Web Analytics
More
    Reklāma

    “Microsoft” ASV armijai pārdos pielāgotas papildinātās realitātes brilles 22 miljardu USD vērtībā

    Jaunākie raksti

    Tapis zināms, ka kompānija “Microsoft” nākamo desmit gadu laikā ASV armijai pārdos papildinātās realitātes brilles “HoloLens” ap 21.9 miljardu dolāru vērtībā. Darījuma ietvaros armija plāno iegādāties vairāk nekā 120 000 briļļu. Šie jaunumi neatstāja vienaldzīgu arī akciju tirgu, paziņojuma dienā “Microsoft” akciju vērtībai palielinoties par 3%.

    Šo papildinātās realitātes briļļu pamatā izmantota “HoloLens” tehnoloģija, kas lietotājam ļauj mijedarboties ar reālajā vidē projicētām hologrammām. “Microsoft” norāda, ka risinājums tiek radīts atbilstoši armijas vajadzībām, palielinās karavīru drošību un efektivitāti, ļaus labāk izprast dažādas situācijas un pieņemt atbilstošus lēmumus.

    Reklāma

    Pēdējos divus gadus “Microsoft” sadarbojas ar ASV armiju pie tā saucamās integrētās vizuālās papildinātās sistēmas (Integrated Visual Augmentation System – IVAS) prototipa fāzes, kas būtībā ir militārā līmeņa versija “HoloLens” brillēm. Šobrīd projekts iegājis jau ražošanas fāzē un attiecīgi pēc desmit gadiem ASV armija saņems vismaz 120 000 šādu pielāgotu “HoloLens” briļļu.

    “HoloLens” pašreizējā tirgus cena ir ap 3500 USD. “Microsoft” tās visbiežāk pārdod uzņēmumiem, kuri šīs brilles var savienot ar speciālām lietojumprogrammām un plaši pielietot sniegtās iespējas. Šobrīd “HoloLens” izmanto arhitektūras biroji, slimnīcas, universitātes, automašīnu ražotāji un pat NASA.

    AvotsBBC
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma