Web Analytics
More
    Reklāma

    Google piedāvā papildinātās realitātes servisus, kas pieejami mājaslapās

    Jaunākie raksti

    Google uzsākusi sava veida eksperimentu un jauna servisa piedāvāšanu, kas ir papildinātās un virtuālās realitātes servisu palaišanu tieši no mājaslapām, neizmantojot papildu lietotnes.

    Eksperimenta mērķis ir parādīt kādas iespējas spēj sniegt šīs tehnoloģijas ikdienas dzīvē, tāpēc ir radītas četras dažādas platformas. Tos darbinās WebXR risinājums, kas interneta pārlūkā apvienos papildinātās un virtuālās realitātes iespējas.

    Reklāma

    Šobrīd ir pieejami šādi servisi:

    • Sodar ļaus ievērot divu metru distanci šajā pandēmijas laikā, un to nodrošinās īpašs papildinātās realitātes radars, parādot šo distanci gan no cilvēkiem, gan jebkura objekta;
    • Measure Up sniegs iespēju izmērīt jebkura objekta izmērus ne tikai plaknē, bet arī telpā;
    • Floom serviss ir vairāk izklaide, un ļauj ieskatīties otrpus zemei, balstoties uz vietu, kurā šobrīd atrodas cilvēks, un šo noteikti gribētos izmēģināt;
    • Picturescape vēl ir izstrādes procesā, taču tas ļaus atdzīvināt savas Google Photos noglabātās bildes, ļaujot atgriezties atmiņās par ceļojumiem vai apmeklētajām vietām.

    Pagaidām šīs iespējas var notestēt tikai Android ierīču lietotāji, atverot mājaslapas jaunākajā Google Chrome interneta pārlūkā. Tāpat Google piedāvā iespēju ikvienam interesentam iesniegt savu versiju WebXR tehnoloģijas pielietojumam ikdienā.

    AvotsGoogle
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma