiem, kuri maksā to pašu naudu, bet tie komplektā nesaņem pašiztīrīšanās dokstaciju. Parasti šādas dokstacijas klāt piepirkšana izmaksā vēl ap 250 un vairāk eiro.

    Saskatīju arī pāris Cybovac S31 robota mīnusus. Man šķita, ka Cybovac S31 robota automātiskā iztīrīšana ir daudz par skaļu, kā arī robots varēja nepūst gaisu no sevis ārā horizontāli. Pārējais viss Cybovac S31 robota uzbūvē un darbībā ir labi un lieliski, neatpaliekot no būtiski dārgākiem konkurentiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    20.04.2021 10:07

    Tagad lūdzu top 5 labakos robot-sucejus studijaa? Uztaisiet apskatu nevis par konkretu bet apkopojumu par popularkajiem.

    Kursors.lv
    20.04.2021 11:11
    Reply to  Janka

    Paldies par komentāru! No tiešiem salīdzināšanas apskatiem mēs līdz šim esam izvairījušies un tam iemesls ir pavisam vienkāršs. Tīri loģistiki ir grūti vienlaicīgi noorganizēt dažādu ražotāju salīdzināmas ierīces. Šo problēmu mēs risinām tā, ka salīdzināmas ierīces dodam testēt vienam un tam pašam testētājam un viņš apskatos norāda uz dažādiem aspektiem, kur viens vai otrs salīdzināms verķis ir labāks vai sliktāks.

    Elektriķis
    20.04.2021 12:10

    Tie mati, tie mati – tos var redzēt aptinušos ap birsti pat fotogrāfijās…

    Reklāma