Web Analytics
More
    Reklāma

    Ubiquiti tiek apvainots nozagto datu apjoma un satura slēpšanā

    Jaunākie raksti

    Šī gada janvāra vidū parādījās ziņa, ka visiem Ubiquiti tīkla ierīču lietotājiem jāmaina paroles, jo urķi varētu būt šo to no uzņēmuma serveriem nozaguši. Ubiquiti paziņojis, ka notikusi nesankcionēta piekļuve uzņēmuma informācijas sistēmām, kas bija izvietotas uz sadarbības partnera serveriem. Uzņēmums informē, ka nekas neliecina par to, ka ļaundari būtu piekļuvuši kāda konkrēta Ubiquiti klienta kontam. Tāpat Ubiquiti rīcībā nav informācijas par to, ka ļaundari būtu piekļuvuši datubāzēm, kurās tiek uzglabāti uzņēmuma klientu dati, bet drošības labad aicina nomainīt paroles. Ja parole tiek izmantota arī citās vietnēs, tā būtu jānomaina arī tur.

    Šobrīd tiek uzskatīts, ka janvārī no Ubiquiti nozagto datu apjoms un saturs tiek slēpts, jo datu nozagšana jau esot dēvējama par katastrofālu. Vismaz tā vēsta kāds anonīms ziņotājs no uzņēmuma iekšienes. Interesanti, ka Ubiquiti nemaz nemēģina visiem spēkiem šo ziņotāja teikto atspēkot.

    Reklāma

    Ubiquiti esot administratora pieejas paroles glabājis LastPass, urķi esot šīs paroles nozaguši un izmantojuši, lai tiktu pie visa, kas ar šīm augstākā līmeņa pieejas parolēm bijis aizsargāts.

    Ubiquiti oficiālā atbilde arī nav dēvējama par iedrošinošu – uzņēmumam neesot datu, ka kaut kas būtu nozagts vai būtu izdevies piekļūt pie lietotāju informācijas. Bet te jau atkal pasteidzies priekšā anonīmais ziņotājs, kurš norāda uz to, ka Ubiquiti nemaz šādus datus (angļu – logs) par drošības mēriem nevāc, tāpēc arī nav iespējams uzzināt, kas tieši nonācis urķu rokās.

    Ziņa noteikti nebūtu uzreiz jāuzskata par akmenī cirstu patiesību, bet Ubiquiti atbildes nerosina pozitīvus iespaidus par drošības risinājumiem uzņēmuma iekšienē un klientu produktos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Urķis
    09.04.2021 00:32

    Ubi switchos ir caurums, var tik klāt pie Linux

    Reklāma