Web Analytics
More
    Reklāma

    Stadler Form Roger gaisa attīrītāja apskats

    Jaunākie raksti

    Daudziem no mums pavasaris saistās ar Sauli, ar putnu dziesmām, plaukstošām lapiņām un zilajām kapu puķītēm ceļmalās, bet citi gaida pavasari ar nepatīkamām priekšnojautām par putekšņiem un citiem draņķiem gaisā, kas atnes diskomfortu, sārtu degunu, kāsēšanu un citas ne pārāk jautras izklaides. Un tad vēl tās nemazgātās sliedes Barona un Maskavas ielās, kā arī pie bibliotēkas.

    Stadler Form Roger – tas ir mājas veselīga gaisa ģenerators. Stadler Form Roger darbības pamatā ir Dual Filter tehnoloģija, izstrādāta sadarbībā ar vācu uzņēmumu Freudenberg. Iebūvēts gaisa piesārņojuma sensors spēj noteikt piesārņojuma pakāpi un Auto režīmā attīrītājs patstāvīgi regulē ventilatora ātrumu. Ierīce ir aprīkota ar filtra nomaiņas indikatoru. Gaisa attīrīšanas efektivitāte no cietajām daļiņām un gāzēm sasniedz gandrīz 100%, ko apliecina laboratorijas TUV (Vācija) pētījumi.

    Reklāma

    Augstas efektivitātes gaisa attīrītājs ir aprīkots ar Dual Filter tehnoloģiju – tas ir kombinēts HEPA un aktīvās ogles filtrs, lai attīrītu gaisu ne tikai no nepatīkamiem aromātiem, bet gan arī no putekļiem, putekšņiem un netīrumu daļiņām. Ar filtra palīdzību efektīvi tiek novērstas daudzas problēmas. Pie tām ir pieskaitāms siena drudzis vai alerģiskas reakcijas uz sadzīves putekļiem, pelējuma sporām, putekļu ērcītēm un citām kaitīgām daļiņām.

    Tehniskās nianses

    • Telpas platība, m²: līdz 66
    • Gaisa plūsma, m³/h: līdz 465
    • Gaisa apmaiņa stundā: pie 66 m² – 3 reizes
    • LED darbības indikatori: ir
    • Vadība: elektroniskā (sensorā) + ar lietotni
    • Darba režīmi: Auto, nakts
    • Patērētā jauda, W: 6 – 100
    • Trokšņa līmenis, dB(A): 30 – 65
    • Filtri: mazgājams prefiltrs + kombinēts HEPA un aktīvās ogles filtrs
    • Taimeris: 1, 2, 4 vai 7 OFF stundu taimeris
    • Gaisa tīrības indikators: ir
    • Ventilatora griešanas ātrums: 5 + Auto
    • Ierīces svars, kg: 7.9
    • Izmēri, P x A x D, mm: 420 x 500 x 200
    • Cena: ap 500 eiro
    • Nomaināmā filtra cena: no 70 eiro

    Izskats un uzbūve

    Stadler Form paši dēvē Roger gaisa attīrītāju par stila ierīci, un jāsaka, ka tā šis aparāts arī izskatās. Roger gaisa attīrītājs ir daļēji pavilkts ar audumu, gluži kā to šobrīd varam redzēt viedās mājas digitālajiem asistentiem no Google. Audums ir visai raupjš, lai tas laistu cauri gaisu, un vienlaikus arī tas izskatās stilīgi.

    Google Home asistents

    Roger gaisa attīrītājam ir nedaudz šmaugāks viduklis, šis nav parastais ķieģeļa formas dizains, kas patīkami atšķirt Roger gaisa attīrītāju no citiem konkurentu izstrādājumiem. Roger un Roger little turpina Eva mitrinātāja stilu: maigas, racionālas līnijas. Rezultātā ierīce, kuras dizains apvieno mūsdienīgumu un lietderīgumu.

    Ierīces virsējā daļa atvēlēta gaisa izplūdei un arī paslēptām skārienjutīgām pogām, padarot Roger gaisa attīrītāju nu dikti glītu. Skārienjutīgās pogas iedegas tikai tad, kad pieskaries ierīces ieslēgšanas/ izslēgšanas pogai. Turpat augšpusē ir arī paslēpts rokturis, lai Roger gaisa attīrītāju būtu ērti pārvietot.

    Roger gaisa attīrītāja sānā izvietoti sensori gaisa piesārņojuma mērījumiem. Šie sensori tad arī prot atbildēt par Roger gaisa attīrītāja darbību – Auto režīmā tiek bez lietotāja iejaukšanās pieregulēts ventilatora darbības ātrums.

    Aiz priekšējā vāka slēpjas pamatīgs, biezs HEPA un aktīvās ogles filtrs. Filtrs ir pamatīgs un biezs, radot visai pārliecinošu sajūtu par ierīces darbību. Roger un Roger little ir aprīkoti ne tikai ar pamata filtru, kas veic rūpīgu tīrīšanu, bet arī pirmo filtru. Tas noņem lielus putekļus un netīrumus no gaisa, tādējādi aizsargājot galvenos filtrus un pagarinot to ekspluatācijas laiku.

    Lietotne

    Stadler Form Roger ir vieds gaisa attīrītājs, to pavada Smart Life – Smart Living lietotne, bet te būtu jāmet neliels akmens ražotāja lauciņā, jo Roger gaisa attīrītāju pavadošo lietotni nācām gandrīz ar uguni meklēt. Uz ierīces iepakojuma ir informācija, ka pieejama lietotne, bet tā nav nosaukta vārdā. Play Store veikalā pēc ierīces nosaukuma lietotni atrast nevar, nākas vērt vaļā lietošanas pamācību vai ražotāja mājaslapu, lai atrastu, kāda tieši lietotne pavada Roger gaisa attīrītāju.

