Web Analytics
More
    Reklāma

    Lielie tehnoloģiju uzņēmumi sāks atvērt savus ofisus

    Jaunākie raksti

    Koronavīrusa pandēmijai ir jau vairāk nekā viens gads, un šajā laikā lielie tehnoloģiju uzņēmumi jau bija paspējuši paziņot, ka gandrīz visiem darbiniekiem ir iespējams strādāt no mājām un nākotnes kontekstā varētu mainīties ierastā darba kārtība. Šobrīd sāk parādīties informācija, ka daļa ofisu savu darbu atsāks jau no 29. marta.

    Kā vieni no pirmajiem, kas to darīs, būs uzņēmums Uber, kura darbinieki jau šajā nedēļā varēs atgriezties iepriekšējos darba apstākļos. Tiesa, šeit būs daudz ierobežojumu un drošības pasākumu, jo ofisā atgriezīsies tikai 20% no ierastā darbinieku skaita. Tāpat būs jānēsā sejas maskas, jāveic regulāra telpu dezinfekcija un jāpaliek mājās tajos gadījumos, kad ir slimi ģimenes locekļi. Pirms šī plāna, Uber un citi tehnoloģiju uzņēmumi savu attālinātā darba periodu bija plānojuši līdz šī gada septembrim.

    Reklāma

    Sociālā tīkla Facebook darbinieki savu darba ritmu varēs atsākt ar līdzīgiem nosacījumiem, taču atļaujot uz biroju ierasties vien 10% darbinieku, bet līdz septembrim lielākie ofisi varētu sasniegt 50% telpu piepildījumu. Protams, līdz šim uz vietas strādāja tie, kuriem nebija nekādas iespējas veikt attālināto darbu. Uzņēmuma darbiniekiem, kuri strādās uz vietas, papildus sejas maskām un distances ievērošanai būs jāveic iknedēļas vīrusa testi.

    Twitter ziņo par līdzīgu plānu kā Uber – ar 20% darbinieku skaitu birojos, tomēr nav skaidrs, kad tas varētu notikt. Iespējams, laika posmā līdz septembrim. Microsoft šajā nedēļā atvērs savu Vašingtonas biroju, un uzņēmuma nākotnes plānos ir piedāvāt pastāvīgu attālinātā darba modeli. Google un Apple plāni vēl nav tik skaidri, un uzņēmumi arī nav dalījušies ar pārāk plašu informāciju.

    Pārskatot šos ierobežojumus un papildus testu veikšanu, ir skaidrs, ka darbinieku atgriešanās atpakaļ ofisa telpās var radīt vēl lielākas izmaksas, kādas tās bija normālos apstākļos, bet par šo visu vēl pāragri spriest. Iespējams, ka šīs idejas varētu tikt atceltas strauja saslimstības kāpuma gadījumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    29.03.2021 11:55

    Grūti saprast, kāpēc jāiespringst atvērt ofisi, ja tomēr ir prasībās par iknedēļas vīrusa testiem? Kuram šķiet, ka testa nodošana ir kaut kāda bauda, bez tam jāturpina vēl noslogot testu laboratorijas?

    29.03.2021 12:08
    Reply to  KKTK

    laikam jau ir funkcijas, kuras nevar veikt attālināti pat tik virtualizējamā biznesā kā tehnoloģiju uzņēmums.

    Ivars
    30.03.2021 17:57
    Reply to  digitalk

    Drīzāk runa nav par funkcijām, kuras nevar realizēt, bet to, ka strādājot no mājām traucē bērni, kaķis un sievasmāte. Mums arī ir kolēģis, kurš sapulcēs piedalās ar visiem bērniem :)

    Aplams
    31.03.2021 10:31
    Reply to  Ivars

    un man ir kolēģis, kuru sauc Ivars un kuram patīk fonā skatīties plikas dāmas

    Reklāma