    Smart Life – Smart Living lietotne nostrādāta ļoti labi, pat izcili. Tā uzreiz prot atrast ieslēgto Roger gaisa attīrītāju, savienot to ar mājokļa Wi-Fi. Turklāt lietotne ļauj izmantot Roger gaisa attīrītāju ar un arī bez lietotāja konta izveides. Ja izvēlēsies kontu neveidot, tad nevarēsi pārvaldīt Roger gaisa attīrītāju ārpus mājas, bet tas arī viss.

    Ar Smart Life – Smart Living lietoti vari pārvaldīt pilnīgi visas Roger gaisa attīrītāja iespējas, kā arī veidot dažādus automātiskos scenārijus, piemēram, Roger gaisa attīrītājam vari iestatīt, lai tas darbojas ar lielāku jaudu, kad ārā ir silts un sauss gaiss. Smart Life – Smart Living lietotne prot nolasīt atrašanās vietu, saņemt par to laika ziņas un attiecīgi rīkoties. Smart Life – Smart Living lietotnē vari iestatīt arī citas šāda veida receptes, kas idejas līmenī ļoti līdzinās tam, ko var iegūt ar IFTTT.

    Šoreiz jāsaka, ka no Roger gaisa attīrītāju pavadošās lietotnes negaidīju neko daudz, bet tā noteikti ir viena no vislabāk noslīpētajām lietotnēm, kas redzēta šāda veida mājas ierīcēm. Šis ir liels pluss.

    Roger gaisa attīrītājs arī pārvaldāms ar Google Assistant, Amazon Alexa un Samsung SmartThings asistentu palīdzību.

    Gaisa kvalitātes kontrole

    Roger un Roger little ne tikai efektīvi attīra gaisu, bet arī kontrolē tā stāvokli. Sensori pastāvīgi mēra gaisa piesārņojuma līmeni telpā. Indikatori ziņo par gaisa kvalitāti, mainot indikatora krāsu: zils – laba kvalitāte, oranža – vidējā, sarkana – slikta. Tas ļauj ierīcei būt pilnīgi autonomai. Atkarībā no pašreizējā piesārņojuma līmeņa gaisa attīrītājs pats regulē tīrīšanas darbību (automātiskajā režīmā).

    Ērtai izmantošanai Roger un Roger little ir ne tikai auto režīms un filtra piesārņojuma indikators bet arī nakts režīms ar aptumšotu apgaismojumu. Ierīce darbojas ļoti klusi, lai varētu darboties arī nakts laikā.

    Divkāršā filtra Dual Filter resurss ir ierobežots, tādēļ tas ir jāmaina ik pēc 8 – 12 mēnešiem. No vienas puses, ir svarīgi, lai tas netiktu mainīts pārāk agri, kad filtrs vēl nav izstrādājis savu resursu, jo tas ir gana dārgs. No otras puses, mēs nedrīkstam palaist garām nodiluma brīdi, lai vienmēr tiktu garantētai kvalitatīvai gaisa tīrīšanai. Šīs problēmas Roger un Roger little rūpējas par automatizētu filtru piesārņojuma kontroles sistēmu. Tas ļauj noskaidrot vislabāko laiku, lai nomainītu filtru.

    Priekšējais filtrs pat pēc 30 mazgāšanas reizēm saglabā savu antibakteriālo pārklājumu.

    Nobeigumā

    Stadler Form Roger gaisa attīrītājs noteikti ir ļoti stilīgs un ērti izmantojams, to pavada augstas klases lietotne. Vai tieši tev ir nepieciešama gaisa filtrēšana? To laikam būs jāsaprot pašam, ņemot vērā pašsajūtu un mājokļa putekļainību. Protams, Roger gaisa attīrītājs vairāk paredzēts cīņai pret pelējuma smakām un sīkākām putekļu daļiņām, bet tās bez speciālām mērierīcēm noteikt ne vienmēr pats varēsi.

    Roger gaisa attīrītājs pirmajos divos jaudas līmeņos nav dzirdams, pie trešā jau var manīt, ka istabā griežas ventilators, bet piektajā jaudas līmenī ir aptuveni tik skaļš kā putekļu sūcējs, kas darbojas blakus istabā ar aizvērtām durvīm. Man patika, ka Roger gaisa attīrītājs tīro gaisu izpūš vertikāli augšā, tādējādi tiek efektīvi maisīts gaiss istabā, kā arī no grīdas netiek pacelti gaisā vēl putekļi.

    Roger gaisa attīrītājs ir visai dārgs, to būs grūti noliegt. Katram pašam ir jāsaprot, vai šāda tipa gaisa attīrītājs mājās būs noderīgs. Jebkurā gadījumā – Roger gaisa attīrītājs varētu būt viens no labākajiem šāda veida produktiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    SS...
    16.04.2021 14:17

    Visi šitie gaisa attīrītāji ir ļoti labi naudas pumpīši. Tie izpumpē makus cilvēkiem, kam par ventilāciju nav nekādas sajēgas. “Manageri” viņiem sastāsta brīnum lietas par šīm dārgajām spēļmantiņām un cilvji pavelkas ! Šitā mantiņa varbūt nostrādās, ja to darbināsi kādas 3-4h un telpā tajā laikā NEBŪS svaiga, nefiltrēta gaisa piekļuves ! Pamēģini 3h nosēdēt vienā telpā neatverot pat durvis !

    Reklāma